RÖPORTAJLAR
28 Eylül 2015 Pazartesi

Bizde ekip her yerde!

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ege’de SonSöz Sohbetleri’ne konuk oldu. Gazeteciler Ümit Yaldız, Fahrettin Dokak, Fatih Yapar ve Hanzade Ünuz’un sorularını yanıtladı.

Bizde ekip her yerde!

Genç bir siyasetçi...

Geleneksel değerleri hazmetmiş, yenilikçi anlayışla ilerleyen bir Belediye Başkanı.

Adı gibi olgun ancak henüz 39 yaşında.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila.

Yapacak işi, söyleyecek sözü, projeleri ve hayalleri çok.

Akılcılığı elden bırakmayan tarzıyla güven veriyor.

Temiz siyasetin, temiz yüzü olacak bir isim.

Henüz birbuçuk yıldır oturduğu Bornova Belediye Başkanlığı koltuğunda sosyal belediyeciliğin sloganla değil, insana dokunarak olacağını kanıtladı.

Dost Market’in kurucusu, dost Başkan diye anılıyor.

İnsana yatırım yapan Başkan Atila, Bornova’da yaşam kalitesi ve kentsel iyileşmeyi artırarak dönüşümün temellerini atıyor.

Kendisini ‘Kararlı ve inatçı’ diye tanımlayan Başkan Olgun Atila’nın Bornova’da hem kentsel, hem de sosyal anlamda çıtayı oldukça yükselteceği görülüyor.

“Bornova Bizim Evimiz”
sloganıyla yola çıktığı ekiple beraber yürümeye devam ettiklerini anlatan Olgun Başkan “Bizde ekip her yerde” diyerek, ekibin güçlendiğinin de sinyalini veriyor...


 
 
EGEDESONSÖZ: Belediye Başkanı olmak kariyer planınızda var mıydı?

ATİLA:
Öncelikle tabii çok küçük yaşlardan beri siyasete, Bornova’ya bir şeyler yapmak, katkı koymak için hep kafamızda bir şeyler vardı. Ortaokul, lise yıllarından beri hayatımız hep kentimize hizmet etme isteğimiz vardı. Mimarlık bölümünü bitirdikten sonra yüksek lisansımı şehircilik, kentsel tasarım üzerine yaparken de… Bornova Belediye Başkanlığı benim için çok büyük bir onur. Çünkü hem doğduğum, büyüdüğüm ve çocuklarımın da yaşayacağı bir kent Bornova. Dolayısıyla ‘Bornova Bizim Evimiz’ sloganının mantığı da uydu. Bornova’daki bütün hemşerilerimiz de zaten bizim akrabamız, kardeşlerimiz…

EGEDESONSÖZ: Öncesinde meclis üyeliği var 5 yıl...

ATİLA:
Belediye Başkanı olmak istenilebilir ama Belediye Başkanlığı nedir, belediye nedir, belediye yönetimi nedir dışarıdan farklı, içine girince farklı bir durum. Bunları meclis üyeliği döneminde tanımış olduk. Hem Bornova, hem Büyükşehir belediye meclis üyeliği yaparak Bornova Belediyemizin bütçesini,  Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesini, ESHOT’un neler yaptığını, İZSU’nun neler yaptığını gördük. Farklı görevlerde komisyon başkanlığı yaptım. Divanda yer aldım. Son birbuçuk sene grup sözcülüğünü Murat Bey’le beraber yaptık. Hepsi bize bir yüksek lisans daha oldu diye düşünüyorum.
 
EGEDESONSÖZ: Meclis üyeliği yapmanıza rağmen Başkan olunca “Bunu hiç tahmin etmemiştim” dediğiniz bir şey oldu mu?

ATİLA:
Beklediğimden çok farklı çıktığını söyleyemem. Beklediklerimin hepsini yaşıyoruz. Günlük stresli işler, vatandaşımızın iş talepleri vs. gibi… Ama bunlar haklı talepler. Ülkenin içinde olduğu durum belli. Bir şekilde size inanıyor, sizden çare bekliyor.

EGEDESONSÖZ: Belediye Başkanı olma isteğiniz nereden geliyor?

ATİLA:
Ben ilkokuldayken, ortaokuldayken en sevdiğim dersler matematik ve tarihti. Tarihi de hep böyle gözümde canlandırarak okudum. Hem yakın tarih, hem uzak tarih. O yüzden tarihe olan ilgimden belki de. Gelişmeleri takip etmem, sürekli sosyal hayatın içinde olmak. Veya öyle bir ortamda büyümek belki böyle bir düşünceyi geliştirmiş olabilir.

EGEDESONSÖZ: Mimar Başkan olmak ne kazandırdı?

ATİLA:
Ben mimarlık mesleğinin Belediye Başkanlığına veya siyasete de uygun olduğunu düşünüyorum. Çünkü mimarlar pek çok şeyi tasarlıyorlar. Farklı bakış açıları oluyor. Bir mimar bir projeyi tasarlarken çok farklı meslek grubuyla, çok farklı insan psikolojileriyle bir araya gelebiliyor. Hem şehircilik açısından, hem bina niteliği açısından bilinmeyenler ortaya çıkıyor. Bilinmeyenlere çözüm olmak gerekiyor. Bu anlamda da ben orada benzeştiğini düşünüyorum.

EGEDESONSÖZ: Başkan olarak Bornova’nın her sokağına adım attınız mı?

ATİLA:
Büyük ihtimal. Bornova çok büyük, 7 bin 500 tane sokağımız var. Her yere ulaşmak için çalışıyoruz.

EGEDESONSÖZ: Koltukta oturan değil, sokağın nabzını tutan bir Başkan olmayı öngörüyorsunuz…

ATİLA:
Göreve geldiğimizde kendimize altı aylık hedef koymuştuk. Çok hızlı bir şekilde çalışıp özellikle alanları daha iyi tespit edip, halkla beraber yönetim anlayışı oluşturduk. Yani Bornova bizim evimiz derken vatandaşımız belediyemize geldiği zaman evine gelmiş gibi karşılanmalı. Bu sadece bizim değil vatandaşın da sloganı. Mesai arkadaşlarımız da aynı bilinçte çalışıyorlar.

KARARLI VE İNATÇIYIM

EGEDESONSÖZ: ‘Bornova Bizim Evimiz’ sloganı tuttu mu?

ATİLA:
Tuttu. Bugün kentimize gelen, bu kentin milletvekilliğini yapan, rektörlük yapan, sanatçı olarak gelen insanlar ‘Bornova bizim evimiz’ diyorlar. Çünkü bu ev algısının çok sıcak olduğunu düşünüyorum. Ve herkesi kucaklayan bir tanımlama.

EGEDESONSÖZ: Size daha fazla sorumluluk yüklemiyor mu?

ATİLA:
Daha fazla sorumluluk yüklüyor. Daha samimiyetle, güleryüzle, inanarak hizmet etmek gibi… Türkiye de bizim evimiz, bizim yurdumuz. Annelerimiz aynı, bacılarımız aynı, kardeşlerimiz aynı. Bu barış sürecine de katkı sağlayacaktır. Hepimizin bunu böyle bilmesi gerekir.

EGEDESONSÖZ: Her evde olduğu gibi sizde de tartışmalar yaşanıyordur… Böyle durumlarda nasıl bir çözüm yolu izliyorsunuz?

ATİLA:
Öncelikle tabii hissi davranmadan… Çünkü biz devlet yönetiyoruz, devlet yönetmek duygusal olmaz. Ve gerçekten aile içinde bir kırgınlık bir tartışma olduğu zaman kızgınlıkla hareket etmeden o an yanlış anlaşılan, kırılan bir arkadaşımız varsa onunla tekrar bir araya gelerek… Sert bir aile babası değilim ama kararlı ve inatçı olduğumu söyleyebiliriz.

EGEDESONSÖZ: Bornova Belediyesi ideal kadrosuna ulaşabildi mi?

ATİLA:
İstediğiniz kadroyu oluşturmak zaman alıyor ama bir gerçek de var kurum içerisinde bugüne kadar emek vermiş, 35 - 40 yılını vermiş tecrübeli insanlar da var. Bunlardan da faydalandım. Yeni genç arkadaşlarımızla, yenilikçi daha farklı düşüncelerle tecrübeyi kaynaştırarak kentimizi bir adım daha ileri götüreceğiz.

EGEDESONSÖZ: Bornova Belediyesi tam kapasite çalışıyor mu?

ATİLA:
Hayaller, düşünceler, projeler sonsuz ama hayat sonlu, bütçeler kısıtlı. Dolayısıyla bizim görevimiz var olanın içerisinde en üst seviyede performans sağlamak.

EGEDESONSÖZ: Yaptığınız anketlerde halk belediyeyi 10 üzerinden kaç ile değerlendiriyor?

ATİLA:
7 aldığını görüyoruz. 45 mahallemiz var ve mahallelerimiz arasında çok farklı ilişkiler var. Bir mahalle ile bir diğeri arasında, farklı vilayete gitmiş kadar büyük farklılıklar var. Farklı beklentiler var. 


BORNOVA İZMİR’İN ORTALAMASINI VERİYOR

EGEDESONSÖZ: Bunu yapısal kalite anlamında mı söylüyorsunuz?

ATİLA:
Evet her açıdan. Üniversite kenti, eğitim kenti. İkinci sanayi kenti. Sanayi kuruluşlarının pek çoğu Bornova’da. Üretim Bornova’da. Ayakkabıcısı, manifaturacısı, ağır sanayi vs. Bornova sınırında. Bir çevre kirliliği de söz konusu ama bir o kadar da üretim ve istihdam anlamında katkısı var. İzmir’de hemşeri ilişkileri, meslek dağılımı, eğitim durumu açısından irdelendiğinde Bornova İzmir’in ortalamasını veriyor. Seçim sonuçlarına baktığımız zaman bizim partimiz Bornova’da ne alıyorsa, İzmir’de de onu alıyor. AKP ve MHP Bornova’da ne aldıysa, İzmir’de de onu aldı.

EGEDESONSÖZ: Bornova’da yatırım dengeniz nasıl oldu?

ATİLA:
Biz ilk olarak 45 mahallemizin önceliklerini belirledik. Bunları muhtarlarla, mahalleliyle ve anketlere göre birlikte bir öncelik sırasına koyduk. Bir mahallemizde büyük bir spor kompleksi yaparken, bir başka mahallemizde çevre sorunuyla ilgili başka mücadelemiz var. Bir başka mahallemizde istihdam anlamında ciddi bir beklenti var. Yani biz sadece kentin yol, park, temizlik işleri vs. gibi belediyenin zaten yapması gereken hizmetlerin dışındaki problemleri de çözmeye çalışıyoruz. Ve en önemli sorunlardan biri de eğitim.

EGEDESONSÖZ: İnovasyona çok önem veriyorsunuz...

ATİLA:
Biz geçmişte yaptığımız bir hizmeti daha yenilikçi bir tasarımla nasıl geliştirebiliriz onun peşindeyiz. İZKA projesi aldık, e-belediyecilik hizmetini hızlandırıyoruz, kentin ölü noktalarında sulu boya yarışmasındaki resimlerle süsleyeceğiz. Yani kent içinde farklı dokunuşlarla hem tasarım esprisi olsun, hem de gerçekten kente yeni bir vizyon katsın, yenilikçi fikirleri açalım istiyorum. Projelerde temiz enerjiye önem veriyoruz.

EGEDESONSÖZ: Bornova Belediyesi’nin bütçe düzenlemesi nasıl? Kaynak problemi nasıl çözülecek?

ATİLA:
Bizim şu an 2015’te 234 milyon 100 bin liralık bir bütçemiz var. Yüzde 30 yatırım gibi düşündüğümüzde pek çok projede yine dış paydaşlardan, Büyükşehir cephesinden büyük katkı alıyoruz. Mesela Altındağ Spor Kompleksi bizim çok büyük bir projemiz.

EGEDESONSÖZ: Bornova spor kenti mi oluyor?

ATİLA:
Zaten Bornova, Türkiye’de ilk futbol oynanan kent. Büyükşehir Belediyesi Altındağ Spor Kompleksi’ne yüzde 70 oranında destek veriyor. Yaklaşık 20 milyonluk bir yatırım. Bir de Bornova Şehir Stadımız devam ediyor. Bunda da yüzle 50 oranında katkı görüyoruz. Her ikisi de Bornova Belediyesi’nin tapulu malı, biz işleteceğiz.

EGEDESONSÖZ: İzmir’in başka spor kulüpleri kullanabilecek mi bu stadı?

ATİLA:
Tabii ki. Biz de bu sayede ev sahipliği yapacağız…  Bu kentin sportif başarılarına gelişim sağlarken, kentsel başarılarına da büyük oranda katkı sağlayacak. Çünkü bu çok önemli bu sosyal yatırımlar o kentin gelişimine büyük katkı sağlıyor. Dolayısıyla oradaki ekonomik hayat da farklılaşacak. 


SPORDA KÖPRÜ OLACAĞIZ

EGEDESONSÖZ: Bu statta Bornova’nın profesyonel bir takımı oynayacak mı? Böyle bir hedef koydunuz mu?

ATİLA:
Bornova Belediyesi Bornova’nın önemli bir gücü. Spor kulüplerimiz var, sivil toplum örgütlerimiz var, iş adamlarımız var, paydaşlarımız var, üniversitelerimiz var. Kentin önüne ortak hedefler koyup, birlik olup ileri götürmek istiyoruz. Koymuş olduğumuz hedeflerde çok başarılıyız. İnanın bunlar kentin en önemli yatırımları. Çünkü en önemli yatırım insana yapılan yatırım. Paydaşlarımızdan büyük destek görüyoruz. Birlikte paylaşınca onlar da bu işin ucundan tutuyorlar. Gerçekten İzmir’de en fazla amatör spor kulübü olan kent Bornova, tam 38 tane.

EGEDESONSÖZ: Meyvelerini toplamaya başladınız...

ATİLA:
Belediye Sporumuz 1. Amatör’de şampiyon oldu Süper Amatör’e geçti. BAL Ligi’nde iki takımımız var, Yeşilova ve Bornova 1881. Tabii ki biz bu takımlarımızın üst liglerde olması için her türlü katkıyı koymak zorundayız. Alt yapı çalışmaları yaparak büyük kulüplerle kardeşlik yapmak da çok önemli. Bugün Göztepe, Karşıyaka, Altay vs. Beşiktaş’la, Galatasaray’la arkadaş olmak çok önemli. Çünkü biz çocuklarımızı bir üst liglere, büyük takımlarımıza, yurtdışına gönderip Bornova’nın sporda da bir köprü olmasını hedefliyoruz.

EGEDESONSÖZ: Altınordu Efes Cup’ta büyük başarı kazandınız...

ATİLA:
Altınordu Efes Cup’a biz amatör takım olarak ilk defa katıldık. Buna Bornova Belediyesi demedik, Bornova karması dedik. Bütün amatör spor kulüplerinden çocuklarımızı aldık, karma bir takım olduk. Dünya 15.’si ve Türkiye 2.’si olduk. Ben inanıyorum o takımdan milli takıma çıkmış sporcularımız da olacak.

DÖNÜŞÜM İYİLEŞME GETİRECEK

EGEDESONSÖZ: Bornova’da içinize sinmeyen ne var? Mesela çimento fabrikaları...

ATİLA:
Benim şöyle bir huyum var. Ben mevcut durumu iyileştirerek, sabırlı ve inatçı bir şekilde de o konuyu devam ettirerek çalışırım. Mesela Doğanlar Stadı’nın, Altındağ Spor Kulübü’nün gelişmesi o bölgede bulunan çimento fabrikası, taş ocakları için zaten orada bir şekilde itici güç oluyorlar.

EGEDESONSÖZ: Biz hayalinizdeki Bornova’yı soruyoruz...

ATİLA:
Özellikle Çamdibi, Altındağ, Pınarbaşı, Işıkkent gibi daha gelişmekte olan bölgelerde yeni yapılaşmayla, yeni açılan yollarla ve yeni insan yapısıyla ve var olanla birlikte geliştiğinde o bölgedeki bu sanayinin getirmiş olduğu olumsuzlukları otomatikman, baskıyla azalacağını ve bunlar yerine bir dönüşüm söz konusu olacağını düşünüyorum. Bu dönüşüm oradaki sanayicinin dükkanını kapatarak değil, zaten o kendisine başka bir çözüm bularak bunu başka yere güle oynaya taşıyarak olacak.

ÖRNEK PROJE DOST MARKET

EGEDESONSÖZ: Bornova ile ilgili en çılgın projeniz nedir?

ATİLA:
En mutlu olduğum projelerden biri Dost Market. Çok da çılgın bir proje değil belki de ama bize göre insani değeri yüksek bir proje. Ve bu projenin her gün iyilikle, doğurganlıkla daha da çoğalması çok mutlu ediyor. Bu proje 3 bin 400 haneye ulaşıyor. Yükselmesi değil, azalması bizim hedefimiz. Yani yoksul sayısının azalması lazım. Ama bu konuda Türk Kızılay Bornova şubesi, Ayakkabıcılar Odası, Aykusan, MTK çarşısı, özel okullarımız, üniversitelerimiz hep birlikte bu projeye sahip çıkıyoruz. En büyük mutluluğu katılımcı sayısının artışında yaşıyoruz. Çünkü yerel yönetimin en büyük görevi organizasyondur. Şemsiye olmak, liderlik yapmak.

EGEDESONSÖZ: Proje başka illere de örnek oluyor...

ATİLA:
Türkiye’ye örnek teşkil etti. Bu modelin yok yakın zamanda daha da çoğalacağını düşünüyorum. Eskişehir Belediye Başkan yardımcısı ve bir de Kocaeli’den bir belediye randevu talep etmişti. Eskişehir Odunpazarı’nda dost Market örnek alınarak uygulamaya geçildi.

EGEDESONSÖZ: Bornova’da anında çözüm ekipleri var. Bunlardan bahseder misiniz?

ATİLA:
Kent yaşayan bir olgu, sürekli eskiyor, yenileniyor, kırılıyor dökülüyor vs. Bunun için acil çözüm ekipleri oluşturarak, bu gibi sorunlara en hızlı şekilde yetişmeye çalışıyoruz. Ama biz kentimizi bütün gün yukarıdan aşağıya temizlesek de vatandaşımızın buna katkı koyup kirletmeyerek katkı koyması gerekiyor. Mesela bir mahallede çöp sorunu var, o mahallede yurttaşlarımıza belli kartlar gönderiyoruz, hangi saatte çöp toplansın istiyorlarsa onların görüşüne göre hareket ediyoruz. Vatandaşın ne istediği de çok önemli. Çünkü bu kent hepimizin, Bornova bizim evimiz.

EGEDESONSÖZ: Aziz Kocaoğlu’nun Bornova’lı oluşu her zaman bir ayrıcalık sayıldı. 
Bornova pozitif ayrım görüyor mu?

ATİLA:
Bornova Aziz Başkanımız döneminde çok iyi hizmetler aldı. Ben de bir Bornovalı olarak şükranlarımı sunuyorum. Ancak geçen dönem meclis üyeliğinden de biliyorum, bütün arkadaşlarımız da şahittir. Gerçekten Aziz Başkan bütün ilçelere eşit bir şekilde yardım götürüyor. Bornova da bu eşitliğin içerisinde. Pozitif ayrımcılık özellikle yeni bağlanan ilçelere olur. Bize yeni bağlanan 12 tane köyümüz var. Hiç hizmetimiz gitmeyen mahallelerimiz var. Öncelik sırası bu mahallelerimize. Zamanımızın pek çoğunu orada geçiriyoruz. Ben büyükşehir belediyesinin de öncelik sırasının bu olduğunu düşünüyorum.
 

DAHA KETUM OLDUM

EGEDESONSÖZ: Geride kalan bir buçuk yıllık Başkanlık sürecinde kişisel olarak sizde nasıl değişiklikler oldu?

ATİLA:
Bir karar verirken açıklayıncaya kadar olan süreçte biraz daha ketum oldum. Belli şeyler gereksiz algılar yaratıyor. Dolayısıyla pek çok şeyi içinizde yaşıyorsunuz. Süreç içerisinde acele etmeden, kendi içimde anketler yaparak sizin fikrinizi alıyorum ama siz fark etmiyorsunuz belki. Bu bir. İkincisi mecburen daha sabırlı oldum. Farklı insanlar, farklı yorumlar yapınca alınabiliyorum ama sonra düşünüyorum. Benim küsmeye darılmaya hakkım yok. Neticede bu kente seçilmiş bir Belediye Başkanı var dolayısıyla da herkesten daha fazla hoşgörülü, herkesten daha fazla anlayışlı olmam gerekir. Bu şekilde kendimi daha çok motive etmeye çalışıyorum.

EGEDESONSÖZ: CHP’de siyaset yapıyor olmak nasıl bir şey? Belediye Başkanı olarak örgüt ilişkileri sizi zorluyor mu?

ATİLA:
Bizim örgüt içinde yarışmalarımız çok heyecanlı, çok hızlı geçiyor. Dolayısıyla da benim dileğim şudur; sadece delege veya önseçimde büyük katılım göstermek yerine parti içi eğitimlerde, seminerlerde ve toplantılarda da aynı etkinliği göstermemiz lazım.

EGEDESONSÖZ: CHP’li belediyeler içinde bir yarış var mı?

ATİLA:
Görüyorum. Bütün belediyelerimizin ayırt etmeden söylüyorum gerçekten kente getirdiği özellikle insan anlamında getirdiği büyük hizmetler var.

MÜDAHALECİ DEĞİLİM

EGEDESONSÖZ: Belediye Başkanı olarak örgütle ilişkiniz nasıl? Müdahaleci misiniz?

ATİLA:
Genel olarak belediye ile örgütün uyumlu şekilde çalışıp, belediyemizin faaliyetlerini en iyi noktada duyurulması için örgütümüze, hepimize büyük görev düşüyor. Çünkü zaten hepimiz örgütün içinden geliyoruz. O yüzden CHP örgütü, hakkını teslim etmek lazım bütün seçim çalışmalarında, her zaman zor şartlarda da en üst düzeyde katkı koyuyor. Bugüne kadar gelen seçim başarıları bakıldığı zaman, harcanan bütçeler incelendiğinde burada en büyük gücün insan gücü olduğu ortaya çıkıyor. Delege seçiminde oluşacak rekabete belediye başkanının müdahil olmasını doğru bulmuyorum. Olan bitenden hiç haberiniz yokmuş gibi davranmak da samimi değil ama burnunu sokup, her şeye müdahil olup, orada bir kişinin hakkını yiyip onun seçilmesini engellemek de suyun akışına müdahale olur.

EGEDESONSÖZ: Delege seçimleriyle ilgili tavrınız ne oldu?

ATİLA:
İlk yapılan seçim Erzene Mahallesi’nde oldu. Ve orada oluşabilecek ilk seçimin diğer ilçelere İzmir’e Türkiye’ye örnek olması açısından önemliydi, Erzene Mahallesi gerçekten Bornova’nın en önemli ve en büyük mahallelerinden biridir. Mahallede yaşayan arkadaşlarımı davet ederek, o mahalledeki bütün meclis üyelerimi davet ederek birlikte bir toplantı yaptık. Benim düşüncem o mahallede tek ve güçlü bir listeyle ve herkesi kucaklayan bir sonuçtu. Her seçimde de iyileşme yönünde her mahallenin ortak bir hedef koyması lazım.

İHANETİ AFFETMEM

EGEDESONSÖZ: Ekipçi misinizdir?

ATİLA:
Bugüne kadar yola çıktığımız bütün arkadaşlarımızla beraber mücadelemiz devam ediyor. Çünkü biz hedefi çok erken yaşlarda koyduk. Bize inanan ve bugüne kadar katkı koyan bütün insanlarla ortak hedef doğrultusunda hareket ediyoruz. Ekibime sahip çıkarım, birlikte yol yürürüz ama bundan sonra olabilecek, bu ekibe yön verebilecek, vizyon kazandırabilecek arkadaşlara da her zaman gönlümüz açık. İlkelerden sapmadığımız müddetçe hep beraberiz, ayrılmamız da söz konusu olamaz.

EGEDESONSÖZ: Ekibiniz sadece belediyede mi?

ATİLA:
Ekip her yerde olur. Bizde ekip her yerde.

EGEDESONSÖZ: Kırmızı çizgileriniz neler?

ATİLA:
Kimseyi kırmadan dökmeden ama bahsettiğim gibi ilkelerimden de taviz vermeden bir yol yürümeye çalışıyorum. Bu noktada da böyle bir açmazımız yok çünkü süreç içerisinde konuşuyoruz, uzlaşı ile götürmeye çalışıyoruz. Ha bizim burada kırılabileceğimiz ki yaşadığımız bir noktadır; ihaneti affedemeyiz. Mümkün değil. Bir de kentimizin ülkemizin imkanlarını en doğru şekilde kullanmamız lazım. Bu konuda hata yapan arkadaşlarımızla zaten yol yürümemiz mümkün değil.

TÜRKİYE DE BİZİM EVİMİZ...

EGEDESONSÖZ: Binali Yıldırım çok yeni ‘İzmir bizim evimiz’ dedi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

ATİLA:
Bu çok güzel bir şey. Bizim söylediğimiz bir idealin, dünya görüşümüzün aynı olmadığı insanlar tarafından da söyleniyor olması çok hoş ve onurlu bir şey. Ve bunu Bornova bizim evimiz, İzmir bizim evimiz, Türkiye bizim evimiz olarak hep birlikte söylememiz lazım. Bu evimize de dünya görüşü ne olursa olsun herkesin kolları sıvaması, hizmetle taçlandırarak Bornovamıza daha çok hizmet gelmesi için merkezi hükümetin de katkı koyması gerekir.

EGEDESONSÖZ: Türkiye bizim evimiz deyince sizin İzmir Büyükşehir ve daha sonrası hedeflerinizi mi anlayalım?

ATİLA:
Yok biz Bornovalı olmaktan gurur duyuyoruz. Bornova’da oluşan güzel bir hadise varsa bundan bütün ülke insanlarının faydalanması gerekiyor.

HALK ÇOCUĞUYUM

EGEDESONSÖZ: Aziz Kocaoğlu’nun prensi olarak tanımlanıyorsunuz. Bu size ne hissettiriyor? Siz bir prens misiniz?

ATİLA:
Ben bir halk çocuğuyum. Gerçekten Aziz Başkanımız kentimiz ve ülkemiz için bir değer. Onun bir ekibi varsa eğer, onun içinde bir parça olmaktan, görev veriliyorsa da eğer mutluk ve onur duyarım. Çünkü gerçekten kentimize hizmetlerini hepimiz biliyoruz. 13 yıldır insan ayırt etmeden eşit ve adaletli bir şekilde bu kadar zulme baskıya rağmen dik durabilmiş bir siyasetçi. Başkanımızla birlikte siyaset yapıyor olmak, pek çok anı paylaşıyor olmak benim için çok önemli. Dolayısıyla eğer bu değerlerimize layık olabilirsek, bizim için de büyük mutluluk.

EGEDESONSÖZ: Bornova dönüşüm olarak nereye gidiyor ve belediye olarak bu planlamanın neresindesiniz?

ATİLA:
10 yıl sonra nasıl bir Bornova hayal ediyorsun dendiğinde ulaşım sorununu en az indirmiş bir Bornova hayal ediyorum. Topçu Tugayının oradaki yol bitmek üzere. Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesiyle birleştiğinde ve Bornova metrosu Evka 3’ten Meydan’a geldiği zaman Bornova’nın merkezinde oluşan kent trafiği azalacak. Yaya trafiğinin artıp kent merkezine yakışır bir alan oluşacağına inanıyoruz. Bunun dışında diğer tarafta yani Çamdibi, Altındağ gibi yerlerde yeni yapılaşmalarla, yeni gelişim alanlarıyla orada da kentleşme bittiğinde daha hızlı gelişmiş, daha konforlu yapılarla karşı karşıya kalırız diye düşünüyorum. Yeni yapılarla birlikte özellikle Çamdibi Altındağ bölgesi özellikle 10 yıl sonra bizim dahi hayal edemeyeceğimiz bir noktaya gelir.

İKİ BİN KİŞİ İŞ SAHİBİ OLDU

EGEDESONSÖZ: İşsizlik ile ilgili başlattığınız çalışma başarılı oldu mu?

ATİLA:
Başarılı oldu ve devam ediyor çünkü işsizlik hepimizin sorunu. İzmir’de bu noktada yatırımların az olmasından kaynaklı işsizlik durumu var. Bunu çözmek için de özellikle sanayicilerimizle, üretime katkı koyan insanlarımızla bir araya gelerek ortak akıl çerçevesinde onların ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. Nasıl bir personel ihtiyacı olduğunu belirliyoruz. Yine kadınlarımıza yüzde yüz meslek edindirme kurslarımız var. MTK çarşı ile yapmış olduğumuz protokolümüz var. Birbuçuk yılda iki bin kişi iş sahibi oldu.

1 KASIM’DA OYUMUZ ARTACAK

EGEDESONSÖZ: 1 Kasım’a ilişkin bir tahmininiz var mı?

ATİLA:
Ben oylarımızı yine arttıracağımızı düşünüyorum istikrarlı bir şekilde. Bugüne kadar almış olduğumuz oydan daha fazlasını alacağız. Geçen bu iki buçuk aylık süreçte ülkede yaşanan olumsuzluklar çok üzüntü verici. CHP’nin ülkeye öncelik vererek, partiyi ikinci plana koyan tavrının toplumun diğer katmanlarından da takdir gördüğünü görüyorum. Bunu anket çalışmalarında da görüyoruz. CHP’ye mesafeli olan kesimlerin oy verir vermez bir şey diyemem ama şu an Cumhuriyet Halk Partisi’ni takdir ve takip ediyor olması önemli. Ve bugün CHP’nin gerçekten bütün partilerle görüşen tek parti olması büyük bir kazanım toplum adına. Ve ben 1 
Kasım‘da hem milletvekili sayımızı, hem de oy oranımızı arttıracağımızı düşünüyorum.

SEÇİME HAZIRIZ

EGEDESONSÖZ: Kılıçdaroğlu’nun sizin bölgenizden aday olması size nasıl bir sorumluluk yüklüyor?

ATİLA:
Daha büyük bir sorumluluk yüklüyor. Bunun için daha çok çalışacağız. Zaten sahadayız. Belediye seçimi dahil dördüncü seçimi birlikte yaşıyoruz. Seçime hazır bir yapımız var. 


EGEDESONSÖZ: Ulaşılabilir bir Belediye Başkanı mısınız?

ATİLA:
Yani ben öyle düşünüyorum ama tabii bilemiyorum. Gelen maillere ben ve arkadaşlarım anında cevap vermeye çalışıyoruz. Çok sıkıntı olduğu zaman zaten kendin müdahale ediyorsun. Ve en önemli nokta da anketler… İhtiyaç tespit ediyoruz. Ve mahallelerde yapmış olduğumuz çalışmalarla nokta atışı çözümler üretebiliyoruz.

EGEDESONSÖZ: Sabah saat 7’ye çeyrek kala bir kedi için aranmanızı da anlatır mısınız?

ATİLA:
Sabah telefonum çaldı uzunca bir süre. Israrlı biri arıyor. Tanımadığım bir numara. Açtım bir vatandaş, “Ya Başkanım bir araba kediye çarptı zabıtayı aradım ulaşamadım. O yüzden sizi aradım” diyor. Sabah 7’ye çeyrek kala. Müdahale ettik. Yarım saat sonra tekrar arayıp teşekkür etti. Herkeste telefonum var, böyle samimi şekilde ararlar.

EGEDESONSÖZ: Siyasette hedefiniz nedir?

ATİLA:
Normal bir vatandaş telefonu kaldırdığında bir Belediye Başkanı, başkan yardımcısı müdür, delege, muhtar, ilçe başkanı vs. ihtiyaç duymadan gerçekten alması gereken belediyecilik hizmetini en hızlı şekilde alıyorsa, ben siyasetteki hedefime ulaşmışım demektir. Benim siyasetten beklentim bu.

EGEDESONSÖZ: Sizin de içinde olduğunuz genç siyasetçilerin 2019’de Büyükşehir’e adaylık koyacaklarına dair yorumlar yapılıyor. 

ATİLA:
Şu an bizim çok başarılı ve üretken bir Büyükşehir Başkanımız var. Ve kendisi İzmir’in bütün ilçelerine semtlerine hakim. Böyle başarılı bir model varken, bir başka ismin de tartışılıyor olmasını doğru bulmam. 2019’da da hem kendi ilçem olmak üzere siyasi nokta da halktaki memnuniyet, başarı kriterleri nelerdir onu görmek lazım. İkincisi illa her dönem siyaset yapacağız diye bir şey yok. Ben her zaman şunu diliyorum, siyasete ilk girdiğimiz gün vatandaşımızın bize bakış açısı neyse onu korumayı diliyorum. En büyük dileğim bu.

 
Hayallerim Çeşme için...
 
Hayatım İzmir, hayalim İzmir
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gül 4 Aralık 2015 Cuma 15:50

işte benim başkanım....

Yorumu oyla      11      5  
Hüsnü Sarper 7 Ekim 2015 Çarşamba 12:13

Dr Erel değerli ve hizmeti çok olan biri olabilir- Ne var ki İzmir Maarif Koleji ve BAL'dan sayısız doktorlar-vs vs mezunlar yetişmiştir. Koskoca kıymetli bir okul varken bir kişinin isminin o caddeye verilmesi doğrumudur ? Ege Ü.'den okula dönen ağaçlı yolun, okula kadar kısmına BAL caddesi denir- ilave yolun ismi de Dr Erel olarak Bel Meclisinde düzeltilebilir. Yeter ki istensin...

Yorumu oyla      20      10  
İbrahim Ocak 6 Ekim 2015 Salı 21:23

BAL'a giden ağaçlı yoldaki caddenin adı Ord.prof. Dr.Muhittin Erel Caddesi olarak geçmektedir.

Yorumu oyla      16      11  
Sıtkı Ergüney 5 Ekim 2015 Pazartesi 12:36

çok güzel bir girişim.BAL caddesi önerisini destekliyorum.

Yorumu oyla      17      8  
Hüsnü Sarper 3 Ekim 2015 Cumartesi 11:24

Ağaçlı yolun BAL caddesi olarak ilanına görülüyor ki az da olsa muhalif kişiler var. Rica etsek neden karşı çıktıklarını açıklasınlar öğrenelim- Ülkemize sayısız aydın yetiştiren iftiharımız BAL isminin o yola verilmesinde çok geç kalınmıştır. Bunun şerefini de bugünkü Belediyemiz alsın

Yorumu oyla      19      8  
Ali Saki Çalık 2 Ekim 2015 Cuma 04:42

Hüsnü SARPER arkadaşımın önerisine katılıyor ve adı geçen yola BAL CADDESİ isminin verilmesini rica ediyorum.

Yorumu oyla      23      8  
gazi arslan 30 Eylül 2015 Çarşamba 15:56

Bornova Yeşil olmalı üstelik daha çok sevgili başkan siz uzun yıllar Kıbrıs'ta öğrenci idiniz. Eski de İzmir daha yeşildi şimdi Kıbrıs bizden yeşil, yeşili koruyalım

Yorumu oyla      21      7  
Hüsnü Sarper 30 Eylül 2015 Çarşamba 12:47

Sn Başkan- Bornova Anadolu Lisesine giden ağaçlı yolun BAL caddesi olarak isimlen - dirilmesini teminen dilekçemiz Belediyenizde kayda girmişti. Malumunuz İzmir M. Koleji orada 1956 yılında kurulmuş ve Bornovanın adının ülke içinde/dışında geçmesine sebep olmuş , ülkemize çok değerli mezunlar kazandırmıştır.BAL bugün voleybolda birinci ligde Bornova adı ile yarışıyor vs vs vs Lütfen caddemizin adını ilan ediniz.

Yorumu oyla      31      9  
NALAN TOPAL 29 Eylül 2015 Salı 12:10

OLGUN BASKAN İZMİR VE TURKİYEDE ORNEK BİR BASKAN ONUNLA GURUR DUYUYORUZ İNŞALLAH ÜLKE VE İZMİR SİYASETİN DE DAHA İYİ YERLERE GELİR. BU TÜRKİYE İÇİN BİR KAZANIM OLUR HALKÇI VE DÜRÜST BAŞKAN BORNOVA SENİ SEVİYOR BORNOVA EVİMİZ İSE SENDE BABAMIZSIN

Yorumu oyla      30      13  
gül denız 29 Eylül 2015 Salı 10:49

Olgun başkanımız,özverili,çalışkanlığı,insanlara yaklaşımı tüm belediye başkanlarına örnek olsun...

Yorumu oyla      35      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hayallerim Çeşme için...
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Ege’de SonSöz Sohbetleri’ne konuk ...
Siyaseti hayatta bırakmam
Ege’de Sonsöz Sohbetleri’ne konuk olan Narlıdere Başkanı Abdül Batur, ...
Benim hedefim siyaset
Ege’de SonSöz Sohbetleri’ne katılan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali ...
 
Sonuna kadar giderim
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Ege’de Sonsöz Sohbetleri’ne ...
Çiğli'nin borcuna kefil oldu!
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ege’deSonsöz Sohbetleri’ne konuk ...
Koltuk akla değil, başa gelir
EgedeSonsöz Sohbetleri’ne konuk olan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin ...
 
Tekere çomak soktum
Ege’de Sonsöz Sohbetleri’ne konuk olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ...
Terim için de, korkan, sinen insanlar için de üzülüyorum!
Gönül Soyoğul sordu, Fatih Terim yazısı nedeniyle Vatan Gazetesi'ndeki ...
Babamı şimdi anlıyorum...
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Gazeteciler Ümit Yaldız, Fahrettin ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva