Konak’ta sporun emektarlarına vefa gecesi
Konak’ta sporun emektarlarına vefa gecesi
İçeriği Görüntüle

EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi’nde çalışan memurların Toplu İş Sözleşmesi’nden (TİS) doğan geriye dönük alacakları ve ödenmeyen TİS haklarıyla ilgili eylemler sürüyor.

Eylemde şube adına açıklama yapan Yürütme Kurulu Üyesi Aynur Özkaya, belediye yönetimiyle bugüne kadar yapılan görüşmelerde verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyledi.

Özkaya açıklamasında, “Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube olarak, Konak Belediyesi emekçilerinin Toplu İş Sözleşmesi’nden doğan ve Ocak 2026’dan bu yana biriken geriye dönük alacakları ile ödenmeyen TİS hakları için yürüttüğümüz mücadele kapsamında bugün yeniden toplanmış bulunuyoruz. Bugüne kadar Belediye Yönetimi ilk açıklamasında maaşlarda artık bir kesinti yaşanmayacağını tarafımıza bildirdi. Ancak bu açıklamanın ardından ağustos ayı maaşlarımız eksik yatırıldı, arazi tazminatlarımız ödenmedi. Sonraki görüşmede, eylül ayının ilk haftasında eksik kalan kısmın yatırılacağı söylendi. Fakat bu söz de yerine getirilmedi. Gerçekleştirdiğimiz genel üye toplantısında, üyelerimizin iradesi doğrultusunda önceliğimizin diyalog ve müzakere yoluyla sorunun çözülmesi olduğunu ifade ettik. Belediye Yönetimi ile yapılacak görüşmede somut, uygulanabilir ve güvenilir bir ödeme takvimi talep edeceğimizi açıkladık. Ardından eylül ayı maaşlarımız da eksik yatırıldı. Bunun üzerine Belediye Yönetimi’nden bir kez daha somut, uygulanabilir ve yakın tarihli yazılı bir ödeme takvimi talep ettik” dedi.

Whatsapp Image 2026 09 24 At 13.36.18

“16 EYLÜL’DE PLAN VERİLECEKTİ”
Özkaya, 16 Eylül tarihinde kendilerine somut ve yazılı bir ödeme planı sunulacağının söylendiğini ancak bunun da gerçekleşmediğini belirterek, “16 Eylül günü tarafımıza somut ve yazılı bir ödeme planı verileceği söylendi. Ancak bu söz de tutulmadı. Bu kez de Kasım ayı işaret edildi. Bizler aylardır bekledik. Müzakere dedik. Diyalog dedik. İyi niyet dedik. Çözüm bekledik. Ama artık bekleyecek gücümüz kalmadı. Uzatmalar bitti! Sabır bitti! Ve bugün meşru, demokratik ve örgütlü mücadelemizi büyütüyoruz. Aylardır süren bu haklı mücadelemizde en büyük güvencemizin, en büyük kalemizin örgütlülüğümüz olduğunu bir an bile unutmuyoruz! Bizler yan yana durdukça, omuz omuza verdikçe ne haklarımızı gasp edebilirler ne de sesimizi kısabilirler. Tekrar söylüyoruz: Ayrışmıyoruz! Eksilmiyoruz! Bir aradayız! Buradayız!” dedi.

KIRMIZI KART!
Özkaya, konuşmasının devamında belediye yönetimine yönelik “kırmızı kart” mesajı vererek, “Bu belediyede artık emeğin değeri yok sayılıyor! Bütçe kısıtlaması adı altında fatura sürekli emekçiye kesiliyor. Gün geçtikçe borç ve faiz yükü büyürken, enflasyon karşısında eriyen maaşlarımızla hayatta kalmaya çalışıyoruz. Bir yandan da kazanılmış TİS haklarımızın ertelenmesini izliyoruz. Şimdi birlik zamanı arkadaşlar! Şimdi hep birlikte ses çıkarma zamanı! Mali krizi bekledik. İller Bankası’nı bekledik. “Önümüzdeki hafta hallederiz” sözlerini bekledik. Müzakere dedik. İyi niyet dedik. Ama artık Konak Belediyesi Yönetimi açısından uzatma dakikaları resmen bitmiştir! Emekçiyi belirsizliğe mahkûm edenlere, bizi borç ve faiz yükünün altında bırakanlara karşı kırmızı kart gösterme zamanı! Bizi her hafta yeni bahanelerle, ucu açık vaatlerle oyalayanlara? Kırmızı kart! Evimizin kirasını, ödenmemiş faturalarımızı, çocuklarımızın okul masraflarını görmezden gelenlere? Emeğimizi yok sayanlara, çalışma barışını bozanlara? Emekçiyi unutup yanında durmayanlara? “Sosyal belediyecilik” deyip çalışanların hakkını zamanında ödemeyenlere? Emekçinin hakkını vermeyenler bilsin ki: Meydanları terk etmiyoruz! Haklarımızı alana kadar mücadele ediyoruz! Hak, Hukuk, Adalet Sağlanana Kadar Mücadeleye Devam!” dedi.