Karşıyaka’da “Muhtarlar Günü” buluşması
Karşıyaka’da “Muhtarlar Günü” buluşması
İçeriği Görüntüle

EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediyesi, Bahçelievler Mahallesi’nde bazı parselleri kapsayan imar planı değişikliğini askıya çıkardı. Plan değişikliği, 8989 ada 1, 2, 3, 4, 9, 12, 13 ve 14 parseller ile 8990 ada 1, 2, 3, 4, 5, 6 ve 9 parsellerin imar hatlarının yeniden düzenlenmesini kapsıyor.

GEREKÇE KOORDİNAT HATASI
Plan açıklama raporuna göre, Karşıyaka 1. Etap Uygulama İmar Planı Revizyonu kapsamında söz konusu bölgedeki imar adaları, belediyenin sisteminde kayıtlı parsel şekilleri esas alınarak düzenlendi. 24 Aralık 2024 tarihinde onaylanan revizyonun ardından yapılan kontrollerde ise parsel koordinatlarının belediyenin sistemine yanlış girildiği bilgisi Plan ve Proje Müdürlüğü’ne iletildi.

Bu tespit üzerine imar adalarının imar hatlarının yeniden düzenlenmesine ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Hazırlanan plan değişikliğiyle, mevcut imar hatlarının yeni koordinat verileri doğrultusunda düzenlenmesi hedefleniyor.

400 HEKTARLIK REVİZYONUN PARÇASI
Plan açıklama raporunda, Karşıyaka’nın Bahriye Üçok, Bahçelievler, Bahariye, Aksoy, Tuna, Donanmacı, Alaybey ve Tershane mahalleleri ile Bostanlı Mahallesi’nin bir bölümünü kapsayan yaklaşık 400 hektarlık alanda uygulama imar planı revizyonu yapıldığı bilgisi yer aldı. Revizyon, 24 Aralık 2024 tarihinde onaylanarak yürürlüğe girdi.

Yeni plan değişikliği ise Bahçelievler Mahallesi’ndeki belirtilen parsellerin imar hatlarının, parsellerin yeni koordinat verilerine göre düzenlenmesini içeriyor.



Açıklama raporunda şu ifadeler yer aldı:

Belediyemizin parsel/tapu ile ilgili birimi Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından yapılan kontrollerinde söz konusu parsellerin koordinatlarının Belediyemiz sisteminde yanlış girildiği bilgisi Müdürlüğümüze iletilmiştir. Bu nedenle söz konusu imar adalarının imar hatlarının düzenlenmesine ihtiyaç duyulmuştur. Bu kapsamda Bahçelievler Mahallesi 8989 ada 1-2-3-4- 9-12-13-14 parseller ile 8989 ada 1-2-3-4-9-12-13-14 parsellerin; 24.12.2026 tarih onaylı yürürlükteki Karşıyaka 1.Etap Uygulama İmar Planı Revizyonundaki imar hatlarının yeni koordinat verilerine göre düzenlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği hazırlanmıştır.