HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Şubat 2017 Cuma - 14:47

Zübeyde Ana anıt mezarın yakınındaki tuvalete yargı freni!

Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım anıt mezarına yakın mesafede yine park içinde bulanan Hacı Osmanpaşa Camisi yanına, cami cemaati ve bölge halkının talebi doğrultusunda yapıldığı açıklanan tuvaletin kaldırılması için İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nde açılan davada yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Zübeyde Ana anıt mezarın yakınındaki tuvalete yargı freni!

Karşıyaka'daki Zübeyde Hanım Parkı içerisinde bulunan Hocaosman Paşa Camisi yanında yapılan ve tartışma yaratan tuvaletin kaldırılması için Rüşdü Taşkoyan, Nilay Özçetin ve Ali Yavuz Bayındır, avukatları Enis Dinçeroğlu aracılığıyla İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı'na dava açtı. Tuvaletin yapılmasına izin veren İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması talep edildi. Mahkemeden ilk etapta geçen 25 Ocak'ta yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bunun üzerine, avukat Dinçeroğlu, tuvaletin kaldırılması için Karşıyaka Belediye Başkanlığı'na bir dilekçe verdi.

Avukat Dinçeroğlu dilekçesinde, "Zübeyde Hanım Anıtı'nın bulunduğu, İzmir İli, Karşıyaka İlçesi, Bahariye Mahallesinde bulunan taşınmaza ilişkin WC projesinin uygun bulunmasına ilişkin İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'na karşı açılan dava, İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nde görülmektedir. Bakanlıkça verilen dilekçede; 'Karşıyaka Belediye Başkanlığı'nca bu alanda kamu yararı gereğince tuvalet yapılması istenmesi ve Belediyece proje sunulması üzerine, 13 Ağustos 2015 tarih ve 3518 sayılı karar ile taşınmazda tuvalet yapımına izin verildiği' beyan edilmektedir. Mustafa Kemal Atatürk'ün annesinin mezarının bulunduğu alanının bitişiğinde milli ve manevi değerleri rencide edici yapılaşmaların gerek Karşıyaka Belediye'nin talebi gerekse belediyenin projesi ile tarafınızdan yapıldığı bakanlıkça verilen dilekçeden anlaşıldığı üzere; İmar Kanunu ve 2863 sayılı Yasa gereğince hukuka aykırı bu yapının yürütmeyi durdurma kararı gereğince kaldırılması gerekmektedir. Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın Türk Ulusu'nun ve özellikle Karşıyaka'nın belleğinde manevi kimliğiyle ön plana çıkan önemli bir şahsiyet olduğunun göz ardı edilmemesi, tuvalet binası ile Osman Paşa Camisi ve Anıt Mezar arasındaki mesafeler ve tuvalet binasının ölçüleri dikkate alındığında yer seçiminde isabetsizlik bulunduğu, halkın manevi duygularını zedeleyecek nitelikte olması sebebiyle İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nce yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir. Yürütmenin durdurulması kararının Belediye Encümeni'ne sevk edilerek ivedilikle yargı kararının gereğinin yapılmasını ve tuvaletin kaldırılmasını talep ederiz" dedi.

Avukat Dinçeroğlu, dilekçesinde ayrıca, kararın uygulanmaması durumunda hem idare hem de kararı uygulamayan kamu görevlisi hakkında yasal yollara başvurulacağını da belirtti. (DHA)

 
Göztepe’de Gosso farkı!
 
FETÖ soruşturmasında 32 sanığın şirketlerine kayyum
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in çocukları 'tatil günlüğü'nü çok sevdi
İzmirli çocuklar, Büyükşehir’in yarıyıl tatili için hazırladığı etkinlik ...
İzmir’de bisikletle otobüs yolculuğu dönemi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, metro ve İZBAN trenlerinde bisikletli yolculuğun ...
Karşıyaka'nın asansörleri güven veriyor!
2016 yılında yapılan çalışmalarla, güvenlik kusuru bulunmayan ‘yeşil etiketli’ ...
 
Bornova değerlerine sahip çıkıyor: O salonun adı...
Efsane basketbolcu Hüseyin Beşok’un adı Atatürk Spor Kompleksi’ndeki antreman salonuna verildi.
Başkan İnce makam odasını poliklinik yapacak
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ilçede 24 saat hizmet verecek ...
Torbalı'da esnafa ve köylüye 'kamera' müjdesi
İzmir'in Torbalı ilçesinde Sanayi sitelerine, mahallelere ve bütün stratejik ...
 
İzmir şehitlerini unutmadı: Adları Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı törenle ölümsüzleşecek
Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı’da 40 dönüm alan üzerine kurduğu Şehit ...
Karabağlar’da grev krizi Meclis’e taşındı: Başkan ne tepki verdi?
Belediye ile sendika arasında anlaşmazlıkla sonuçlanan TİS görüşmeleri ...
Karşıyaka'da Balıkçı Parkı'na modern görünüm
Karşıyaka Belediyesi, kentin en işlek sosyal yaşam alanlarından biri olan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva