HABERLER>TARIM
4 Aralık 2021 Cumartesi - 15:58

ZMO ve toprak sahipleri karşı karşıya… 'Hükümet başımızı yere eğmeyecektir!'

Planlama süreci devam eden İnciraltı ile ilgili Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Tevfik Türk'ün açıklamalarını değerlendiren İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, "Hükümet adına AK Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya bizlere söz verdi ve biz bu sözlere inanıyoruz. Biz bu sözlere inanarak; istemezükçülere karşı başımızın öne eğilmeyeceğini inanıyoruz. Yılbaşına kadar planların askıya çıkar sözünün arkasında hükümetin duracağına inanıyoruz. Hükümet de bu açıklamalara karşı bizim başımızı yere eğmeyecektir" dedi.

ZMO ve toprak sahipleri karşı karşıya…  Hükümet başımızı yere eğmeyecektir!

EGEDESONSÖZ -İzmir'in en gözde yerleri arasında olan ve planlama süreci yıllardır devam eden İnciraltı sürecinde sona yaklaşıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen planlama çalışmalarına, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi'nin de destekleri ile devam ederken, İzmir'de bulunan meslek odaları ise bölgenin tarım alanı olduğu gerekçesi ile planlamalara karşı çıkmıştı.

Tartışmalı geçen süreçte odalar ve İnciraltı'ndaki mülk sahipleri sık sık karşı karşıya gelirken, 3 Aralık tarihinde Sonsöz TV'de konuşan Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Tevfik Türk, "Her şeye rağmen plan yapılırsa, dava açacağız. Şu unutulmasın; Ziraat Mühendisleri Odası, açtığı davaların çok büyük bölümünü kazanmıştır" ifadelerini kullanmıştı. Türk'ün açıklamaları sonrası ise İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut'tan tepki geldi.

İZMİR'E YAKIŞMADIĞINI BİR KEZ DAHA GÖRDÜK
Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Tevfik Türk'ün sözlerini sert bir dille eleştiren Karabulut, "İzmir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı’nın açıklamalarını okuduk, hayretlerle karşıladık. Böyle önemli bir mesleğe mensup ve Ziraat Mühendisleri gibi ülkemizin geleceği için önemli bir odanın İzmir yönetiminin kente yakışmadığını bir kez daha gördük. İnciraltı'nda toprak sahibi olan birçok kişinin bildiği ve kendilerinin de açıkladığı bir şey var. Bölgede 'Evet, borlanma sorunu var; bölgede tuzlanma sorunu var ancak bunlar çözülebilir' demiş. Açıklamasında 'oradaki vatandaşlar umutlanmasın' diyor" ifadelerini kullandı.

ZMO'YU 'İSTEMEZÜKÇÜ'
Geçmiş yıllarda olan raporları bugün gibi yorumlamanın doğru olmadığını da dile getiren Karabulut, "İzmir'in meslek odası başkanı kentin insanına ‘umutlanmasın’ diyor... Bir insan neden umutlanır? Çünkü bir mağduriyet vardır ve onun çözülebileceğini umduğu için umutlanır. Biz bu sorunun çözümünü siyasilerden ve hükümetten beklemeyecekse siz buyurun. Neden bunca zamandır bu sorunun çözülmesi için bir adım atmadınız? Bunların amacı kesinlikle istemezükçülüktür. Biz buna şaşırmadık. Bugün planlama odasında çalışan bir Ziraat Mühendisleri Odası başkanından ne beklenir? Harita şirketi var. Ekmeğini buradan kazanıyor. İzmir Ziraat Mühendisleri Odası'nın sayfasına bakın, bir tane toprakla doğa ile çekilmiş fotoğrafları yok. Hep masa başında. Masa başında oda yönetimin ne faydası olabilir? Hala yaptığı açıklama ile İzmir İl Tarım Müdürlüğü'nün İnciraltı için 'tarım alanı' olarak bahsettiğini söylüyor. 15 yıl önceki raporlara dayanarak orada tarım yapılıyor demek büyük bir haksızlıktır. Ancak kendi yaptıkları açıklamalarda suyun durumunu belirtiler, insanların çığlığına kulak tıkasalar dahil bunu kabul etmek zorunda kaldılar. Ancak gelin görün ki bilim insanı koltuğunda oturup buradaki mağduriyetin çözümü için tek bir çözüm önerisi getirmeyip en kolayını seçip vatandaşları yancı rantçı diye suçlayarak hükümete planlamaları yapamazsınız diye açıklama yapmak büyük bir hatadır. Bunu tüm İzmirli hemşerilerimize havale ediyoruz" dedi.

HUKUKİ OLARAK HESABINI SORACAĞIZ
Planlamaların tamamlanmasının ardından sürecin gecikmesine neden olanlardan hukuki olarak hesap soracaklarının da altını çizen Karabulut, "Tüm İzmirliler biliyor ki İnciraltı artık tarım arazisi değildir. Toprak Koruma Kurulu'nun aldığı kararla bu tescillenmiştir. Hükümet adına AK Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya bizlere söz verdi ve biz bu sözlere inanıyoruz. Biz bu sözlere inanarak istemezükçülere karşı başımızın öne eğilmeyeceğine inanıyoruz. Yılbaşına kadar planların askıya çıkar sözünün arkasında hükümetin duracağına inanıyoruz. Hükümet de bu açıklamalara karşı bizim başımızı yere eğmeyecektir. Bu sorunların altından kalkılacak ve hükümetin İzmir'e İnciraltını kazandıracağına inanıyoruz.  Planların yapılmasının ardından da bizlerde bu gecikmenin bedelini hukuk anlamında ilgililerden soracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu oda yönetimi bu vebalin altında kalacaktır. Oynadıkları İzmirlilerin hayalidir. İzmir'de yerel yönetim, merkezi hükümet ve STK'lar hep bir arada İnciraltı'nın planlanması için daha yüksek sesle katkı koymalarını önemle rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 
Bitcoin’de büyük düşüş: Yaklaşık 4’te birini kaybetti
 
AK Parti'li Güldal Akşit, son yolculuğuna uğurlandı
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zeynep 8 Aralık 2021 Çarşamba 20:23

İzmir için Türkiye için İnciraltınin imara açılması çok güzel olacak .Amma imar açılmasına karşı çıkanlar var . Bunlar kimler için karşı çıkıyor.Biz İnciraltı halkı olarak bunu çok iyi biliyoruz ,Ama bir yandanda halk mecbur kalıp satmak zorunda kalıyor .Biz bir an evvel yetkililerden bu engellerin kalkmasını istiyoruz .Duyun artık mağdur halkın sesini .Herkesin dayanacak gücü kalmadı.

Yorumu oyla      2      3  
Tevfik 7 Aralık 2021 Salı 22:08

Inciraltının imar düzenlemesine karşı çıkanlar orada gözü olanlara hizmet ediyor . Araziler bir bir el değiştirmekte,sıkıntıda olanların ellerinden hisseleri almakta. Doların avronun değeri arttıkça araziler ucuza satılıyor. Neredeyse bir dönüm bir daire fiyatına.

Yorumu oyla      2      3  
Ali 5 Aralık 2021 Pazar 09:32

Sayın ziraat odası başkanı orası tarım alanıdır sözünde samimiysen kardeşim kusura bakma sen git ziraat mühendisliğini tekrar oku

Yorumu oyla      2      3  
Kendi söylediğinde hayır yok... 4 Aralık 2021 Cumartesi 23:35

Merhabalar,sayın Türk ün videosunu izlediğimde,ciftciden yana çok dertli olarak, artan maliyetler,gübre fiyatları v.s gibi birçok konuşmayı kendi ağzıyla ifade etmiştir. Buradada halen daha tarımdan bahsedip hadi yapalım edelim diye konuşma yapıyor.ornek vermek gerekirse benim gibi birçok kişi eminim ismini ,buraya olan itirazından biliyordur.bu bölgede başka bir tarım değil; oto yıkama,düğün salonu, mangalci olabikir ancak.3 tarafımız yüksek katlı otel dolmuş,heryerde işletme var bay başkanda kalkmış başka tarım mümkün diyor.teknige bakarmış,bilime bakarmış,falan filan.siz Bi gelinde ,otobana bakın,eksoz gazlarına bakin,metro çalışmasından kalkan tozlara bakın,kuyulara bakın şu varmi,toprağa bakın....Avukat olsaymış sayın başkan daha başarılı olurmus eminim....Insallah buradaki insanların çektikleri,aksini dusnunlerin misliyle başlarına gelir,belki o zaman empati yaparlar ,mağdur olunca...

Yorumu oyla      2      3  
ülker 4 Aralık 2021 Cumartesi 21:50

sadece karşı olmak için ,odalar iş yapıyor

Yorumu oyla      2      3  
Servet 4 Aralık 2021 Cumartesi 19:57

İzmire milyar dolar kazandıracak bir proje. Zaten tarım olsa orada insanlar yapmayın dense bile yapar. Artık bu zihniyetin değişmesi lazım. Esasen orada şöyle bir dolaşılsa her şey anlaşılır. Tarım yapılsa zaten kimse boşuna Planla uğraşmaz.

Yorumu oyla      2      3  
Servet 4 Aralık 2021 Cumartesi 19:57

İzmire milyar dolar kazandıracak bir proje. Zaten tarım olsa orada insanlar yapmayın dense bile yapar. Artık bu zihniyetin değişmesi lazım. Esasen orada şöyle bir dolaşılsa her şey anlaşılır. Tarım yapılsa zaten kimse boşuna Planla uğraşmaz.

Yorumu oyla      2      3  
rant var! 4 Aralık 2021 Cumartesi 19:24

tarım alanları beton olmasın diye kamu spotu veren partinin vekilleri, tarım alanları beton olsun diye uğraşıyorlar.

Yorumu oyla      2      3  
Kemal Yörük 4 Aralık 2021 Cumartesi 18:37

Tevfik Türk''ü de İnciraltı bölgesine ve ahaliyle görüşmeye davet ediyorum. Bir de, okulda almış olmalı diye düşündüğüm, Ziraat Ekonomisi gibi derslerine geri dönüp bakmasını, verimlilik, fizibilite, doğru karar alma, tarım, çevre ve insan, hukuk, adalet gibi her meslek erbabı için çok ama çok değerli konulara asgari düzeyde bile olsa ilgi göstermesini ve önem vermesini diliyorum, dilemekten de öte, talep ediyorum. Arazide bulunmanın, o arazinin insanı ve ahalisiyle doğru ve uygun iletişim kurmanın, bölgenin güncel mevcut gerçek şartlarının farkında olmanın gerekliliğini gözardı eden bir ZMO başkanı olmayı kendisinin de istemeyeceğine inanıyorum.

Yorumu oyla      2      3  
Tuba 4 Aralık 2021 Cumartesi 18:36

Ziraat Odası Başkanı Tevfik Türk bey sizi gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum. Siz birkere bile bizim çorak topraklarımızı ziyeret etmeye tenezül edip gelmedinz. Oturduğunuz yerden ahkam kesiyorsunuz. Siz gerçekten ziraat mühendisi iseniz borlu , tuzlu su da hiçbirşeyin yetişmediğini , üretilemediğini bilmeniz gerekir. Lütfen oturduğunuz makamın kalitesine uygun bilgili yorumlar yapım. Biz senelerdir zorluk ve sefalet içindeyiz. Herkesin bildiği ve gördüğü manzarayı siz nasıl böyle yorum yaparsınız.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ZMO’dan Toprak Koruma Kurulu kararı vurgusu: Bu plan yapılamaz!
Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Tevfik Türk, Çevre, Şehircilik ...
İzmir'de üreticiye büyük destek!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde üreticiye küçükbaş hayvan ve arı kovanı dağıtımı yapıldı.
Çavuşdağ kuru fasulyesi tescillendi
Ödemiş Ticaret Odası tarafından Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alınarak ...
 
Çiğ süt fiyatına 1 buçuk lira zam geldi!
Soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış litre fiyatı 4 lira 70 kuruş olarak belirlendi. ...
Gıda Komitesi'nden süt için 'yeni fiyat belirleme' çağrısı
Türkiye Cumhuriyeti Hazine ye Maliye Bakanlığı Gıda Komitesi tarafından ...
Süt üretiminde kriz çanları... Üreticiler inekleri kesmeyi düşünüyor!
Artan yem maliyetleri karşısında çiğ süt alım fiyatının sabit ve düşük ...
 
Bakan Pakdemirli İzmir'den müjdeledi: Kısa bir süre içinde...
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, süt fiyatlarıyla ilgili üreticilerin ...
KöyKoop tarımda işbirliğini işaret etti: Artık nefes alamıyoruz!
İzmir KöyKoop Birliği Yönetim Kurulu tarafından yapılan basın açıklamasında ...
Tıbbi bitkilerin şifreleri DEÜ'de konuşuldu
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva