HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Mart 2019 Cumartesi - 09:00

Zeytinyağı alırken bunlara dikkat edin!

Olivtech – 9.Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknoloji Fuarı kapsamında düzenlenen Zeytinyağı Tadım Eğitimi’nde “sağlıklı” zeytinyağının incelikleri anlatıldı. Aydın Ticaret Borsası Laboratuvar Hizmetleri’nden tadım uzmanı Yusuf Küçük, “Düzgün bir zeytinyağı almak istenirse markalar tercih edilmeli. Merdiven altı üretimlerden ya da yol kenarında olanlardan alınmamalı. Bir zeytinyağı taze kokmak zorunda. Kokladığınızda sizde hoş bir his bırakmalı” dedi.

Zeytinyağı alırken bunlara dikkat edin!

Zeytin, zeytinyağı başta olmak üzere süt ürünleri ve şarap sektörünü İzmir’de buluşturan Olivtech – 9. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı son hızıyla devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 9 Mart Cumartesi gününe kadar sektörü fuarizmir’de buluşturacak Olivtech’te etkinlikler de dikkat çekiyor. Sofralık Zeytin Tadım Eğitimi’nin ardından Olivtech, Zeytinyağı Tadım Eğitimi’ne de ev sahipliği yaptı. Sektör profesyonelleri başta olmak üzere zeytinyağları ile fuarda yer alan katılımcıların da takip ettiği eğitimi; Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nden tadım uzmanı ve Gıda Mühendisi Dr. Oya Köseoğlu, Aydın Ticaret Borsası Laboratuvar Hizmetleri’nden Tadım Uzmanı Yusuf Küçük ve Ayvalık Ticaret Odası Laboratuvar Hizmetleri’nden Kimya Mühendisi Yeşim Bayraktar verdi.

- ZEYTİNE DOKUNAN KADINLAR OLİVTECH’TE

MARKALAR TERCİH EDİLMELİ
Son tüketiciler için ‘İyi bir zeytinyağı nasıl olmalıdır’ sorusunu yanıtlayan Aydın Ticaret Borsası Laboratuvar Hizmetleri’nden Tadım Uzmanı Yusuf Küçük, “Düzgün bir zeytinyağı almak istenirse markalar tercih edilmeli. Bizim kesinlikle çok karşı olduğumuz bir durum var. Merdiven altı üretimlerden ya da yol kenarında olanlardan alınmamalı. Zeytinyağının üretiminde yapılan hataları yok saydığımızda; paketleme ve satışa sunumunda her şey mahvoluyor. Plastiklerin içine dolduruyorlar, bütün gün güneşin altında yol kenarında duruyor. Zeytinyağının düşmanı; ısı, ışık ve oksijendir. Bunun üçünü de yapıyorlar. Bu şekilde iyi bir yağ yemeleri mümkün değil. Kendi sağlıklarıyla oynuyorlar. Zeytinyağı koyu renkli şişede, serin yerde muhafaza edilmeli ve şişenin ağzı açık kalmamalıdır” dedi.

BURUNLARINI VE AĞIZLARINI KULLANMALI
Zeytinyağının tadıldığında ağızda hoş bir tat bırakması gerektiğini ifade eden Küçük, “Bir zeytinyağı taze kokmak zorunda. Kokladığınızda sizde hoş bir his bırakmalı. Ağzınızda dolaştırdığınızda acılığı ve yakıcılığı hissetmek zorundasınız. Bunlar zeytinyağında pozitif özellikler. Koklayarak algılanabilir. İnsanlar burunlarını, ağızlarını kullanacak. En önemli noktalar bunlar” dedi.

ÖNEMLİ OLAN DÜZGÜN YAĞ OLMASI
Türkiye’yi gezerek zeytinyağı tüketimini artırmayı hedeflediklerini kaydeden Küçük, “Aydın Ticaret Borsası olarak Türkiye’nin 30 ilini dolaştık. Zeytinyağı tüketiminin pazar payını artırmak için çalışıyoruz. Buna benzer projeler olması lazım. Doğru yağ nasıl olmalı bunları anlatıyoruz. Bizim marka sorunumuz yok. Önemli olan düzgün yağ olması. Bölge ayırmadan biz yağları inceliyoruz, profesyonel tadımcıyız. Hoş bir tat bırakıyorsa iyi bir zeytinyağıdır” diye konuştu.

 
ABD'de keçiye 'fahri belediye başkanı' unvanı
 
Gençlik Kolları'ndan 'İnce’ şarkı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 9 Mart 2019 Cumartesi 09:34

Düzgün bir zeytin yağı almak için markaları tercih etmenize gerek yok arkadaşlar! Fuar da tabiki size marka tercih edin diyecekler. Düzgün bir zeytin yagı zaten kendini İlk başta rengi,kokusu ve tadı ile kendini belli eder. ayrıca yol kenarı deyip geçmeyin.tamamen organik zeytinelrden elde edilen zeytin yaglarını marka yaglara göre oldukça uygun fiyata ve daha fazla almak mümkün.

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da bin kadının el emeği görücüye çıktı
?Karabağlar Belediyesi semt merkezleri çatısı altında çeşitli alanlarda ...
Foça’da 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü anıldı
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Foça Belediye Başkanı Gökhan ...
İzmir'in mor festivali 10. kez 'merhaba' dedi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 10. Kadın Festivali, Kültürpark'ta düzenlenen ...
 
İzmir'in dört bir yanında 8 Mart coşkusu
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü İzmir'in dört bir yanında coşkuyla kutlandı.
Foça'da taekwondo sınavı heyecanı
Foça Belediyespor Taekwondo Şubesi ‘2019 Yılı Kuşak Terfi Sınavı’ Foça ...
Başkan Batur'dan anlamlı ziyaret: En büyük emek sizin
CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül ...
 
Başkan Pekdaş: Borçsuz belediye devrediyoruz
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, beş yıllık hizmet döneminin son meclis ...
Fuar İzmir’de Mart bereketi
Şubat ayında önemli fuar ve organizasyonlara ev sahipliği yapan Fuar İzmir, ...
Büyükşehir'den İzmir'e yeni cennet
Büyükşehir'den İzmir'e yeni cennet
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva