HABERLER>POLİTİKA
15 Mart 2019 Cuma - 11:27

Zeybekci: Oyunuzu aklınıza, şehrinize, kendinize verin

Dünkü programında Pınarbaşı Fincancılar Çarşısı, Bornova Çarşısı ve Pınarbaşı 5. Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden, Bornova sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile  bir araya gelen Cumhur İttifakı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, vatandaşlarla da sohbet etti, dertlerini, isteklerini dinledi, bol bol da fotoğraf çektirdi.

Zeybekci: Oyunuzu aklınıza, şehrinize, kendinize verin

Gezdiği yerlerdeki esnafla görüşmeleri sırasında Zeybekci’yi fark eden bir taksi şoförü, “Allah rızası için kurtar İzmir’i. Hakikaten kurtar, buramıza kadar geldi, bıktık. Bugüne kadar hep CHP’ye oy verdim pişmanım size hiç oy vermedim, bin pişmanım” dedi. Taksicinin sözleri üzerine yanına giden Zeybekci, “Oyunuzu kimseye değil İzmir’e verin, bu sene o sene inşallah” yanıtını verdi.

MESAJLARA KARŞILIK VERDİNİZ
Vatandaşlar Zeybekci’ye “Size çok mesaj attım hepsine karşılık verdiniz, başarılar diliyorum, inşallah siz kazanırsınız”, “İzmir’in size ihtiyacı var, geçen sefer Binali Beyin kıymetini bilemediler, bu kez sizin kıymetinizi bileceklerine inanıyorum”, “Bizi senelerdir burada pislik içerisinde yaşattılar, evsiz bıraktılar. Ürgüp’e baba evine geri gidiyorum. İnşallah kazanırsınız”, “İzmir emeklilerin daha rahat yaşayabileceği, keyif alabileceği yerler olsun”, “Sizi buralarda görmek ne güzel seçim sonrası da bekleriz”, “Allah yolunuzu açık etsin, mart ayında da bekleriz” diyerek talep ve desteklerini iletti.

Nihat Zeybekci, Bornova Çarşı içindeki kahvehaneleri de ziyaret ederek vatandaşlardan gelen teklifi kırmadı, birlikte çay içti sohbet etti, ayrıca hayır için dağıtılan nohutlu pilavdan yedi. Bornova Çarşı’da Tavaslı bir hemşehrisi, hazırladığı “Tavas efesi hoş geldin” yazısını pencereden göstererek, Zeybekci’ye desteğini dile getirdi. Zeybekci’nin daveti üzerine yanına gelen kişi, Tavas’a ait tanıtım kitaplarını da gösterdi.

STK TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU
Bornova’da sivil toplum kuruluşları temsilcileri, hemşehri dernek temsilcileri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Nihat Zeybekci, STK’ların, hemşehri derneklerinin önemine değinerek toplumda önemli rol üstlendiklerini belirtti.

İzmir’e ilişkin tespitler yapan Zeybekci, Karabağlar’da bir konferans salonu, sinema salonu, çocukların gidebilecekleri spor salonunun bulunmadığına dikkati çekerek “Karabağlar, bazı illerden fazla nüfusa sahip ama ailelerin gidebilecekleri büyük bir parkı dahi yok. Gençleri işsiz, çocukların spor alanı, ailelerin gönlünce gidebilecekleri yerler yok. Arka mahallelerdeki insanlar Kordonboyu’nu, Karşıyaka, İnciraltı sahilini uzaktan seyrediyor. Belediye başkanı olarak sizin içinizde hiç dert yok mu? Bunlar derdiniz değil mi?” ifadesini kullandı.

“İnsanlara kentin sorunlarını sorduk. Trafik, ulaşım, bozuk yollar, yağmurda kenti su basması, çöp gibi konular öncelikli çıktı. Ardından işsizlik geliyor’ diyen Zeybekci şöyle devam etti: Türkiye ortalamasının üzerinde işsizliğin olduğu, 4 gençten birinin işsiz olduğu bu kente, insanca yaşamla ilgili noktalardan sonra işsizlik geliyor. Burası dünyanın en güzel, Türkiye’nin en avantajlı şehri. Neden işsizlik diğer illerde değil de İzmir’de bu kadar yüksek? Belediye olarak esnafa, sanayiciye, turizmciye yeni yatırım alanları açmazsan, altyapısını, üstyapısını tamamlayarak yatırımcıyı çağırmazsan kimse gelip tesis kurmaz, yatırım yapmaz.”

Belediye başkanlarının şehirler yarışında yatırımcı avcısı gibi olması gerektiğini belirten Zeybekci, “Başkanlar, her türlü desteği sağlayarak yatırımcıyı iline yatırım için, aşı, işi, ekonomiyi büyütmesi için çağırıyor. İzmir’e 1 milyon, yarı nüfusundaki Antalya’ya 19 milyon turist geldi. Turizmden Antalya 100 milyon, İzmir ise 5 milyon gelir sağladı. Bu para o ilin esnafına gitti” dedi.

 “İzmir çöplerini dağlara atıyor, çöpten sızan zehirli sular doğaya karışıyor” diyerek devam eden Zeybekci, “Her yağmurda şehri kanalizasyon basıyor, kanalizasyon körfeze veriliyor. Tüm Türkiye’de böyle olduğunu mu sanıyorsunuz? Böyle bir kent kalmadı Türkiye’de. İzmir’deki 4,5 milyon nüfuslu şehrin hastanelerindeki tıbbi atıklarını Manisa Büyükşehir Belediyesi alıyor, normal şeyler mi bunlar” ifadesini kullandı.

SATILMAMIŞ YER KALMAMIŞ
Bu sorunlara “çiçek, böcek, öpeyim” sözleriyle çözüm bulunamayacağını, İzmir’in sorunlarının konuşulması gerektiğini dile getiren Zeybekci, “10 yıl belediye başkanlığı yapmış, ilçede satılmamış yer kalmamış. Bir de, “İzmir pazarlatmam”  diyorsun. Ama sen Seferihisar’ı sattın. 250 yataklı otel, koyuyla 10 milyon mu eder? 28 dönümlük adası 1 milyon 300 bin lira mı eder? Tarla niyetine satsan, daha pahalı satarsın. Belediye çalışanları 4 ay boyunca maaşlarını eksik almış. Belediye başkanı 178 kez ülke dışında çıkıyor. ‘İzmir’i sattırmam’, işin gücün satmada senin, aklın orada kalmış. Aziz Kocaoğlu’na sorun; Nihat Zeybekci’ye karşı aday olmadın da CHP adayının ismi netleştiğinde koşa koşa neden Ankara’ya gittin de aday adaylığını açıkladın” diye konuştu.

Salondakilerden temsil ettikleri STK’ların, İzmir’in, geleceklerinin tarafı olmasını isteyen Zeybekci, “Burada 21’nci yüzyılın ikinci çeyreğini konuşuyoruz, seçilenler ilk çeyreği bitirecek, ikinci çeyreğin yol haritasını çıkaracak.'2050 İzmir’i çocuklarımızın İzmir’ini konuşuyoruz. Oyunuzu hiçbir şahsa vermeyin; aklınıza, kendinize, şehrinize verin” dedi.

 
Başkan Selvitopu: İzmir rüzgarı tüm Türkiye’yi saracak
 
Akhisarspor kritik dönemeçte!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AYŞE 15 Mart 2019 Cuma 19:51

OYUMUZU TABİKİ CHP YE VERECEĞİZ AKLIMIZDA VAR FİKRİMİZDE VAR AYRICA SAYIN KOCAOĞLUNUDA İZMİRLİ ÇOK SEVER BAŞKANIMIZ TUNÇ SOYER OLACAKTIR

Yorumu oyla      4      5  
Patates 15 Mart 2019 Cuma 16:57

Haziran 2018 ayında kimyasal silah kullanıldığı iddia edilen bölgede yetişen patatesleri kim ithal etti ve bunları bize yedirdi. Ülke Suriye ithalatı yapan Ekonomi Bakanı Zeybekci mi Tarım Bakanı mı

Yorumu oyla      7      5  
rey 15 Mart 2019 Cuma 16:01

17 senedir size verdim artik kendime verecegim ama Ak Partiye degil. Hicbir gercegi yansitmayan ekonomi rakamlari milletin hali perisan. Gonlunde dava diyenler artik yok. Dava diye ortada gezenlerin dilinde dava gozunde ve gonlunde siyasetten gelecek nimetleri bekleyenler

Yorumu oyla      11      5  
açıkla lütfen 15 Mart 2019 Cuma 15:44

Sen önce varlık fonu neden satışa çıktı, onu açıkla! Sığırlıktan kurtulmak isteyenler için; TC Ziraat Bankası,BOTAŞ, TPAO, PTT, Borsa İstanbul AŞ, TÜRKSAT sermayelerinde bulunan Hazineye ait hisselerin tamamı, Telekom'un Eti Madenin, Çaykurun, THY'nin,Halkbank'ın hisselerinin devredildigi Varlık Fonu bugün satışa çıkarıldı. Yani devlet iflas etti! Açıklayın bakalım neden? Ve siz sığırlar, bunu da alkışlayacak mısınız?

Yorumu oyla      7      6  
Okuyucu 15 Mart 2019 Cuma 13:54

Altta Manisa denilince aklıma geldi. Medya'da geçtiğimiz günlerde en fazla borcu olan Belediye olarak gösterildi. İzmir BŞBelediye ise koskoca dünyada çok az kuruluşun alabileceği AAA notunu aldı . Manisa CHP'de olsaydı kimbilir ne gürültü kopardı.

Yorumu oyla      8      6  
doğrusu 15 Mart 2019 Cuma 13:50

Aslında birbirlerini bulmuşlar! Nesinden bıktıysa? Yanlış parkedenler de, park edenleri görmeyip, görmezden gelip ceza için taksici kovalayan polisler de iktidarın adamı, bu sığır neyden bıkmış uwsanmış anlamadım! Kasabına aşık koyun gibi! Herif yakıt zamlarını, hayat pahalılığını belediyeden biliyor herhalde. Allahım aklımızı koru, kurtar bizi bu utanmaz, arlanmaz heriflerden ve onların şakşakçılarından!

Yorumu oyla      7      6  
TC misafir 15 Mart 2019 Cuma 13:16

Oyumuzu tabi ki kendimize vereceğiz, ne sizin ayrıştırıcı hakaret ev yalanlarla dolu siyaset anlayışınıza ne de geleceğimizi ipotek altına koymuş, insanları fakirleştirmiş, ona buna peşkeşte sınır tanımayan sözümona ekonomik ama aslından talan politikanıza asla oy vermeyeceğiz. Sadece ekonomiyi ve siyaseti deforme etmediniz siyasi ahlakı de yerle bir ettiniz . Sayenizde vatandaşlık bilinci bitti siyasi taraftarlık başladı biz bunlardan bıktık usandık.

Yorumu oyla      14      6  
izmirli 15 Mart 2019 Cuma 13:02

Satan bunlar anladık peki alan kimler .

Yorumu oyla      11      6  
Gürkan 15 Mart 2019 Cuma 11:48

İzmir'in dibindeki Manisa ile teşvik adaletsizliğini sağla sonra da yatırımcı gelmez de. Pes doğrusu. Ülkede sayılmadık yer bırakma sonra da Seferihisar satım falan de. Insan hayret ediyor. Issızlik rakamları rekor seviyelere çıkmış bilmiyorum farkında mi ?

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu: İzmir rüzgarı tüm Türkiye’yi saracak
Seçimlere yoğun bir tempoda hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi’nin,  Karabağlar ...
AK Parti Bayraklı Adayı Aslan'dan sağlık çalışanlarına karanfil
Cumhur İttifakı AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan, 14 ...
Konak Adayı Batur: Yüzde 65’i aşacağız!
CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül ...
 
İYİ Partili Çıray: Patates ithalatı AK Parti'nin ayıbıdır!
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Cumhurbaşkanlığı ...
CHP’li Sertel'den Tıp Bayramı’nda hastanelere ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 14 Mart ...
Vekil Sertel çekti... Başkan adayı Tugay o ilçeye selam etti
Yerel seçimler yaklaşırken ve adaylar kampanyalarını tüm hızıyla sürdürürken ...
 
Balçova Adayı Çalkaya 'dan can dostlarına söz!
CHP Balçova Belediye Başkan Adayı Fatma Güçlü Çalkaya; HAYTAP İzmir temsilcileri ...
AK Parti'nin İzmir mitingi öncesi iddialı çıkış: Tarihe geçecek!
Şengül, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı ...
'Bu provokasyonun bedelini kim öderdi?'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Taksim'de ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva