HABERLER>POLİTİKA
9 Mart 2019 Cumartesi - 08:44

Zeybekci: İzmir'i fuarlar kenti yapmak istiyorum

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, " İzmir'i fuarlar kenti yapmak istiyorum. Kültürpark'taki Türkiye'nin en eski fuarını da yılda 3 kez etkinliklerin yapıldığı bir yer haline getireceğiz" dedi.

Zeybekci: İzmir i fuarlar kenti yapmak istiyorum

Türkiye’ye 2018 yılında 3 milyar 135 milyon dolar döviz kazandıran, 2.3 milyar dolar dış ticaret fazlası veren mobilya sektörü için, 6-9 Mart 2019 tarihleri arasında düzenlenen MODEKO Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’nın ardından Mobilya İhracatçıları Sektör Buluşması Akşam Yemeği gerçekleştirildi. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin düzenlediği etkinliğe AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Doğan Yağcı ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Zeybekci, yıllardır fuarlara katılmış biri olarak fuarlarda yapılan ziyaretlerin önemini bildiğini ifade etti.

'İZMİR'İ FUARLAR KENTİ YAPMAK İSTİYORUM'
Ekonomi Bakanlığı döneminde yurt dışı fuarların yanı sıra yurt içinde düzenlenen fuarlara katılan firmaların masraflarına da yüzde 70'e kadar destek vermeye başladıklarını anlatan Zeybekci, "Bu fuar o destekten faydalanan fuarlardan biri. İzmir'i fuarlar kenti yapmak istiyorum. Kültürpark'taki Türkiye'nin en eski fuarını da yılda 3 kez etkinliklerin yapıldığı bir yer haline getireceğiz" dedi. Bakanlığı döneminde mobilya ihracatçılarının haksız rekabetten şikayet ettiğini dile getiren Zeybekci, Çin'den ve Uzak Doğu'dan gelen ürünlerle mücadele etmeleri için gerekli önlemleri aldıklarını belirtti. Mobilya üretimini koruma altına aldıklarını söyleyen Zeybekci, "Türkiye'de cari fazla verdiğimiz mobilyacılık sektörünü sonuna kadar destekleyeceğiz. İthalat girdisi olabildiğince düşük sektörlerden biri mobilyadır. Yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinde Türkiye dünyada ikinci sıradadır. 1980'lerden günümüze kadar yapılan projelerin toplam tutarı 400 milyar dolar civarına geldi. Yurt dışında konut projeleri, hastane ve spor komplekslerinin olması mobilya için ayrıca avantajdır. Müteahhitlik hizmeti alan şirketlerimizin yurt içinden alımlarında Eximbank sayesinde kullandıkları kredilerde sıfır faiz imkanı getirdik. Yüzde yüz navlun desteği kapsamına aldık. Türkiye'de mobilyacılık sektörü geleceğin sektörü olacak. Dünyada hiçbir ülkede Türkiye gibi dönüşüm ihtiyacında olan yapı stoğu yoktur. 20 yıl içinde kentsel dönüşüm kapsamında 5 milyon konut yenilenecek. Kültür coğrafyası denilen Ortadoğu, Orta Asya'da yenilenme modernleşme ve tüketim anlamında muhteşem bir piyasa var. İzmir mobilyanın da merkezi olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak 18. madde uygulaması ile hazine arazilerini OSB'ye toplayacağız. Yatırımcılara en uygun fiyatlarla yatırım alanları vereceğiz" diye konuştu. Mobilya fuarının İzmir'in bir kazanımı olduğuna dikkat çeken Zeybekci, önümüzdeki yıllarda geniş katılımla düzenlenmesi için satın alma bedelleri ve stant kiraları anlamında destek vereceklerini söyledi. Zeybekci, 1 Nisan'dan sonra üretimden gelen, elini taşın altına koymuş ve ihracatı bilen biri olarak sektörün hak ettiği yere gelmesi için elinden gelen desteği vereceğini belirtti.

DESIGN İZMİR VURGUSU
Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Doğan Yağcı ise konuşmasında DESIGN İZMİR Projesi kapsamında İzmir’in mobilyada özgün tasarımlarla öne çıkması ve Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi kapsamında Üniversite-Sanayi işbirliği ile katma değerli ürün ihracatını artırmak için ortak çalışmalar yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"İzmir mobilya ihracatçıları olarak, özellikle Avrupa başta olmak üzere dünyaya yaptığımız ihracatta birim fiyat olarak Türkiye ortalamasının üzerinde bulunuyoruz. Üretim altyapısı olarak oldukça iyi durumdayız. Emek vererek ürettiğimiz el emeği göz nuru mobilyalarımızı daha yüksek fiyattan satmak için, özgün tasarımlara ve el işçiliğine öncelik vererek Design İzmir Mobilyası algısı yaratmalı ve bunu dünyaya duyurmalıyız. Bu kapsamda, önümüzdeki dönemde Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği koordinatörlüğünde, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası katılımları ile oluşturulan Mobilya Çalışma Komitesi olarak, Design İzmir Mobilya Urge Projesi kapsamında, projeye katılım sağlayacak firmalarımızın öncelikle üretim, ARGE, tasarım, ihracat ve lojistik süreçleri başta olmak üzere eksik olduğu konular tespit edilerek, zaman kaybetmeden çalışmalara başlayacağız."

İHTİSAS OSB KURULACAK
İzmir’de mobilya sektörünün Karabağlar’a sıkışıp kaldığını ileri süren Yağcı, mobilya sektörünün, içinde showroomların olduğu, mobilya ile ilgili eğitim kurumlarının bulunduğu, yurtiçi ve yurtdışından gelen müşterilerimizi gönül rahatlığıyla ağırlayabileceğimiz Mobilya Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmalarında önemli yol kat ettiklerini anlattı. Yağcı, mobilya ihtisas OSB çalışmalarının EBSO önderliğinde İzmir Ticaret Odası ve sektörün tüm paydaşlarının desteğiyle en kısa zamanda sonuçlandırılacağını sözlerine ekledi. (DHA)

 
50 Ezidi kadın vahşice katledildi!
 
ABD'de keçiye 'fahri belediye başkanı' unvanı
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sığır 9 Mart 2019 Cumartesi 16:39

Fuar mı diye yazan, ahmak adam, hendeklerin kazılmasına izin verenler neden aklına gelmiyor? Çünkü başkasının söylediğini tekrarlamaya alışmışsın! Birini taklit edip yüksekten de atıyorsun, sen sığır mısın? Bak sığır demiyorum, hala bir ümidim var, hendek kazılırken nerdeydiniz? Oslo, Dolmabahçe,açılım filan? Hı? Türküm demeyi yasakladınız, kim destek çıktı size? Bunların cevabı varsa, düşün, yaz, yoksa sen sığırsın kardeşim!

Yorumu oyla      5      5  
Eşrefpaşalı 9 Mart 2019 Cumartesi 15:17

Nihat kardeşim ne bakanlıkta ne de belediye başkanlığında kendini ispat edememişsin söylediklerin boş. Aşağıdaki bir ak yorumcu bir yorumcunun bilmem ne fuarının eski yerini söyledi diye İzmirli değil yok oksijen azot mazota girmiş. Be kardeşim, O insan İzmirli olmasa nereden bilsin eski yerini. Hendek mendek demişsin de be birader eskiden yediğiniz naneleri herkes biliyor terbiye sınırlarını ihlal ettirmeyin insana az akıllı olun

Yorumu oyla      10      5  
Gürkan 9 Mart 2019 Cumartesi 14:31

Gaziemir'de Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi varken halen daha kültürpark üzerinden fuar tartışması yapılması yanlıştır. Kültürpark şehir parkı olmalıdır. Beton yapılar kaldırılmalıdır. Beton yapılar olmadan da incik boncuk vb. fuarlar yapılabilir.

Yorumu oyla      9      5  
TC misafir 9 Mart 2019 Cumartesi 13:41

Hediyelik eşya fuarının yeri hakkında yanlış hatırlıyorum çünkü uzun zamandır gitmedim, peki bu neyi değiştirdi arkadaşım? İzmir'in bir fuarlar kenti olduğu gerçeğini mi değiştirdi? Nihat Zeybekçi'nin rahmetli Ahmet Piriştina'nın sözünü intihal ettiği gerçeğini mi değiştirdi? Eleştiri yapacağım diye patlak kanalizasyon bile aramaya başladınız 1 nisanda sesiniz kesilecek 23 nisanda koltuğa oturtacağız sizi söz. Sizin şu anda en revaçtaki fuarınız varlık kuyruğu fuarı kabzımallar sizi.

Yorumu oyla      9      5  
TC misafir 9 Mart 2019 Cumartesi 13:26

Oksijen tahlili yapan pek değerli! arkadaşım, ne yapacak Zeybekçi? Türkçe olimpiyatları fuarı fetönün ellerinden öpülerek, ülke nasıl babalar gibi satılır fuarı (satmayı en iyi sizler bilirsiniz askeri tesisi bile katarlılara peşkeş çektiniz). Hadi benim beynime oksijen yetersiz kalıyor ama yeri belli sende o yer belli mi o da meçhul? Nihat Zeybekçi tarımı desteklemeye buralarda angus standı açarak başlamış iyi çalışıyor.

Yorumu oyla      8      5  
biat 9 Mart 2019 Cumartesi 13:05

Sayin Kocaoglu Ak Partili secmenden 3 nedenle oy aliyordu: toplu ulasimda 90 dakika, tum baskilara ragmen ozel halk otobusune izin vermedi, Sayistaya ragmen Sut Kuzusu projesine devam etti. Ak parti belediye baskanlari bu uc konudan rahatsiliklarini hep soylediler. Biatin vazgecilmez oldugu Ak partide hayir ben bunlara devam edecegim desenizde devam ettiremeyecegini insanlar biliyor kaybiniz burada. 17 yilda Izmire 1 metre metro yapmayanlarin vaatlerine inanmak cok zor

Yorumu oyla      11      5  
seferiss 9 Mart 2019 Cumartesi 12:28

Aynı Denizli'' yide Fuarlar kenti yaptığı gibi?? .Ha ha ha

Yorumu oyla      14      5  
dogrusoz 9 Mart 2019 Cumartesi 12:19

birisi syn Zeybekciye soylesin izmir zaten fuar lar kenti , Aziz bey fuar izmir i insa ederken devletten ne destek vermisler o nu da bir bilsek!

Yorumu oyla      13      5  
fuar mı ????? 9 Mart 2019 Cumartesi 11:49

burada yazılanlara bakınca bunlar ne yiyor ne içiyor da beyinlerine oksijen erişmiyor anlamıyorum.Kültürpark sadece enternasyonel fuarı için kullanılıyor ama eskisi gibi öyle 30 gün değil sadece 10 gün.O söylenen hediyelik eşya fuarı yazan arkadaş izmir'de ikamet etmediği belli o fuar neredeyse 5 yıl gibi tepekule kongre sergi merkezinde yapılıyor dünyadan haberi yok ama sallamaya gelince meydan geniş birileri yutar nasıl olsa demiş.Diğer arkadaş ta fuar isimleri yazmış ama eşit davranmak gerekir değil mi? tunç soyer açacağı fuarları yazmamış.1- Hendek nasıl kazılır fuarı 2- izmir'in gelir getirecek en yüksek değerli araziler kendini oraya aday göstermesine sebep olan istanbul trol takımına nasıl satılır fuarı 3- yurtdışı seyahat fuarı (eminim onun için en değerli fuar bu olur ) daha çok fuar ismi yazardım ama editöre takılır artık bu kadarla idare edin

Yorumu oyla      7      12  
soru 9 Mart 2019 Cumartesi 11:41

Ak partili belediyelerin Izmirden iki sikayeti var: toplu ulasimda 90 dakika uygulamasi ve adi ozel halk otobusu olan belediye otobuslerini islevsiz hale getiren milleti balik istifi bindiren kalkis saatine uymayan adinda halk olmasina ragmen sahipleri 2 veya 3 kisi. Bu 2 konuda ne dusunuyorsunuz cunku Ak Parti belediye baskanlari Izmirden rahatsizlardi. Birde Sutkuzusu projesinden rahatsizlik vardi. Ne yapacaksiniz?

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seçim kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Yüksek Seçim Kurulunun, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler ...
Bakan Soylu: Kendilerine truva atları bulmuşlar
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kendilerine truva atları bulmuşlar. İstanbul'da ...
Mehmet KARABEL yazdı... Esnaf ziyareti yapan adaylara taktikler!
Mehmet KARABEL yazdı... Esnaf ziyareti yapan adaylara taktikler!
 
Başkan Şenol, Arda’ya kefil oldu: Dostuma destek verin
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol yerel seçimlerde CHP’nin ...
CHP'li Arslan'dan 8 Mart için mesaj
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan 8 Mart dolayısıyla katıldığı Buca ...
CHP adayı Aksoy: Menemen'de kadın devrimi gerçekleştireceğiz
Millet İttifakı Menemen Belediye Başkan Adayı CHP’li Serdar Aksoy, 8 Mart ...
 
'Bu trenden inen bir daha binemez'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da halka seslendi. 'İhanet ...
AK Partili kadınlardan Zübeyde Hanım'ın kabrine ziyaret
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'nin eşi ...
Kırat'ın Afro adayı... '400 yıllık İzmirliyim' dedi, yola çıktı
İzmir’de yaşayan Afro-Türk Mesut Mercan, Demokrat Parti’nin Selçuk Belediye ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva