HABERLER>POLİTİKA
12 Mart 2019 Salı - 12:06

Zeybekci'den 'misafir' yanıtı: Onlardan fazla İzmirliyim!

Kendisine yönelik “misafir” sözlerine da tepki gösteren Zeybekci, “İzmir’de; 15 yıldır ilk 20’de vergi ödeyen, 8 ilçede şubeleri olan, 540 civarı çalışanı bulunan bir şirketimiz var. Söyleyenlerin yedi ceddinin İzmirli olmadığı kadar İzmirliyim" dedi.

Zeybekci den  misafir  yanıtı: Onlardan fazla İzmirliyim!

Kadifekale’de tarihi surlar önünde halka hitap eden Zeybekci, İzmir’in efesi Nihat Zeybekci sloganıyla karşılandı. Her yağmurda şehri kanalizasyon bastığını, sabah ve akşam İzmir trafiğine çıkılamadığını söyleyen Zeybekci, Kadifekale’de gençlerin çocukların gidebileceği spor salonu, ailelerin gidebileceği bir parkın olmadığını anlattı. 1 Nisan’dan sonra “Zeybekci geldi her şey değişti, dertler bitti” sözünü söylettireceklerini söyleyen Zeybekci, Alsancak’ta Bostanlı’da ne varsa Kadifekale’de de olacağını yapamayanın o koltukta oturamayacağını ifade etti.

- ZEYBEKCİ: İZMİR’DE 6 AY İÇİNDE ÇUKUR KALMAYACAK

Belediyenin masraflarını karşılayacağı, ilgili bakanlıkların sigorta ve stopaj desteği vereceği atölyelerde 20 bin kadının iş imkanı sağlanacağını, kadınların burada Türk halısı ve el işleri imalatı yapacağını aktaran Zeybekci, İzmir’e iş, aş, refah, huzurun geleceğini söyledi.

VATANDAŞLAR DERT YANDI
Gıda Çarşısı ve İnşaatçılar Çarşısı’nı gezen Nihat Zeybekci, buradaki esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Yolların bozukluğundan, otopark yoksunluğundan şikayet eden esnaflar, müşterilerinin çarşıya gelmek istemediğinden dert yandı. Kanalizasyona, çarşının kuruluşundan sonra esnafın ısrarı üzerine ilk kez iki yıl önce el atıldığını, kısa sürede yapılacak işin bir senede bitirildiğini savunan vatandaşlar, belediyenin yalnızca tabela vergisi dönemlerinde kendisini hatırlattığını öne söyledi.

Hizmet alamamaktan şikayet eden vatandaşlar, bunun sadece çarşıda olmadığını evlerinin bulunduğu bölgelerde de benzer sorunların yaşandığını kaydettiler.

Vatandaşlar ayrıca çocuklarının spora yönelmedikleri zaman kötü alışkanlıkların içine girme olasılığının yükseldiğini, bunu engellemek için ise spor alanlarının yapılmasını istediklerini belirtti.

Nihat Zeybekci, daha çok şikayet edilen otopark ve çukur sorununu hızlı bir şekilde gidermek için projeler hazırladıklarını, 1 Nisan’dan itibaren hizmet seferberliğinin yaşanacağını söyledi.

Çocuklara yönelik spor alanlarının ihtiyacının farkında olduklarını kaydeden Zeybekci, “Oyunuzu şehrinize, geleceğinize verin. Milletini, vatanını seven CHP’li kardeşlerimiz bir dip dalga yaratacak. O sene bu sene diyoruz” dedi.

GENÇLER SİYASETTEN UZAK DURMASIN
Ege Genç İş İnsanları Derneği’nde yaptığı konuşmada, İzmir’in dünyanın en güzel şehri olduğunu, iklimiyle, doğasıyla, kültürel değerleriyle, bereketli topraklarıyla diğer şehirlerden önemli avantajlarının bulunduğunu belirtti. Bir İzmir resmi ortaya koyduğunda kentin trafik, ulaşım, altyapı, çöp, kanalizasyon başta olmak üzere çok sayıda sorunların ön plana çıktığını vurgulayan Zeybekci, bu görüntülerin İzmir’e yakışmadığını söyledi.

İzmir’deki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna dikkati çekerek her 4 gençten birinin iş bulamadığını, ailelerin okuttukları çocuklarının iş için başka şehirlere gitmesinden şikayet ettiğini dile getiren Zeybekci, “İzmir’in yaklaşık yarı nüfusuna sahip Antalya’ya 2018’de 19 milyon turist geldi, İzmir’e ise 1 milyon 40 bin. Antalya ekonomisine 100 milyar lira girdi, İzmir’e çok az geldi. Yerel yönetimlerin görevi organize, ihtisas, turizm yatırım alanlarını belirleyip imar planlarına işlemek, altyapıyı, üstyapıyı oluşturup yatırımcıyı buraya çekmektir. Bunları hazırlamazsan yatırımcıyı nasıl çekersin?” dedi.

İzmir’in sağlık, spor, inanç, kültür, kongre turizmi merkezi olması gerektiği, bunun için de gerekli çalışmaların gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydeden Zeybekci, raylı sistemlere ilave, köprülü kavşaklar, çöp depolama alanı, kanalizasyon, bilim teknoloji ve yazılım vadisi, geriatri merkezi, tarım projeleri hakkında bilgiler verdi.

Kemeraltı’ndan başlayıp Kadifekale, Yeşildere’yi kapsayan yeşil vadiden Symrna’ya uzanan bölgeyi tarihi merkez haline getireceklerini, bölgede ayrıca dünyanın önde gelen arkeolojik medeniyetler müzesini hayata geçireceklerini kaydeden Zeybekci, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler yolculuğunda, şehirler yarışında ben de varım diyen bir İzmir’e ihtiyacımız var. Bunu da yapacak olanlar da sizlersiniz. 2050’lerin İzmir’inde sizler yaşayacaksınız. Onun için bu hikayenin kahramanları sizlersiniz” diye konuştu.

ONLARDAN FAZLA İZMİRLİYİM
Kendisine yönelik “misafir” sözlerine da tepki gösteren Zeybekci, “İzmir’de; 15 yıldır ilk 20’de vergi ödeyen, 8 ilçede şubeleri olan, 540 civarı çalışanı bulunan bir şirketimiz var. Söyleyenlerin yedi ceddinin İzmirli olmadığı kadar İzmirliyim. Zeybeği, Zeybekci’yi misafir olarak görüyorsan, o hükümet konağına bayrağı getirenleri, düşmanı denize dökenleri, Ege vadilerinde çala kılıç koşturanları anlamamışsın demektir” ifadelerini kullandı. Gençleri siyasete girmeye çağıran Zeybekci, Türkiye’nin bu alanda gençlere ihtiyacının olduğunu söyledi.

Etkinliklere Zeybekci ile birlikte AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu da etkinliklere katıldı. AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Arslan da projelerini anlattı.

Kamyoncular ve Kamyonetciler Odası ile Mardinliler Vakfı’nı ziyaret eden Zeybekci projelerini anlattı, İzmir’e sahip çıkmalarını istedi.

 
İZBAN'ın yeni durağında işlem tamam!
 
Başkan Batur’dan amatör kulüplere tam destek
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Merkez 12 Mart 2019 Salı 18:26

Sayın Zeybekçi merak etme chp li seçmen chp+ip+hdp birlikteliğinden çok rahatsız kiminle görüşüyorsam ya sandığa gitmeyecegim diyor ya da hizmet için Zeybekçi ye vereceğim diyor.

Yorumu oyla      5      7  
TC misafir 12 Mart 2019 Salı 17:47

Eski ekonomi bakanı her 4 geçten biri işsiz demiş. Sayın Zeybekçi ne güzel itiraf etmiş başarısızlığını. Ama biri çıkıp bunun belediye başkanının değil ekonomi politikalarının sonucu olduğunu anlatsın. Kendi icraatından bihaber bir de kenti yönetecek.

Yorumu oyla      7      5  
sıkma canını 12 Mart 2019 Salı 16:49

1 Nisana kadar kurusıkı atış serbest.

Yorumu oyla      7      5  
Kim turist 12 Mart 2019 Salı 15:38

Burada yine ideoloji saplantılı chp kesimi zeybekçi için ne turistliği kalmış ne de çamur atmadığı olay kalmamış.Kendi adayları soyer efendi çok mu yerli.Zeybekçi denizli doğumlu ege zeybeğinin ne olduğunu bilir ama ankara doğumlu soyer efendi zeybek deyince ne olduğunu bile bilmez.Projelerini anlatan soyer efendi halkapınar transfer merkezine halkalı deyip idare edeceği yeri daha bilmeyen bir başkan adayı.Bu chp''nin kendine has adayı değil devşirme oyları konsolide etme adayıdır

Yorumu oyla      6      14  
TC misafir 12 Mart 2019 Salı 15:20

Şirket olarak izmirli olduğunu iddia ediyorsan o zaman Philip Morris senden daha izmirli. Böyle mantık olur mu? İş adamlarımız Çinde yatırım yapmış, onlar Çinli mi oluyor? Ya da Libyada yatırım yapanlar Libyalı mı? Esnaf eski ekonomi bakanına, işler kesat piyasa ölü diyeceğine yollar bozuk demiş hey Allahım aklımı koru. Bu esnaf bu kafayla giderse daha çok kepenk kapatır.

Yorumu oyla      10      7  
Oğu Kaan 12 Mart 2019 Salı 15:04

Eskiler; misafir birinci gün mis, ikinci gün is, üçüncü gün pis derler. Gerçekten doğru sözmüş, misafirler pisleşmeden kentlerine dönsünler.

Yorumu oyla      13      7  
Z.B 12 Mart 2019 Salı 15:00

Sayın ZEYBEKÇİ'nin neden İzmir diye ısrar ettiği anlaşıldı. Meğer buradaki şirketlerine yakın olmak istiyor. Hayırlı işler Sayın ZEYBEKÇİ...

Yorumu oyla      16      6  
İşi biten 12 Mart 2019 Salı 14:38

Bir söz vardır işi biten beklemesin. Külliye aynen sizlere bunu uyguluyor hiç birinizin sesi çıkmıyor

Yorumu oyla      16      6  
volkan 12 Mart 2019 Salı 14:22

akp izmirde o akdar adam varken neden sen...ya bunu anlar artık sen izmirli değilsin!!!!! biat eden tayyıp ın agzının içine bakan adamı istemiyoruz...sende yarın öbürgün binalı gibi istanbuldan aday olursun..

Yorumu oyla      14      6  
olsan da, olmasan da 12 Mart 2019 Salı 13:58

Hala anlamaktan uzaksın, ben Ankarada yaşıyorum ama İzmirliyim! Kardeşim İstanbulda yaşıyor, o da İzmirli! İzmirli olmak kafada başlar, biter! İzmirli, nerede yaşarsa yaşasın İzmirli yaşar. Anlayabildin mi? Yok, gözlerinden belli, anlamamışsın! İzmirli olmak aydın olmaktır, okumaktır, öğrenip tartışmaktır, cesur olup feriştahından bile korkmamaktır! İnsana, doğaya saygıdır, kanmamak, kandırmamaktır, nankör olmamaktır, cumhuriyeti, Atatürkü bilmek ve sevmek, sizin gibi yobazlara karşı savunmaktır! İzmirli olmak size oy vermeyecek olmakla birlikte kaymakama karşı Bilal Doğan'ın, saana karşı Delican'ın, Şengül'ün adaylığını savunmaktır. Şimdi anlayabildin mi? İzmirli olmak emeğe saygı duymaktır, zenginden değil yoksuldan yana olmaktır. Eh, hala anlayamadıysan, yapılabilecek bir şey yok, ömrünü İzmirde tüketsen gene de İzmirli değilsin!

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Adayı Gençtürk: Bornova’yı yüzde 52 ile alırız!
AK Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Reşat Gençtürk, SonsözTV’de Bornova’da ...
CHP'li Polat ve İduğ'dan Yeşilova mesaisi: Yeni AVM'lere 'izin yok' sözü
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bornova Belediye Başkan Adayı Mustafa ...
Dokunulmazlığının kaldırılması istendi!
Ankara Cumhuriyet Ba?savcılığınca, CHP Genel Ba?kanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
 
Eski belediye başkanına tutuklama!
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde düzenlenen HDP mitinginde terör örgütü ...
Mansur Yavaş'tan iddialara yanıt!
'Millet İttifakı'nın Ankara adayı Mansur Yavaş hakkındaki "sahte senet" ...
CHP'li aday Engin iş dünyası ile buluştu: Narlıdere için hep birlikte çalışacağız
Yerel seçim çalışmalarını sürdüren CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı ...
 
CHP İzmir’de belediye amirine kesin ihraç talebi!
Menemen Belediyesi'nde Temizlik İşleri Amiri olarak görev yapan Göksel ...
Batur'dan CHP ile yaşıt Türkiye Teyze’ye sürpriz ziyaret
Konak Belediye meclis üyesi aday adayı Dağ’ın CHP’nin kuruluşu ile yaşıt ...
CHP'li Beko'dan hükümete 'patates' tepkisi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, 200 bin ton ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva