HABERLER>GÜNCEL
4 Mart 2016 Cuma - 14:16

Zaman'a kayyum atandı: Kararda şok suçlamalar!

Zaman Gazetesi’ne kayyum atandı. İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği Zaman gazetesine kayyum atanmasına karar verdi.

Zaman a kayyum atandı: Kararda şok suçlamalar!

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda, "Feza Gazetecilik A.Ş. uhdesinde bulunan Zaman Gazetesi'nin FETÖ/PDY terör örgütünün faaliyetleri kapsamında ve örgüt faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunduğu" ifade edilerek, "Delillerin toplanabilmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılabilmesi için adı geçen şirkete kayyum atanması yönünde hakimliğimizce vicdani kanı oluşmuştur" denildi.

"ŞİKE VE TAHŞİYE OPERASYONLARINA ZAMAN GAZETESİ BİNASINDA KARAR VERİLDİ"
Kararda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzili Aydoğdu'nun talep yazısına da yer verildi. Savcılığın talep yazısında, Zaman Gazetesi'nin aslı yöneticisinin FETÖ'nün kurucu ve yöneticisi Fethullah Gülen olduğu, gazetenin yayın ilkelerini örgüt lideri Fethulah Gülen'in belirlediği örgüt üyelerinin ise Zaman Gazetesi adına yardım amacıyla para topladığı ifade edildi. Yine savcılık yazısında Şike ve Tahşiye operasyonlarının Zaman Gazetesi binasında örgüt yöneticileri tarafından karar verilerek uygulamaya konulduğu belirtilerek "Bu eylemler birlikte değerlendirildiğinde, Feza Gazetcilik A.Ş.'nin söz konusu örgüt ile fikir ve eylem birliği içinde olduklarını göstermektedir" ifadesine yer verildi.

"PKK YÖNETİCİLERİNİN YURTDIŞINDA GÖRÜŞMELER YAPTIKLARI..."
FETÖ'nün, terör örgütü PKK ile işbirliği yaptığı ileri sürülen yazıda, "FETÖ üst düzey yöneticileri ile PKK yöneticilerinin yurtdışında görüşmeler yaptıkları, PKK'nın amacının Türkiye Cumhuriyeti topraklarını bölmek olduğu, FETÖ'nün de bu örgütle birlikte Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeyi planladıkları, bu amaçla da 17-25 Aralık Selam-Tevhid kumpaslarını gerçekleştirdikleri Feza Gazetecilik A.Ş.'nin de bu örgüte ait olduğu Zaman Gazetesi'nin de bu amaca hizmet ettiği" vurgulandı.

"AMACINI GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN GAZETE, TELEVİZYON, RADYO VB ARGÜMANLARI KULLANDIĞI..."
6. Sulh Ceza Hakimliği kararında "Söz konusu örgüt yapılanmasının örgüt amacına ulaşmak için her türlü aracı kullandığı, en başta amacını gerçekleştirmek için gazete, televizyon, radyo vb. argümanları kullandığı, örgüt kapsamında işledikleri suçlar ve legal görünümlü operasyonlara zemin hazırlamak amacıyla basın yayın organlarında sürekli olarak yayınlar yaptıkları bu bağlamda da bizzat basın yayın organlarına sahip oldukları görülmektedir" denildi. Dosya kapsamındaki tanık ifadelerinde Zaman Gazetesi'nin bizzat Fethullah Gülen tarafından yönetildiği, gazetede yazılacak yazıların öncesinden Fethullah Gülen'e gönderildiği ifadelerinin anlatıldığı kararda, yazıların Gülen'in kontrolünden geçtikten sonra gazetede yayınlandığı ve kendisinin onay vermediği hiçbir haber ve yazının yayınlanmadığı ifade edildi.

"KAYYUM ATANMASI YÖNÜNDE HAKİMLİĞİMİZCE VİCDANİ KANI OLUŞMUŞTUR"
6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda, "Feza Gazetecilik A.Ş., uhdesinde bulunan Zaman Gazetesi'nin FETÖ/PDY terör örgütünün faaliyetleri kapsamında ve örgüt faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunduğu" ifade edilerek "delillerin toplanabilmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılabilmesi için adı geçen şirkete kayyum atanması yönünde hakimliğimizce vicdani kanı oluşmuştur" denildi.

3 KAYYUM ATANDI, 10 BİN TL ÜCRET ALACAKLAR
Kararda, CMK 133/1 maddesi gereğince İstanbul Başsavcılığı'nın talebi üzerine Feza Gazetecilik A.Ş.'ye atanan kayyımların Sezai Şengönül, Avukat Tahsin Kaplan ve Avukat Metin İlhan olduğu belirtildi. Kararda ayrıca, kayyum olarak atanan kişilerin yönetim organının tüm yetkilerine sahip olmalarına ve yönetim organının yetkilerinin tümü ile bu kayyımlara devredildiğine ve yeni yönetimin bu kayyumlarca oluşturulmasına karar verdi. 6. Sulh Ceza Hakimliği, her bir şirket kayyumluğu için 10 bin TL ücret verilmesine karar verdi.

BİNA ÖNÜNDE HAREKETLİLİK
Kayyum atandığı haberleri üzerine Zaman Gazetesi'nin Bahçelievler'de bulunan binasında hareketlilik yaşanıyor. Çok sayıda kişi gazetenin önünde toplandı. Gazete binasının girişteki demir kapıya zincir ile kilit takıldı. Kapının yanına bırakılan çok sayıda şemsiye dikkat çekti. Gazete yazarları bina önünde açıklama yapıyor.

3 KİŞİLİK KAYYUM
Öte yandan Zaman Gazetesinin de içinde bulunduğu Feza Gazetecilik A.Ş.'ye Sezai Şengönül, Avukat Tahsin Kaplan ve Avukat Metin İlhan'ın kayyum olarak atandığı öğrenildi

EKREM DUMANLI'DAN MESAJ
Zaman gazetesinin eski Genel Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Zaman Gazetesi'ne kayyım atanmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Dumanlı, Twitter'dan "Demokrasinin kapkaranlık günlerinden biri daha. Özgür medyaya bir darbe daha. Ama hakikati susturamazlar, susmaz!" yazdı.

BİLİCİ: ANAYASA ASKIYA ALINIYOR
Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici, anayasa ile koruma altına alınan medyaya kayyum atanmasının, anayasanın askıya alınması anlamına geleceğini belirtti. "Sağduyulu ve demokrat herkesi medya özgürlüğüne ve Zaman Gazetesine sahip çıkmaya çağırıyorum" diyen Bilici şöyle konuştu: "Medya özgürlüğü anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) tarafından garanti altına alınmış durumdadır. Gazetemize kayyım atanması demek anayasanın askıya alınması demektir. İpek Medya Grubu'na yapılanlardan bu kişilerin medya grubuna kapatmaktan başka bir dertlerinin olmadığını gördük. Umarım bu haber sosyal medya söylentisinden öteye geçmez. Umarım Türkiye bu yoldan döner, normal hukuk yoluna girer."

Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme, Periscope’tan yaptıkları canlı yayında, “Belki bugün son gazetemizi çıkaracağız” dedi.

Zaman'a kayyum atanması gazetenin sahipliği olan Feza Gazetecilik A.Ş.'ye yeni yönetim gelmesi anlamına geliyor. Grup bünyesinde Zaman gazetesi, Today's Zaman gazetesi, Cihan Haber Ajansı, Aksiyon Dergisi, Today's Zaman ve Zaman Kitap yayınları yer alıyor.

 
Kanseri 'can damarından vuran' yöntem bulundu
 
Şehidin oğlu yürekleri dağladı: Babam ne zaman çıkacak anne?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Mart 2016 Cuma 15:07

Yeni Türkiye

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kültürpark’ta İzmir’in başarılı kadınlarının onur gecesi
Kültürpark Tenis Kulübü (KTK) 8 Mart Dünya Kadınları günü öncesinde topluma ...
İzmir’deki teknolojik market açılışında izdiham!
İzmir’in Konak İlçesi Çankaya semtinde bir teknolojik ürünler firmasının ...
Asırlık asansöre müze önerisi!
İzmir'in Saat Kulesi'nden sonra en bilinen yapılarından olan ve halen ...
 
Ve Ankaralı Namık'ın ölüm nedeni belli oldu
"Ankaralı Namık" olarak bilinen şarkıcı Namık Uğurlu'nun ölüm nedeninin ...
Yunanistan’la mülteci iadesi protokolü başarısız oldu
Türkiye’de yasa dışı yollarla Yunan adalarına, ardından da Avrupa ülkelerine ...
Asansörde yeni dönem: En az 10 kişilik olacak!
Asansörler, 1 Ocak 2017 tarihinden sonra yapılacak tüm binalarda engelli ...
 
Bir acı haber de Şırnak’tan: 2 asker şehit
Şırnak'ın İdil ilçesinde çıkan çatışmada 1 üsteğmen ile 1 uzman çavuş şehit oldu
Dayak mağduru öğretmen Gaziemir’den atandı!
Gaziemir Belediyesi’nin Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlediği gecede ...
Olay gemi yeniden İstanbul Boğazı'nda!
4 Aralık'ta boğazdan geçerken güvertedeki bir Rus askerin omzunda füze ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva