HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Nisan 2021 Salı - 13:27

Yüz yüze fuar başladı: Sektörün kalbi İzmir’de atıyor

MODEKO 2021 32. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı, Fuar İzmir’de başladı. Pandemi tedbirleri alınarak yapılan MODEKO’nun salgın sürecindeki ilk fiziki fuar olduğuna dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu sıkıntılı süreçte hedefimizden hiç şaşmadan fuarlarımızı dijital ortama taşıdık” dedi.

Yüz yüze fuar başladı: Sektörün kalbi İzmir’de atıyor

Türkiye mobilya sektörüne ve İzmir ekonomisine önemli katma değer sağlayan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ desteğiyle Efor Fuarcılık tarafından yapılan MODEKO 2021 32. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı başladı.

“Güvenli Fuar Alanı” Belgeli Fuar İzmir’de yapılan MODEKO’nun açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, sektör ile ilgili odaların başkan ve temsilcileri, sektör profesyonelleri ile yurt dışından fuara gelen satın almacılar katıldı. 9 Nisan’a kadar devam edecek MODEKO Fuarı, 300’e yakın katılımcısıyla konuklarını ağırlayacak.

ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK
Pandemi sürecindeki ilk fiziki fuarın açıldığına dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, fuara Ortadoğu, Balkanlar, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri dahil pek çok ülkeden profesyonel ziyaretçi ve alım heyetinin geleceğini belirtti. Sektörün ciddi kayıplar yaşamasına karşın, ‘fuarlar kenti İzmir’ hedefinden vazgeçmediklerini söyleyen Başkan Soyer, “Pandemi süreci boyunca dünyanın hiçbir yerinde fiziken gerçekleşemeyen fuarlar nedeniyle, sektör ciddi kayıplar yaşadı. Sektörün kayıplarını azaltmak, fuarcılığı yeniden canlandırmak adına fuarlarımızı dijital ortama taşıdık. İZFAŞ şirketimiz tarafından tamamı özgün ve İzmirli yazılımcıların geliştirdiği dijital altyapımız sayesinde, Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı Fuar İzmir’in, üç boyutlu modellemesi, bir sanal platforma dönüştürüldü. Böylece kendi altyapımız ile Olivtech, Ekoloji İzmir ve 14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı’nı, sanal ortamda gerçekleştirdik. Bu sayede, ülke ve İzmir ekonomisine katkı sağladık. Covid-19 salgını ile ilgili Fuar İzmir’de her türlü sağlık önlemini aldığımız MODEKO 32. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’nın tüm bu yönleriyle, İzmir’e ve ülke ekonomimize önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum” dedi.



Pandemiye rağmen 32. kez MODEKO’yu açtıklarına dikkat çeken Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, “Tüm katılımcılar şartlarını zorlayarak fuarımızda yer aldılar. 2020’de biz fuarı yaptık ve hemen pandemi süreci başladı, kapattık. Bu sene de başlıyoruz” dedi ve destekler için teşekkür eti.  
Açılışın ardından Başkan Soyer, beraberindekilerle birlikte fuarı gezdi. Soyer, Karabağlar Belediyesi’nin standında yer alan ahşap oyma ustası Numan Nacaroğlu ile sohbet etti. Ahşap oyma ustalığında alttan kimsenin yetişmediğini ifade eden Nacaroğlu’na Başkan Soyer,  “Bu çıraklık işini en kısa zamanda çözmemiz lazım” diyerek yanıt verdi.

300’E YAKIN KATILIMCI
Sektörün en prestijli 300’e yakın markasının yer aldığı MODEKO 2021 Fuarı’nda yerli ve yabancı ziyaretçiler ağırlanmaya başlandı. Fuara Ortadoğu’dan Lübnan, Katar, Umman, Irak, Suriye, Dubai, Filistin, Libya ve Sudan’dan alım heyetleri gelecek. Balkan ülkelerinden Sırbistan, Kosova, Bosna Hersek, Arnavutluk ile Rusya ve Türk Cumhuriyetleri dahil birçok ülkeden EFOR Fuarcılık’ın organizasyonlarıyla gelecek ziyaretçi ve alım heyeti fuar alanında olacak. Aydın, Manisa, Muğla, Antalya, Adana ve Ankara başta olmak üzere çevre il ve bölgelerden de mobilya ihtiyacını karşılayacaklar MODEKO’ya katılacak.

SAĞLIKLI VE GÜVENLİ ZİYARET
MODEKO 2021 Mobilya sanayinin önemli temsilcilerini, yurtiçi ve yurtdışı sektör profesyonelleri ile sosyal mesafe düzenlemesi, yoğunluk kontrolü, HES uygulaması, hijyen malzemeleri dağıtımı, maske temini, giriş güvenliği gibi tüm sağlık önlemlerinin alındığı ve başarılı bir şekilde uygulandığı güvenli alan belgesi alan Fuar İzmir’de bir araya getirecek.

 
Murat Kekilli: Covid yalanına inanmıyorum
 
Meslek Fabrikası’ndan kadına bir destek daha
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu’ndan ‘4 hafta tam kapanma’ çağrısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu tarafından yapılan açıklamada ...
Depremzede yakınlarına 'manevi' desteğe iki komisyondan ret!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Ekim'de yaşanan deprem sonrası hayatını ...
Büyükşehir'den '23 Nisan' jesti: 1 hafta ücretsiz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
 
İzmir Büyükşehir'den kahveciler 1250 TL'lik destek
İzmir ili sınırları içerisinde yer alan kahvehanecilere nakdi destek vermeyi ...
Buca Belediyesi'nden engelleri kaldıran kurs
Kentteki engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak ve onların sosyal ...
Karşıyaka’da derneklere özel yerleşke geliyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından, fiziki sıkıntılar yaşayan sivil toplum ...
 
Bayraklı'da anlamlı turnuva
Bayraklı Belediyesi İzmir depreminde hayatını kaybeden 28 yaşındaki başarılı ...
Başkan Sengel'den esnafa mesaj: Gerekirse elimizi taşın altına koyarız
Efes Selçuk Belediye Meclisi Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu yapıldı.
Büyükşehir'den Şehir Plancıları'nın itirazına veto!
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir Şubesi Şehir Plancıları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva