HABERLER>GÜNCEL
12 Ekim 2015 Pazartesi - 14:12

Yürek yakan veda: ‘Baba sesimi duyuyor musun?’

Ankara'da düzenlenen 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingi öncesi meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitirenler son yolculuklarına uğurlanıyor. Katliamın en küçük kurbanı Veysel Atılgan ve babası memleketleri Batman'da toprağa verildi. Küçük Veysel için okulunda bir tören düzenlenirken, HDP Gebze İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Saygın'ın cenaze töreninde kızı Dilan, babasının tabutun başında ‘Baba sesimi duymuyor musun?’ diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Yürek yakan veda: ‘Baba sesimi duyuyor musun?’

Ankara’daki ‘Barış Emek ve Demokrasi’ mitinginde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden HDP Gebze İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Saygın Sivas merkeze bağlı Düzova köyünde son yolculuğuna uğurlandı.


Ankara’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden evli ve iki çocuk babası Ziya Saygın’ın (56) cenazesi memleketi Sivas merkeze bağlı Düzova köyüne getirildi. Düzova Köyü Cemevi’nde Saygın için cenaze töreni düzenlendi.  Cenaze töreninde Saygın’ın çocukları Dilan, Taylan ve eşi Sema ile birlikte yakınları gözyaşı dökerek ağıtlar yaktı. Törende konuşmalar yapılırken sloganlar atıldı. Daha sonra Saygın’ın cenazesi Cemevinden omuzlara alınarak çıkarıldı. Cenaze namazı öncesi Ziya Saygın çocukları Dilan ve Taylan babasının tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.
 
Lise öğrencisi olduğu öğrenilen Dilan Saygın babasının tabutun başında ‘Baba sesimi duymuyor  musun?’ diyerek gözyaşlarına boğuldu. Kılınan cenaze namazının ardından Ziya Saygın’ın cenazesi traktörle köy mezarlığa götürülerek oprağa verildi. Cenaze törenine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
'YEĞENİM MİTİNGE GİTMEMİŞTİ'
Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden Gökhan Gökbörü’nün cenazesi Adana’nın Ceyhan ilçesinde toprağa verildi.  Gökhan Gökbörü’nün (18) cenazesine CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, CHP Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükmangıt Mahallesi’ndeki baba evine getirilen Gökhan Gökbörü’nün cenazesi burada okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan duaların ardından Yılankale Mahallesi’ndeki mezarlığa defnedildi.
 
Amcası Mehmet Gökbörü, Gökhan'ın mitinge katılmayacağını, gezmeye gideceğini söylediğini belirterek, "Kenarda dururuz geçer gideriz diye izin almıştı. Oraya bir miting amacıyla gitmedi yeğenimiz, çocuğumuz. Hepsi bizim kardeşlerimiz evlatlarımız. Allah başka acı vermesin, hepsine Allah rahmet eylesin kimseyi suçlamam” dedi. Dayı Cemal Arıcı ise “Kendisini aradım 2 defa cevap vermedi, üçüncü aradığımda bir bayan çıktı ve ameliyata alındığını söyledi. Babasını aradım beraber Ankara’ya gittik orada öğrendik öldüğünü” diye konuştu.
 
'SÖYLEYECEK ÇOK SÖZ VAR AMA...'
Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Elif Kanlıoğlu, memleketi Artvin’in Arhavi ilçesinde toprağa verildi.  Ankara’daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Elif Kanlıoğlu, memleketi Artvin’in Arhavi ilçesinde düzenlenen cenaze namazının ardından Yemişlik Mahallesi’ndeki aile kabristanlığına defnedildi. Arhavi Yeni Cami’de öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı öncesi Kanlıoğlu’nun babası Ümit, annesi Öznur ve abisi Emre Kanlıoğlu taziyeleri kabul ettiler. Çevre ilçe ve illerden de çok sayıda kişinin katıldığı cenaze namazına CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan da katıldı. HDP ise cenazeye, üzerinde “Katiller kaybedecek, barış kazanacak” yazılı bir çelenk gönderdi.
 
Bombalı saldırıda hayatını kaybeden genç kızın babası Ümit Kanlıoğlu, barışın sağlanması talebinde bulunarak, “Ölenlerin değildir bu ayıp. Bu ayıp öldürenlerindir. Kana doymuyorlar. Bu ülkede barış olmasını istemiyorlar. Barış isteyenler burada. Barış istemeyenler çocuklara bile acımıyorlar. Ufak çocukları öldürüyorlar. Bugün bizim canımız yandı. Yarın kimin canı yanacak belli değil. Biz istiyoruz ki kimsenin canı yanmasın. Kızım barış olsun diye oradaydı. Kimse ölmesin diye oradaydı. Benim kızımın yanında Çerkezler öldü, Kürtler öldü, Türkler öldü. Çocuklar öldürüldü. Barış isteyen insanlar öldü. Yeter artık diyoruz. Bu sesimiz duyulsun artık istiyoruz. Çok söyleyecek şey var. Çok söz var ama bu acı ile bu kadar söyleyebiliyorum” dedi. Cenaze sırasında genç kızın sevenleri gözyaşlarına boğuldu. Genç kızın cenazesi kılınan namazın ardından Yemişlik Mahallesi’ndeki aile kabristanlığına defnedildi.

 
Merkel’den flaş Türkiye hamlesi
 
Türk jetlerine sınırda 9 saniyelik füze tacizi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’deki IŞİD operasyonunda flaş karar!
İzmir’de IŞİD terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, örgüt adına ...
Şırnak'taki 'sürükleme' olayında flaş gelişme
Şırnak'ta zırhlı polis aracına bağlanarak Hacı Birlik'in cenazesinin sürüklenmesi ...
'Özçekim' yüksek lisans tezi oldu
Erasmus öğrencisi olarak İzmir'deki Yaşar Üniversitesi'ne gelen ve yüksek ...
 
Ankara katliamında IŞİD’e dair 5 ipucu
Türkiye tarihinin en kanlı terör saldırısının ardından yetkililer IŞİD'i ...
Sabuncubeli'nde yeni mesai: 150 milyon daha yutacak!
İzmir-Manisa arasını karayoluyla 15 dakikaya indirmek için 4 yıl önce ...
Veysel’in öğretmeninden ülkeyi ağlatan mektup
Ankara’da düzenlenen 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingi öncesi meydana ...
 
İzmir'de yas: Gündoğdu'da on binler 'Ankara'ya ağladı
Ankara’da yaşanan kanlı terör saldırısının ardından DİSK, KESK, TMMOB ...
İzmir’de Suriyeli işçinin korkunç ölümü
İzmir’in Bayraklı İlçesi'nde, demir kesmede kullanılan spiral makinesi ...
İzmir’deki eylemde gözaltına alınan 66 kişi serbest
İzmir’de, Ankara'daki bombalı terör saldırısını protesto eden gruptakilerden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva