HABERLER>POLİTİKA
10 Kasım 2020 Salı - 09:09

Yücel’den çarpıcı 10 Kasım mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82’inci yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Yücel’den çarpıcı 10 Kasım mesajı

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel mesajında “Yıllardır yok sayılmaya çalışılan cumhuriyet değerleri ve kurumları sapa sağlam ayakta kalıyorsa, Türk bilim adamları ve yazarları Nobel alıyor, Türk sporcuları dünyada ses getirebiliyorsa, Türk ordusu iktidar sahipleri tarafından içine sokulan hainlere rağmen cumhuriyetine ve vatanına sahip çıkıyorsa; Tüm bunların sebebi cumhuriyetimizin ve demokrasimizin temellerinin çok sağlam atılmasıdır. Bu temelleri atan eşsiz liderde, Mustafa Kemal Atatürk’tür” sözlerine yer verdi.

Deniz Yücel’in yayımladığı 10 Kasım mesajının tamamı şöyle:

Kurtarıcımız, kurucumuz ve ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, kısa sayılacak 57 yıllık bir ömre sığdırdığı zaferler, devrimler ve eserler, onsuz geçen 82 yıl boyunca yol göstericimiz, koruyucumuz ve ışığımız olmuştur. Türkiye cumhuriyeti var olduğu sürece de o ışık hiç sönmeyecek, okula başlayan her çocuğumuzun gözünde, üniversiteden mezun olan her gencimizin geleceğe olan inancında daha da parlayacaktır.

Bizler için Atamızı anmak, onun eserlerine sahip çıkmak sadece 10 Kasım’a mahsus değildir. Her adımımızda, her sorunla karşılaştığımızda, ülkemiz ve milletimiz için ortaya koyduğumuz her icraatta onun adımlarından, yaptıklarından ve sözlerinden feyz alarak hareket ediyor, onu sadece anmıyor, yaşıyor ve yaşatıyoruz.

Tüm dünyanın hayranlığını kazanmış, topraklarımızı işgale gelen ülkelerin liderlerinin bile bu hayranlığını gizlemediği ve kendi ülkelerinde böylesine bir dahi olmadığı için hayıflandıkları bir kurucuya sahip olmak bizlere bu dünyada verilmiş en büyük armağandır.

Hal böyleyken bile, kendi küçük dünyasında birkaç şak şakçının alkışıyla kendisini gerçek lider zannedenler, kendisini saraylara hapsederek halktan uzaklaşanlar, Türkiye’yi dünya da yalnızlaştıranlar ve halkı yoksulluğa terk edenler, Atatürk’ü ve onun eserlerini değersizleştirme girişimlerinden hiç vazgeçmiyorlar.

Bu zihniyet, ne Atatürk’ün egemenliği kayıtsız şartsız verdiği milleti ne de kanla, canla inşa edilen demokrasimizi tanıyor. Rüzgara göre, kendi ikbal ve çıkarları uğruna bazen tarikat ve cemaatlerle, bazen de terör örgütleriyle iş birliği içine girebiliyor. Ne acıdır ki, bu işbirliklerinin sonucunda hedef olduklarında, sıkıştıklarında, kurtulmak için yine Atatürk’e ve onun kurduğu cumhuriyete sarılabiliyorlar.

Bugün ülkemizde iktidar olan bu zihniyetin hem cumhuriyet değerleriyle olan çatışmasına hem halkımıza reva gördüğü yoksulluğa hem de ülkemizin sürüklendiği yalnızlık ve çaresizliğe, hiç ayrılmadığımız yoldan giderek son vereceğiz.

O yol, Kurtuluş Savaşı'nın önderi, cumhuriyetin banisi, ebedi başkomutan, eşsiz devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolu, cumhuriyetin yoludur. Kula kulluk zincirini kıran cumhuriyetimizle, Atatürk’ü kalbinde ölümsüzleştirmiş milletimizle birlikte, Atamızın emanetine sahip çıkacak, Türkiye’ye yakışan demokratik ve adaletli bir düzeni yeniden kuracağız.

Kurduğu partinin, Cumhuriyet Halk Partisinin birer neferi olan bizler, bu yolda durmaksızın çalışıyoruz. Ebediyete intikal edişinin 82’inci yılında kurucumuz ve kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, ulu önderimizi minnet ve özlemle anıyoruz.

 
Saat: 09.05... İzmir'de hayat durdu
 
Konak Belediyesi'nden 10 Kasım mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli’den 10 Kasım mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ...
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten 'Berat Albayrak' açıklaması!
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası hakkında konuşan Çelik, ...
CHP’li Sertel’den test sonuçlarına ilişkin çarpıcı açıklama: İzmir kırmızı alarm veriyor!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, kamuoyundan ...
 
Erdoğan: AB stratejik körlükten kurtulmalı
Beştepe'deki 12. Büyükelçiler Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ...
CHP’li Bayır’dan hükümete ‘boş konut’ çağrısı: Yenitepeler’i depremzedelere açın!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir ...
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na 'İzmir' teşekkürü
Bütçe görüşmeleri, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda devam ediyor. Cuma günü ...
 
İstifa sonrası AK Parti'de kritik MYK toplantısı!
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın instagram hesabından yaptığı ...
İzmir'de geniş katılımlı deprem zirvesi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında, İzmir'deki deprem ...
Akşener'den mesaj: Bir yol ayrımındasın Sayın Erdoğan
İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva