HABERLER>EKONOMİ
26 Mart 2016 Cumartesi - 08:51

Yorgancılar: Uyum sağlayamayan kaybedecek

Yorgancılar, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık’ın başkanlığında çok başarılı bir 'Sanayi 4.0 inceleme gezisi' gerçekleştirdik. Türkiye’nin, üretimin yeni şekli olan 4’ncü Sanayi Devrimi’ni ıskalama şansı yok” dedi.

Yorgancılar: Uyum sağlayamayan kaybedecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) organizasyonunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Müsteşar Prof. Dr. Ersan Aslan ile Almanya’da gerçekleşen Sanayi 4. 0 İnceleme Gezisi hakkında bilgi veren Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ülkemizin geleceği için çok önemli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık’ın başkanlığında çok başarılı bir 'Sanayi 4.0 inceleme gezisi' gerçekleştirdik. Türkiye’nin, üretimin yeni şekli olan 4’ncü Sanayi Devrimi’ni ıskalama şansı yok. Küresel rekabet gücümüzü arttırmanın yolu, sanayimizi dijitalleştirmekten geçiyor” dedi.

Başkan Yorgancılar, EBSO olarak geçtiğimiz yıl üyelerinde farkındalık yaratmak amacıyla hazırladıkları Sanayi 4.0 kitabının kapağında yer alan ‘uyum sağlayamayan kaybedecek’  tesbitlerinin doğrulugunu Almanya’nın Stuttgart, Nürnberg ve Berlin kentlerinde Bosch, Siemens, Mercedes ile Wittenstein gibi her bir sanayi devini gezerken daha iyi gördüklerini söyledi. Bakan Işık’ın Sanayi 4.0 çalışmalarına büyük önem verdiğini ve 64. Hükümetin üzerinde çalıştığı Sanayi 4.0 programının esasının üretimin akıllanması ve üretimde dijital teknolojiden daha fazla yararlanmak olduğu bilgisini veren Yorgancılar, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık’a ve Hükümetimize Sanayi 4.0’a verdiği önem nedeniyle bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Gelişmiş elektrikli aletler, sürücüsüz otomobiller, dijital ürünler ve mobil cihazlar, Sanayi 4.0’ın gündelik hayatımıza kazandırdığı örneklerden sadece bazıları. Sanayi 4.0, yüksek teknolojinin, internetin üretime entegre olması” diye konuştu.

Verim, üretim ve kazanç artışı
Makinelerin ve robotların bu denli ön planda olduğu Sanayi 4.0’da nitelikli insan gücünün giderek daha büyük önem kazandığına dikkat çeken Yorgancılar, Türk işadamlarının yanı sıra Badenwürttemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı Nils Schmidt, Şansölyelik Bakanı Peter Altmaier ve Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (DİHK) Başkanı Eric Schweitzer ile gerçekleştirdikleri görüşmelerde Almanya’nın Sanayi 4.0 deneyiminin detaylarını paylaştıklarını açıkladı. Yorgancılar, “Sanayi 4.0 uygulamalarında zamanın etkin yönetimi, makineler arası iletişim, otomasyonun artan rolü, akıllı bakım-tedarik süreçleri ve dijitalleşme dikkat çekiciydi. Böylece insanlar iyileştirme süreçlerinde daha etkin olurken işletmeler ise az stok, verimli, hızlı üretim ekseni sayesinde ciro artışı, istihdam ve yatırım alanlarında önemli katkılar elde ediyor” dedi.

Eğitime yeni bakış açısı
Dünya ekonomisi ve sanayisinin yeni bir devrimin eşiğine doğru hızla ilerlediğine dikkat çeken Yorgancılar bu devrime dahil olabilmek için eğitimde yapısal dönüşüme ihtiyaç olduğunu söyledi. Yorgancılar, “Artık seyreden değil, yapan olmalıyız. Dijitalleşme süreci hızla artacağı için yeni istihdam alanlarına dönük çalışmalar yapılmalı. Bunun da en önemli, en temel unsuru nitelikli eğitici, nitelikli eğitim. Artık eğitim sistemimiz süratle; tasarımı, yazılımı, girişimciliği, üretimi içerecek, işbaşında uygulama destekli olacak şekilde yeniden yapılandırılmalıdır. Bağımsız denetim ve Meslek Liseleri ile ilgili sertifikasyon sistematize edilmeli. Mekanik, mekatronik, elektronik, yazılım, otomotiv, makine ve kimya gibi Sanayi 4.0’ün öncelikli uygulanacağı hedef sektörleri bir an evvel belirlemeliyiz. Sanayi 4.0 ile artan üretkenlik karşısında, yenilikçi pazarlama stratejileri geliştirmeliyiz. Sanayi 4.0’e ne kadar erken adapte olursak, dünya ile o kadar kolay rekabet edebiliriz” dedi.

 
Bornova’da temizlikten taviz yok: Bir yılda 171 bin ton atık!
 
CHP'li Bakan'la AK Partili Kaya'dan 'terör' kapışması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Süt üreticisine can suyu: Dökülmeyecek…
Yaşanan zor koşullar nedeniyle kar edemeyen ve sütünü yola döken üreticinin ...
İTO’dan Ankara çıkarması: 2 Bakanla İzmir zirvesi
İTO Ankara çıkarmasından sözlerle döndü: Kültür ve Turizm Bakanı, Turizm ...
İzmir Lokantacılar Odası’na eski yönetimden haciz şoku!
İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası’nın eski yönetimi, 5 yıllık ücretlerini ...
 
Karaburun’a bir taş ocağı daha!
Karaburun Kösedere’ye yılda 400 bin ton kapasiteli taş ocağı kuruluyor.
Marble ekonomiye moral oldu!
Pek çok önemli etkinliğin peş peşe iptal edildiği şu günlerde Marble'a ...
Mermerciler İran endişesini inovasyonla aşacak
Türkiye, mermer sektöründeki rekabette İran tehlikesine karşı, bir zamanlar ...
 
85 sanatçı zeytin için birleşti
İGDSA 80 grubu, kuruluşunun 10. yılını ‘'zeytin... daima' sergisi ile kutluyor…
İzmir’de terör korkusu restoranları da vurdu!
İzmir’de, Türkiye'de ve dünyada yaşanan bombalı saldırıların ardından, ...
Ünlü patronlar denizin ortasında kaldı!
Bursa'daki Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katılmak için feribot ile Mudanya'ya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva