HABERLER>EKONOMİ
2 Aralık 2020 Çarşamba - 20:00

Yorgancılar'dan asgari ücret yorumu: Gerçek enflasyona göre belirlenmeli!

Asgari ücretteki verginin kaldırılması gerektiğini yıllardır söylediğini belirten EBSO Başkanı Yorgancılar, "Benim bunca zamandır söylediklerimin dillendirilmesi, hoşuma gidiyor. Asgari ücretli, brütünü tam alsın, karnı doysun.  Komisyon yeni rakamı belirlerken, açıklanan değil, gerçek enflasyonu göz önünde bulundurmalı" dedi.

Yorgancılar dan asgari ücret yorumu: Gerçek enflasyona göre belirlenmeli!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 4 Aralık'ta toplanacak. Komisyon üyelerinin yapacağı görüşme ve değerlendirmelerin sonunda 2021 yılının asgari ücreti belirlenecek. İşçi tarafı gönlünden asgari ücreti 4 bin lira olmalı diye geçirirken, muhalefet partilerinin temsilcileri de bugün 2 bin 324 lira olan asgari ücretin en az 3 bin liraya yükseltilmesi yönünde görüş bildiriyor. Peki sanayicilerin İzmir'deki en üst temsilcisi, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı bu konuda ne diyor?

ÖNERİMİN KONULUŞUYOR OLMASI, HOŞUMA GİDİYOR

Başkan Ender Yorgancılar, asgari ücretliden vergi alınmaması yönünde artan talepleri değerlendirirken, şunları söyledi:

"Ben bir sanayi olarak, EBSO Başkanı olarak, asgari ücretliden vergi alınmaması gerektiğini 4-5 yıldır sürekli söylüyorum. Son zamanlarda benim söylediklerim kabul görmüş olacak ki, herkes, asgari ücretliden vergi alınmaması gerektiği ifade ediyor. Geçmişte yaptığım bu önerinin bugün daha çok konuşuluyor olması, aslında hoşuma gidiyor. Yeni bir şey değil bu düşünce. Asgari ücretten vergi alınmadığı takdirde, doğal olarak işçi, maaşının brütünü alacağı için eline daha çok para alacak. Bu reformu yapmamız lazım. Buna mecburuz."

VERGİ DİLİMİNE GİRDİĞİNDE MAAŞLARI ÇOK AZALIYOR

Brüt gelirin vergi dilimine girmesiyle, asgari ücretlinin aldığı paranın önemli miktarda düştüğüne dikkat çeken EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ocak ayında tam maaş alan bir işçi, brütü vergi dilimine girdiğinde daha düşük para alıyor. Bunun haksızlık olduğunu düşünüyorum. Ocak ayında aldığı maaşla Ekim'de aldığı maaş aynı olmuyor. İnsanlar, Ocak'ta ne alıyorsa, Aralık'ta aynısını almalı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarına ben de 3-4 kez katıldım. Farklı istekler oluyor. Genelde, enflasyon baz alınarak bir rakam belirleniyor. Özellikle bu dönemde asgari ücret, açıklanan enflasyon değil, gerçek enflasyon baz alınarak belirlenmeli. İnsanların geçim sıkıntısı olmamalı. İnsanların karnı doymalı. Evet; asgari ücretten vergi alınmamalı, bu konuda devlet bir çalışma yapmalı. Fakat devletten SGK'yı da karşılamasını beklemek doğru olmaz. Çünkü devletin de imkanları belli. Ortak bir noktada buluşulur, SGK'dan bir kısmını devlet üstlenebilir. Burada önemli olan, insanların sağlıklı olması, aç kalmaması. İnsanların sağlıklı olduğu, karınlarının doyduğu, geçim sıkıntısı en aza indirgenmiş bir ortam hazırlandığında, ülkemizin önü açılır. O zaman insanlar, daha çok ve daha verimli çalışır. Tekrar söylüyorum; bu yıl asgari ücret, gerçek enflasyona göre tespit edilmeli."

 
Son 24 saatte 193 virüs ölümü, 31 bin 923 yeni vaka!
 
Emlakçılar Odası Başkanı Güleroğlu: Bir anda10 bin hane ev aradı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
F.P. 14 Aralık 2020 Pazartesi 14:25

Doğru söylüyorsunuz. Insanlar aç kalınca çalmaya çırpmaya başlamadan bu duruma bir çözüm getirilmek zorunda. Ekonomimiz çok güçlü demekle olmuyor. Açlık sınırı neye göre belirleniyor? Ben size basit hesap yapayım. 4 kişilik bir aile kişi başı günde 1 yumurta yese 430= 120 TL. Birer ekmek yedi diyelim 630=180 TL. Her gün 1 paket makarna yense 330= 90 TL. 2 litre yağ aldı desen 30 TL de o. Sadece karın doyuran aile için bakın 450 TL gibi bir rakam çıkıyor. 300 lira doğalgaz 150 elektrik su de, 200 telefon internet. Bunlar işte yaşam sınırı. Yaşamak denirse. Ne etti 1100. 1000 lira da kira verse.. etti 2100. Asgari ücretliye yol parası vermedin (ki çoğu firmada verilmiyor) gitti mi ayda 150 lira daha, ne etti 2250. Maaş bitti. Hani bunun eti peyniri sütü sebzesi meyvesi? Yani günde 1 yumurta 1 ekmek ve 1 tabak makarna evet yeter benim vatandaşıma diyorsanız helal olsun derim.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TCMB'den repo ihalesiyle piyasaya 37 milyar lira
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB),bugün miktar yöntemiyle düzenlediği ...
Kasım ayı ihracat rakamları açıklandı
İhracat kasımda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,95 azalarak 16 milyar ...
Bakan Selçuk: Teşvik ve desteklerin sürelerini uzattık
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanı ...
 
Su ürünlerinde destek miktarları belli oldu
Kilogram başına, alabalık üretimine 0,75 lira, yeni türler, kapalı sistem ...
Eski başkandan aykırı çıkış... Büyükşehir binası yıkılmasın!
TMMOB İzmir eski Şube Başkanı Hasan Topal, deprem sonrası hasar gören ...
Hazine 97,6 milyar liralık borçlanmaya gidecek
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aralık 2020-Şubat 2021 döneminde 97,6 milyar ...
 
Bitcoin tüm zamanların rekorunu kırdı
Kripto para piyasalarının en yüksek hacimli birimi Bitcoin, yeni haftanın ...
Kısa çalışma ödeneği başvuru süresi uzatıldı
Kısa çalışma ödeneği başvuru süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı ...
Borsa İstanbul'dan Katar'a pay devri tamamlandı!
Türkiye Varlık Fonu (TVF) ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) arasında, Borsa ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva