HABERLER>GÜNCEL
13 Mart 2017 Pazartesi - 16:43

YÖK Başkanı Saraç'tan İzmir'de Hollanda'ya tepki

Prof. Dr. Saraç, "Yaşanan tüm bu dayanaksız ve nezaketsiz engellemeleri, uygulamaları ve şiddeti Türk akademisi adına da kınadığımızı ifade etmek isterim" dedi.

YÖK Başkanı Saraç tan İzmir de Hollanda ya tepki

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide yaptğı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve heyetinin Hollanda'da yaşadıklarına tepki gösterdi. Prof. Dr. Saraç, "Yaşanan tüm bu dayanaksız ve nezaketsiz engellemeleri, uygulamaları ve şiddeti Türk akademisi adına da kınadığımızı ifade etmek isterim" dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesinde düzenlenen Sağlık Söyleşileri programına Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Adnan Kasman'ın yanı sıra Prof. Dr. Mehmet Öztürk konuşmacı olarak katıldı. Programda konuşan YÖK Başkanı Saraç, araştırma merkezlerinin sürdürülebilirliğinin önemli olduğunu belirterek, Türkiye'de milyarlarca lira harcanarak kurulan bir çok merkezin sürdürülebilir çalışmalar yapılamadığı için atıl durumda olduğunu söyledi. Sağlıkta Ar-Ge'nin öneminin arttığına dikkat çeken Prof.Dr. Saraç, "2006 yılında Ar-Ge merkezlerinde çalışan personel sayısı 54 bin 400 iken, 2013'te 100 bine ulaştı. 2023 yılı için Ar-Ge'de çalışan tam zamanlı personel sayısının 220 bini bulması hedefleniyor. YÖK olarak 102 bin doktora bursları programını başlattık. Bu YÖK tarihinde ilk ve yepyeni proje, sıradan bir doktora projesi değil. 2 bin araştırmacı yetiştirmek istiyoruz. Bu kişiler araştırma merkezleri ve özel sektör Ar-Ge bölümlerinde çalışacaklar. Araştırmanın ruhuna inanan güçlü bir nesil yetiştirmek istiyoruz" dedi.

ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİNE TEŞVİK VERİYORUZ
Türkiye'deki 176 üniversitenin tamamının her konuda yetkin araştırma merkezi olmalarını beklemediklerini belirten Prof.Dr. Saraç, "7 milyon 300 bin öğrenci üniversitelerimizde eğitim almakta, bu anlamda Avrupa'da sayısal olarak ikinci büyük ülkeyiz. Araştırma yapan üniversitelere ihtiyaç var. Uluslararası arenada görünebilir olmanın yetkin olmaktan geçmekte. Bu nedenle yeni YÖK olarak bölgesel misyon farklılıkları ile yürüyen üniversiteler olabileceği gibi araştırma üniversitelerine teşvik veriyoruz" diye konuştu. 

KALİTE KURULUNA MECLİSTEN TAM DESTEK
Yeni YÖK'ün kalite çalışmalarına önem verdiğini, kalite kavramının üniversitelerin her alanında anlam bulması ve denetlenmesi gerektiğini belirten Prof.Dr. Saraç, "Kalite kurulu ile ilgili çalışmalara başladık ve bununla ilgili yasanın bu eğitim yılı sonlanmadan çıkacağına inanıyorum. YÖK'ten idari ve mali açıdan bağımsız, yüksek öğretim kurulunun almış olduğu eğitime ve araştırma ya dair kararlarının sonuçlarını değerlendiren bağımsız bir kurulun varlığı bu hükümet ve önceki hükümetin programında yer aldı. Ana muhalefet partisi ve ikinci büyük muhalefet partisinin liderini bizzat bilgilendirdim. Dolayısıyla meclisin iktidarıyla muhalefetiyle tam bir desteği söz konusu. Çok yakın bir zamanda yüksek öğretim kurulu, önemli bir yetkisini bu kuruma devredecek. Yasalaşmadan önce kendi mevzuatımız çerçevesinde ilgili yönetmeliği çıkardık. İdari ve mali açıdan bağımsız olmasa bile karar alma süreçlerinde bütünüyle yetkilendirdiğimiz kurul üniversitelerimizi değerlendirmeye tabi tutmakta. Yasalaştığında boşluk olmaması için mevzuat çalışmalarına da hız vermekte" dedi. 

HOLLANDA'YA TEPKİ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve heyetinin Hollanda'da yaşadıklarını da değerlendiren Saraç, şöyle konuştu: "Demokrasinin beşiği olma iddiasındaki bir kıtada hak ve özgürlükler konusunda utanç verici gelişmeler yaşandığını ve Avrupa ülkelerinin bu duruma sessiz kaldığını da tespit olarak ifade etmek isterim. Geçtiğimiz 1-2 gün içerisinde sayın bakanlarımızın vatandaşlarımız ile buluşmalarının engellendiği Cumartesi gecesi ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın ekibi ve destek için toplanan ülkedeki Türk toplumuna karşı güç kullanıldığı ve demokratik hakların ayaklar altına alındığını hep birlikte gördük. Yaşanan tüm bu dayanaksız ve nezaketsiz engellemeleri, uygulamaları ve şiddeti Türk akademisi adına da kınadığımızı ifade etmek isterim."

 
Hollanda Başbakanı'ndan yeni açıklama!
 
Yargıtay İzmir'deki çifte cinayet cezasını bozdu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de darbe girişimi davası: O emre ‘yasal’ dedi!
Tutuklu sanık eski Amfibi Deniz Piyade Tugayı Kurmay Başkanı Albay Ramazan ...
YGS bitti, 'silgi' tartışması sürüyor!
Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği YGS dün düzenlendi. Ancak ...
İstanbul'da 268 FETÖ davası!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ...
 
Kadın Başkan'dan Kadın Bakan'a destek
AK Partili Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Hollanda hükümetinin ...
İzmir’de operasyon: Lüks teknede 86 sığınmacı!
Sakız Adası'na lüks yatla 86 sığınmacıyı kaçırmaya çalışan 3 Ukraynalı yakalandı.
'Renkli kadınlar' Gaziemir'de hakları için koştu
Gaziemir Belediyesi’nin kadın sorunlarına dikkat çekmek için ‘Kadına Şiddete ...
 
İzmir'deki katliam gibi kazada o şoföre ne ceza verildi?
İzmir'in Menemen İlçesi Çukurköy'de 3 yıl önce, alkollü olarak kullandığı ...
Onur Özbizerdik yeniden gözaltında!
İstanbul'da bir eğlence mekanına tabancayla ateş açtığı iddiasıyla aranan ...
Milletvekilinin otomobili motosiklete çarptı: 1 ölü
Hatay'da AK Parti Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun içerisinde olduğu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva