HABERLER>POLİTİKA
14 Ekim 2015 Çarşamba - 15:03

Yıldırım: Gözyaşlarımızın rengi hep aynı

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, Muşlular ile bir araya geldiği toplantıda “Dilimiz, dinimiz, ırkımız, ten rengimiz, göz rengimiz farklı bile olsa, gözyaşlarımızın rengi hep aynı. Ankara’da yaşanan menfur saldırıda aynı acıyla gözyaşı döktük” diye konuştu.

Yıldırım: Gözyaşlarımızın rengi hep aynı

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım hemşeri dernekleri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi. Yıldırım, Muşlular ile buluştuğu toplantıda İzmir’de yaşayan Muşluların sorunlarını ve önerilerini dinledi. İzmir’de yaşayan Muşluları temsilen kanaat önderlerinin de yer aldığı görüşmede Binali Yıldırım, en önemli konunun birlik ve beraberliğe yapılan saldırıları bertaraf etmek olduğunun altını çizdi.
 
Görüşmelerinde barışçıl söylemleriyle dikkat çeken Binali Yıldırım “Dilimiz, dinimiz, ırkımız, ten rengimiz, göz rengimiz farklı bile olsa, gözyaşlarımızın rengi hep aynı. Ankara’da yaşanan menfur saldırıda aynı acıyla gözyaşı döktük” diye konuştu.
 
“ESAS TEHLİKE AYRIŞMAKTIR”
Ülkede yaşanan problemlerin kentlerde yaşayan doğulu vatandaşlara da yansıdığını söyleyen Muşlulara yanıt veren Yıldırım, “Türkiye büyük bir millettir. Bunun da üstesinden gelecektir. Kürtler ve Türkler biz bin yıl önce kardeşliğimizi kurduk ve bunu devam ettireceğiz. Doğudan batıya hepimiz her zaman var olacağız. Birliğimize kardeşliğimize yapılan saldırılara karşı kol kola giremezsek esas tehlike budur.” dedi.
 
Muşluların ulaşılabilir siyasetçi talebine de yanıt veren Yıldırım “Samimiyet ile aranızda olacağız. Çözebileceğimiz sorunlarınızı çözeceğiz, çözemediklerimizi de sizlerle paylaşacağız. Ortak çözümler arayacağız” diye konuştu.
 
“MESELE MEMLEKET MESELESİ”
Muşluların ardından Kütahyalılar ve Vanlıları ağırlayan Binali Yıldırım 7 Haziran’ın bir yol kazası olduğunu, ayrıca 1 Kasım’da bu durumu telafi edeceklerinin mesajını verdi. “İçeride ve dışarıda ciddi tehditler ile karşı karşıyayız.” Diyen Yıldırım, “Bu ortamda ayrışma gibi bir lüksümüz yoktur. Vahim bir terör hadisesi yaşadık ve büyük bir üzüntü içindeyiz. Bu üzüntümüzü bile siyaset malzemesi yaptılar. Vefat edenleri bile sizin bizim diye ayırdılar. Bizim bizden başka dostumuz yok” diyerek, birlikve beraberlik vurgusu yaptı. Tüm fikir ayrılıklarını bir kenara bırakıp ülkenin ortak geleceği karşısında kenetlenmek gerektiğini söyleyen Yıldırım, sorunların çözümü için “Seçimi bekleyin önce memleket meselesini çözelim.” dedi.
 
Katıldığı bir Televizyon canlı yayınında soruları yanıtlayan Binali Yıldırım, çözüm sürecinde terör ile masaya oturdukları yönündeki söylentilere yanıt vererek “Biz çözüm sürecinde vatandaşın oyları ile seçilen HDP’yi muhatap alıp müzakere yaptık. Bize terör ile masaya oturdunuz diyenlere soruyorum… HDP ye oy veren 6 buçuk milyon vatandaş kendilerini nasıl hissedecek? Onlar da mı teröre destek verdi?” diye sordu.
 
 “Bölgede insanlarımız baskılardan kurtuluncaya kadar terör ile mücadelemiz devam edecek.” diyen Binali Yıldırım, öte yandan bölge halkı ile terörün birbirinden ayrılması gerektiğini vurguladı.
 
“Tekrar seçim olur mu?” sorusuna cevap veren Binali Yıldırım “1 Kasım’da tek başına iktidar olacağımıza inanıyoruz. Bunun kararını verecek halktır. Kısa sürede tekrar seçim yapma lüksümüz yok” şeklinde yanıt verdi.

 
Üniversiteli öğrenciler için burs desteği çağrısı!
 
Demirtaş’tan suikast açıklaması ve Gül mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş’tan AK Parti ve CHP’ye yine çok sert sözler
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş, AK Parti ve ...
Kılıçdaroğlu Davutoğlu’na hangi örgütün ismini verdi?
CHP kaynaklarına göre bu örgüt, El Kaide ve IŞİD bağlantılı, Libya'da etkin Ensar El Şeria örgütü…
Balbay 1 Kasım sonrasını değerlendirdi: Üç ihtimal var…
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay 1 Kasım genel seçimleri sonrası ...
 
Davutoğlu'nun saldırı açıklaması: DEAŞ ve PKK'nın...
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili olarak, ...
AK Partili Sürekli: Biz vaat etmeyiz, yaparız!
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, yoğun programına ...
CHP'den flaş karar: Tüm mitingler iptal
CHP, Ankara'daki saldırı nedeniyle tüm mitinglerini iptal etme kararı ...
 
Çıray’dan AK Parti’ye ‘emekli vaadi’ çıkışı
Çıray 2013 yılında emekliler için verdiği kanun teklifinin AK Parti bildirgesinde ...
Tarih belli oldu: Kılıçdaroğlu bu kez 2.bölge için geliyor
CHP Genel Başkanı İzmir’deki 1.Bölge turunun ardından genel seçimlere ...
AK Parti adayı Kaya: Kardeşlik kazanacak
Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Mahmut ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva