HABERLER>POLİTİKA
14 Ekim 2015 Çarşamba - 09:49

Yıldırım’dan çarpıcı mesaj: Bu acıyı bile ortak yaşayamadık

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım katıldığı televizyon programında gündemi değerlendirdi. Yıldırım, Ankara’da 97 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamla ilgili, “Bu acıyı bile ortak yaşayamadık. Biz bu ülkede kader birliği yaptık. Burada acılarımız da, sevinçlerimiz de kaderlerimiz de ortak. Burada bir şeyler kötü gidince bundan herkes olumsuz etkilenecek. Herkes bedel ödeyecek. Onun için kısa vadeli siyaseti asla temel değerlerimize tercih etmememiz gerekiyor” dedi.

Yıldırım’dan çarpıcı mesaj: Bu acıyı bile ortak yaşayamadık

EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, “Yüz yüze” programında Ege TV Genel Müdürü Mehmet Karabel’in sorularını yanıtladı. Yıldırım ülke ve kent ile ilgili soruları yanıtladı. 

- YILDIRIM: GÖZYAŞLARIMIZIN RENGİ HEP AYNI...
 


İZMİR SOLCU BİR YER DEĞİL
AK Parti’nin İzmir özelinde ‘kendimizi İzmir’e anlatamadık” sözüne tam anlamıyla katılmadığını söyleyen Yıldırım, “Ben çok geçerli bir söz olduğunu düşünmüyorum. Biz AK Parti’yi anlatamıyoruz düşüncesine tamamen katılmıyorum. Biz kendimizi daha fazla tanıtmamız gerekiyordu. Ama AK Parti nihayet 7 Haziran’ı saymazsak önceki seçimlerde CHP ile aramızda ki fark 150 bin oy fark var. Yarısını aldığımızda farkı kapatıyoruz.  Yerel seçide de 350 bin oy farkı vardı.175 bin oy alsak farkı kapatıyoruz. İzmir’de çok fark yok. İzmir solcu bir kent değil. İzmir demokrat bir kent. 90’lı yıllara kadar sağ demokrat gelenek burada kazanıyor. 90’dan sonra sol iktidar yerelde kazanıyor. Ben burada CHP’nin borusu öter gibi söylemleri doğru bulmuyorum. Biz sokakta böyle bir algı göremiyoruz” diye konuştu.
 
BEN KOCAOĞLU İLE SEÇİME GİRMİYORUM
Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yerelde yürüttüğü faaliyetlerle ilgili ise polemiğe girmekten kaçındı. Yıldırım, “Ben Aziz Kocaoğlu ile seçime girmiyorum. Benim Kocaoğlu ile ilgili bir şey söylemem doğru değil. İzmirli Kocaoğlu’nun ne kadar çalışıp çalışmadığını görüyor. İzmirli demek ki hizmetlerden memnun ki Aziz Kocaoğlu bir daha seçti. Ben İzmir’in mevcut durumundan memnun olanlardan oy istemiyorum. Ben İzmir’in daha iyi yerlerde olduğu günleri görmek isteyenlerden oy istiyorum” dedi.


 
ALSANCAK STADI YİNE STAD OLACAK
Yıldırım, İzmir’in statlarına dair soruları cevapladı. Yapımına başlanan Karşıyaka Stadı, gün bekleyen Göztepe Stadı ve yıkılan Alsancak Stadı ile ilgili sorulara Yıldırım,”2 stat kazandırmak için çalışmalarımız başladı. Karşıyaka’da inşaat başladı. Göztepe’de bir iki sorun var. Yapılacak alanda 150 metrekare özel mülk çıktı. Oradaki ev daha önce kamulaştırılmış ama tapusu alınmış. Şimdi de çok sayıda talibi çıkıyor. O problemi de en kısa sürede çözeceğiz. Statlar başladığı tarihten itibaren 1 yıl ila 15 ay arasında biter. Alsancak Stadı’nın yerine de yine stat yapılacak. Başka bir amaç yok. Önceki halinin dışında başka hiçbir şey yapılmayacak. Rakip partiler İzmirlileri bize kışkırtmak için rakip partiler başka şeyler yapılacağını söyledi. Böyle bir şey yok” ifadelerini kullandı.
 
BENİM ATATÜRK SEVGİMİ KİMSE TARTIŞAMAZ
İzmir’deki rakip partilerin seçim öncesi karalama çalışmaları yaptığını ifade eden Yıldırım, geçtiğimiz haftalarda Torbalı’da bir seçim ofisi açılışı sırasında Atatürk resminin üzerine AK Parti bayrağı asıldığı eleştirilere gönderme yaptı.  Yıldırım, “Her seçim öncesi ortaya çıkarıyorlar. Bunlar İzmir’e ne yaptılar diyorlar. Mesela bize bu seçim öncesi Atatürk’ü sevmediğimize yönelik laflar çıkardılar. Atatürk’ü sevmek lafla olmaz. Atatürk’ü sevmek 2023 hedeflerine doğru çalışmaktır. Atatürk’ün gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesine çıkmaktır. Kimse benim Atatürk sevgimi tartışamaz. Seçimden seçime onun posterlerini ortaya çıkarmak Atatürk’ü sevmek değil. Biz bunu gördük. Siz hatırlamıyor musunuz seçime 1 hafta kala her belediye afişinde Atatürk’ün resimlerinin asıldığını?  Biz bundan gocunmuyoruz. Ama seçimde kullanılmasına karşıyız. Torbalıda birisi bir büro açmış beni çağırmış. Duvarda tuğra üstüne bayrak asmışlar. Ben duvarlara bakmam insanlara bakarım” şeklinde konuştu. 
 
KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİNİ BEKLEMEYE ALDIK 
Yıldırım ayrıca İzmir Körfez Geçiş Projesi’ne STK’lardan tepki gelmesi üzerine beklemeye aldıklarını söyleyerek, “Buna hayalleri yetmemiş olabilir. Biraz beklemeye aldık. İzmir’de hayırlı iş yapmaya başlandı mı istemezükçüler çıkıyor. İzmir’in geleceği için İzmirlinin elini taşın altına koyması gerekir. İzmirlilerin biz bu projeyi istiyoruz demesi lazım. Ben bu projeyi yapmak için diretecek değilim. Biz bu projeyi anlatacağız. Ne zaman isterlerse o zaman yapacağız” dedi. 
 
ACILARIMIZI BİLE ORTAK YAŞAYAMADIK
Yıldırım sözlerini bitirirken terör konusuna değinerek şöyle konuştu: “Seçmenlerimiz bizde terör bitsin istiyor. Herkesin birinci konusu bu. Canımızı yakıyor, yüreğimizi yakıyor. Şehitlerimiz var, sivil vatandaşlarımız var. Terörün bombalarıyla yaşamını kaybediyor. Terörü bizi ayrıştıran değil birleştiren bir olgu olarak ele almamız lazım. Bu Türkiye üzerinde bir oyundur. Bu oyunu milletçe bozarız. Şurada 100’e yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu acıyı bile ortak yaşayamadık. Biz bu ülkede kader birliği yaptık. Burada acılarımız da, sevinçlerimiz de kaderlerimiz de ortak. Burada bir eyler kötü gidince bundan herkes olumsuz etkilenecek.  Herkes bedel ödeyecek. Onun için kısa vadeli siyaseti asla temel değerlerimize tercih etmememiz gerekiyor.”

 
Üniversitede vahşet: 'Platonik' aşkını...
 
MHP adayı Kılıç: Millet seçimi değil...
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent ışık 14 Ekim 2015 Çarşamba 15:59

90 lı yıllardan önce sağ demokrat partiler seçimi kazanmış.84-89 arası Burhan Özfatura seçimi kazandı.Ondan önce 2 dönem seçimi kazanan ve belediye başkanlığı yapan İhsan Alyanak solcu değilmiydi ?

Yorumu oyla      16      6  
Batuhan 14 Ekim 2015 Çarşamba 12:48

Sayın Bakanımız siz izmiri İzmirliler sizi seviyor siz projelerinizle konuşuyorsunuz ayrıca siz küçük istasyonlarda aracınızı park etmezsiniz.Yolunuz daima açık olsun.Mesele MEMLEKET Meselesi olmuştur.

Yorumu oyla      14      17  
baytak 14 Ekim 2015 Çarşamba 11:57

İtiraf etmiş. AKP 13 yıllık iktidarında insanlar bölündü, ayrıştı, birbirinden nefret eder hale getirdi.

Yorumu oyla      26      9  
14 Ekim 2015 Çarşamba 11:48

İzmir sizi çok iyi anladığı için bu haldesiniz.

Yorumu oyla      22      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Adayı Sertel'e rock seçim şarkısı
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Atila Sertel için Rock müziği sanatçısı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 gün sonra olay yerinde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Finlandiya Cumhurbaşkanı ...
Davutoğlu'na kritik soru: İki canlı bomba o listede...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNNTürk'te Hande ...
 
Erdoğan'dan 'Ankara' açıklaması ve 'diktatör' yanıtı
Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'yü ağırlayan Cumhurbaşkanı Recep ...
AK Parti’den İzmir’de bayraklı kardeşlik mitingi
AK Parti İzmir mitingini 18 Ekim pazar günü yapacak. Alsancak Gündoğdu ...
MHP'li Yeniçeri sosyal medyayı sallayan kare hakkında konuştu
MHP'li Özcan Yeniçeri, sosyal medyada paylaşılan ve Sedat Peker ile ...
 
CHP İzmir görev dağılımı yaptı, Perşembe günü sahaya iniyor
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter milletvekili adaylarıyla toplantı yaptı. ...
Flaş! HDP'den '128 açıklaması'na düzeltme ve özür
HDP, Ankara'da resmi rakamlara göre 97 kişinin hayatını kaybettiği bombalı ...
Vural’dan tabletli salvo: İstifa etseler ne olacak ki?
MHP Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Oktay Vural Ankara'da yaşanan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva