HABERLER>POLİTİKA
28 Eylül 2015 Pazartesi - 17:08

Yıldırım'a 2 CHP'li vekilden jet yanıt: Başkan'ın elinden tutacağına…

AK Parti İzmir Adayı Eski Bakan Yıldırım’ın İzmir’de merkezi idare ile yerel idare arasındaki sorun algısını yok edeceğini vurgularken sarf ettiği sözlere Balbay ve Çıray'dan sert tepki geldi.

Yıldırım a 2 CHP li vekilden jet yanıt: Başkan ın elinden tutacağına…

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım kentte seçim çalışmalarına haftasonu start verirken, bugün medya temsilcileriyle yaptığı toplantıda verdiği mesajlar gündeme oturdu.
 
Yıldırım'ın İzmir'de merkezi idare ile yerel yönetim arasındaki sorun algısını yok edeceği vurguladığı açıklamasında sarf ettiği sözlere CHP İzmir Milletvekillerinden sert tepki geldi.
 
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Yıldırım’ın toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu kast ederek söylediği, “ Başkan’ın elinden tutup onu dolaştıracağım, nerede iş varsa halledeceğim” sözlerine karşılık olarak, “ Başkan’ın elinden tutacağına projelerin ucundan tut, İzmir’in hakkını ver” dedi.
 
Balbay Binali Yıldırım’ın bugün düzenlediği basın toplantısın da sarf ettiği sözlerin büyük çoğunluğunun gerçekçi olmadığını belirterek, “Binali Yıldırım kendine efsane geri döndü diye satmaya çalışıyor. İşin gerçeği şudur: O efsane yerel seçimlerde söndü” karşılığını verdi.
 
Balbay İzmir’in ulusal bütçeden hak ettiği payı alamadığını, bunu bütün rakamların doğruladığını anımsatarak şunları söyledi: “Binali Yıldırım İzmir’e barış çubuğu yakarak gelmeyi düşünmüş bu elbette siyasette olumlu bir şey, ama barış çubukları yalanlarla yakılırsa bu barış çubuğu olmaz saman alevi olur ve hemen söner. Eğer Binali Yıldırım İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projelerine gerçekten katkı sağlamak istiyorsa, bunun için Aziz Kocaoğlu’nun elinden tutmasına gerek yok projelerin ucundan tutsun yeter. İzmir Büyükşehir Belediyesi her şey bir yana Dünya’nın hiçbir ülkesinde olmayanı başardı ve ulusal bütçeden karşılanarak yapılması gereken Fuar alanını gerçekleştirdi. Binali Yıldırım gerek Bakanlığı döneminde gerekse Belediye Başkanlığı adaylığı döneminde İzmir’e pek çok söz verdi. Projeleri İzmir’in plaklarıyla eşitledi. 35 dedi ama görüyoruz ki o plaklarda sahte çıkmış. 35’in ortasına bir nokta koymuş görünüyor, 3-5 projeden daha fazla gerçekleştirdiği bir proje yok”
 
Yıldırım'ın Yüzülebilir Körfez Projesi kapsamında 2 yıldır Ankara’da bekleyen ÇED onayı konusunda da gerçekçi sözler sarf etmediğini vurgulayan Balbay, “Sayın Yıldırım ÇED raporunu yetersiz bulmuş, kendisine sormak isterim bu rapordan daha iyi bir ÇED raporuyla karşılaşmış mı? Eğer Ankara’da onlarca bürokratik engel çıkartırsanız tabi ki ÇED raporları aylarca hatta yıllarca Sümen altında kalabilir” diye konuştu.
 
Balbay, Yıldırım’ın ‘Milyon Ali’ yakıştırmasını sevmeye başlamasını da gönderme yaparak şunları söyledi: “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Binali Yıldırım’a havuzda biriken paralar nedeniyle Milyon Ali dediğinde dava açmıştı. Yani Milyon Ali yakıştırmasını reddetmişti. Mahkemede bu davayı reddetmişti. Şimdi görülüyor ki Binali Yıldırım Milyon Ali’ye, 1 Milyon oy versinler şeklinde gönderme yapıyor. Demek ki durum şu: Seçimden önce Milyon deyince 1 Milyon oy, seçimden sonra Milyon deyince Milyon dolarları havuza koy.”
 

 
ÇIRAY: 13 BUÇUK YILDIR AKLI NEREDE KALMIŞ DA...
Yıldırım’ın çarpıcı sözlerine bir tepki de CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Aytun Çıray’dan geldi. Çıray, “Sayın bakan suç ikrarında bulundu. Başkan Kocaoğlu’nun iktidar İzmirlilerin çıkarlarını engelliyor sözünü doğrulamıştır. 13 buçuk yıldır aklı nerede kalmış da İzmir’in sorunlarını çözmek şimdi aklına gelmiş? Aziz Kocaoğlu’nu kimsenin elinden tutup bakanlıklara götürmek gibi bir haddi olamaz. Aziz Başkan halkın doğrudan seçtiği bakan seviyesindedir. Kendisi de bakanların yolunu çok iyi biliyor. İstanbul ve diğer illerin belediye başkanlarından daha çok biliyor. Çünkü onlar gitmeden işlerini yürütüyor. Aziz Bey defalarca bu yazışmaları da yapmıştır, gidip bakanlarla da görüşmüştür.  Sayın bakan kendi işine baksın. Tekrar aday olmuş gelmiş, yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Yine kendisiyle birlikte belli bir seviyede mücadele etmeyi umuyoruz” dedi.
 
CHP İTİŞ KAKIŞIN İÇİNDE HİÇ OLMADI
Çıray, Yıldırım’ın “Artık yaşlandık sürekli çekişme itişmeyle zaman kaybediyoruz. İzmir’e rağmen bir şey yapmam” demecini de yorumladı. Çıray, “İtiş kakış da iki taraf olmalıdır. CHP bunun içinde hiç olmadı. İtilip kakılmasına rağmen halkın haklarını savundu. Hiç kimseyle kavgamız yok. CHP’nin kavgası milletin mutluluğunu arama özgürlüğünü sağlama kavgasıdır” diye konuştu.
 
2 BİN PROJEYİ BOŞ VERSİNLER DE…
Çıray ayrıca, “2 bin projeyi boş versinler de Bayındır yolunu bitirsinler. 9 yılda bu yolu bitiremediler. İzmir-İstanbul yolunda kaç km yapıldı? Başlattıklarını bitirsinler... Olumlu bir iş yaparlarsa yanlarında oluruz” ifadelerini kullandı.
 
DURAN KANI AKITAN ONLARDIR
Çıray son olarak ülkenin içinde bulunduğu durumla ilgili konuşurken, teröre de değindi. Çıray, “Biz milletin çıkarlarına destek olduk. AKP’ye destek olmayız. Ülkeyi bu hale onlar getirdi. Duran kanı akıtan onlardır. Bu ülkede kan akıyorsa, ülkeyi kim yönetiyorsa sorumlusu onlardır. Türkiye’yi şu anda bölücü yönetim anlayışı yönetiyor. Eğer yanlış bir siyaset gütmeselerdi, Türkiye’de bugün kan akmazdı. Türkiye’de ihtiyaç olan yurttaşların kardeşliğidir. Modern devletlerde, ırkların, mezheplerin kardeşliği olmaz. Yurttaşların kardeşliği olur” dedi.

 
İlk ders zili heyecanı: Vali Toprak’tan kaliteli eğitim mesajı
 
Manisa'da 278 yabancı öğrenci eğitime başladı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş unutmaz 29 Eylül 2015 Salı 15:56

Sayın milletvekilleri bugün gazetelerde İzmirde Çin gecesi diye haber ve fotoğraflar var protokol fotoğrafına iyice bakıp en ortada kimin oturduğu konusunda protokol bilginize dayanarak yorum yaparmısınız?

Yorumu oyla      12      5  
29 Eylül 2015 Salı 03:28

Kontenjan adayı derken ?

Yorumu oyla      11      5  
Ahmet Çipli 29 Eylül 2015 Salı 01:49

35 PROJEDEN BİRİ OLAN EFES ANTİK LİMANI KAZMA VURULMAYI BEKLİYOR.HAYDİ BİNALİ BEY ÖNCE İCRAAT SONRA LAF.

Yorumu oyla      12      5  
anonim 28 Eylül 2015 Pazartesi 20:04

Ön seçimle gelinde o zaman sizin mücadelenizi anlayalım.Kontenjan adayları emek vermeden kazanımdır.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziz Güler’in cenazesi için İzmir’den ortak çağrı
Suriye’nin kuzeyinde IŞİD ile girdiği silahlı çatışmada ölen Aziz Güler'in ...
Demirtaş'ın çocukları da boykota katıldı!
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın iki çocuğu da Demokratik Toplum ...
AK Parti İzmir Milletvekili’nden CHP’li Başkan’a ziyaret
Seçim çalışmalarına başlayan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ...
 
CHP İzmir'de sürpriz buluşma: Kocaoğlu kimlerle görüştü?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı ...
AK Partili Sürekli: Teröre boyun eğmeyeceğiz
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Türkiye'nin bölünmez bir ...
CHP’li eski vekil Ersin’den sığınmacı çıkışı: Mülteci değil…
CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin Türkiye’ye sığınan göçmenlerin ...
 
CHP İzmir’de hareketli hafta: 3 kritik zirve birden!
CHP İzmir’de bayram tatilinin ardından seçim maratonu başlıyor. Yoğun ...
Erdoğan: Evladım Boğaziçi'ne gidebilecekken…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kadıköy Ahmet Sani Gezici Anadolu Kız ...
Yıldırım’la İzmir ve seçim: Çok konuşulacak mesajlar
Hafta sonu kente gelen AK Parti İzmir Adayı medya temsilcileriyle bir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva