HABERLER>EKONOMİ
7 Aralık 2022 Çarşamba - 08:33

Yılbaşı piyangosunda yeni dönem: Çıkana kadar çekiliş!

İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak, yılbaşında en büyük ikramiyenin 200 milyon lira olduğunu hatırlatarak, “Daha düne kadar büyük ikramiye bize çıkmaz algısı vardı. Bu yıl, en büyük ikramiye herhangi bir bilete çıkmadıysa, çıkıncaya kadar çekiliş yapılacak. Büyük ikramiye satılmayan üç, satılan bir bilete çıktı diyelim; satılan o tek biletin sahibi 200 milyon liranın sahibi olacak. Bu nedenle 50 lira olan çeyrek biletler, peynir ekmek gibi satılıyor” dedi.

Yılbaşı piyangosunda yeni dönem: Çıkana kadar çekiliş!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Milli Piyango’nun özelleştirilmesinden önceki yıllarda ülkenin tüm insanlarını heyecanlandıran yılbaşı çekilişi, uzun bir aradan sonra yeniden heyecan verici hale geldi. Milli Piyango idaresinin çekilişle ilgili yeni uygulamaları, 7 Kasım’dan itibaren satışa çıkan yılbaşı biletlerine olan ilgiyi artırdı. İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak, büyük ikramiye satılan bir bilete çıkıncaya kadar çekişilin yapılacağını hatırlatarak, “Çeyrek bilete bile 200 milyon liralık tarihin en büyük ikramiyesine sahip olmak mümkün” dedi. Başkan Çakmak, çeyrek biletlerin 50 lira olmasına rağmen çok satıldığını, yılbaşına doğru çeyrek bilet bulmanın zor olacağını hatırlatarak, “Talih kuşu mutlaka başımıza konacak. Şansını denemek isteyen biletini şimdiden alsın” tavsiyesinde bulundu.

ÇEYREK BİLETLE DE EN BÜYÜK İKRAMİYEYİ KAZANMA İHTİMALİ VAR
Bir tane 200 milyon, 2 tane 20 milyon, 10 tane 2 milyon, 20 tane 1 milyon, 30 tane 500 bin lira olmak üzere büyük ikramiyelerin yer aldığı Milli Piyango’nun yılbaşı çekilişinde toplam 1 milyar 395 milyon 900 bin lira ikramiye dağıtılacak. Tam bilet 200, yarım 100, çeyrek 50 liradan satılıyor. Sabit bayilerle gezici bayiler, şans dağıtmaya devam ederken, Oda Başkanı Paşa Çakmak, bu yılbaşı çekilişinde hayata geçirilecek yeni uygulamayı anlattı. Milli Piyango’da büyük ikramiyenin vatandaşa çıkmayacağı yönündeki algıyı ortadan kaldırmayı amaçlayan yeni uygulamaya göre, en büyük ikramiye çıkıncaya kadar çekilişin yapılacağını belirten Başkan Çakmak, şu bilgileri aktardı:

“200 milyon liralık tarihimizin en büyük ikramiyesi, tam bilete çıkarsa, tabii ki o biletin sahibi 200 milyon liranın sahibi olacak. Tam bilete değil de, biri satılan, diğeri de satılmayan yarım bilete çıktığını varsayalım. Satılan biletin sahibi, yarım biletle 200 milyon lirayı alacak. Aynı şekilde büyük ikramiye dört çeyrek bilete çıkarsa, dörde bölünecek; üç bilete çıkarsa, üçe bölünecek. Ancak büyük ikramiye satılan sadece bir çeyrek bilete çıkarsa, diğer üç parça bilet satılmadıysa, satılan çeyrek biletin sahibi 200 milyon lira kazanacak. Vatandaşlarımız artık amorti çıkar mı, son iki rakamı tutturur muyum diye düşünmüyor, direkt en büyük ikramiyeye odaklanarak bilet alıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse, bu yeni sistem, çeyrek biletlerin satışını olağanüstü artırdı. Tam ve yarım biletlerin satışı çok az olsa da çeyrek biletler, peynir ekmek gibi satılıyor. 10 milyon biletin yüzde 40’ı gezici bayilerimiz tarafından satılmıyor. 7 Kasım’dan bu yana epey çeyrek bilet satışı yapıldı.”

GÜNDE 1000 LİRA KAZANAN GEZİCİ BAYİLER VAR
Bilet satışını hızlandırmak için Milli Piyango şirketinin gezici bayilere 20’şer tane yarım bilet, ikişer paket kazı kazan hediye ettiğini hatırlatan Başkan Paşa Çakmak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milli Piyango, tarihin en büyük ikramiyesini verecek. Uzun bir aradan sonra bilet satışlarımız çok iyi duruma geldi. Gezici bayilerimizin de yüzü gülmeye başladı. Öyle ki bazı bayilerimiz, bilet ve kazı kazan satışlarından günde 1000, hatta 1250 lira kazananlar var. Allah daha çok versin. Aralık ayının ilk çeyreğindeyiz, ancak önümüzdeki günlerde çeyrek bilet bulmak zorlaşacak. Şansını denemek isteyen İzmirlilere, ellerini çabuk tutmalarını, biletlerini şimdiden alıp ceplerine koymalarını tavsiye ediyorum.”

 
Başkan Doğruer'den sağlık çalışanlarına destek!
 
Güzelbahçe Belediyesi’nden sıcak yardım
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nahro 8 Aralık 2022 Perşembe 16:41

"büyük ikramiye herhangi bir bilete çıkmadıysa, çıkıncaya kadar çekiliş yapılacak." Cümlesi yerine, Son bilet satılanakadar çekiliş yapılmayacak denilseydi daha etkili olurdu diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kavcıoğlu'ndan 'enflasyon' açıklaması: Geride kaldı!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TRT ...
Beştepe'de EYT gündemli zirve!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ...
DİSK'ten İzmir'de 'belediyelere ipotek' eylemi: Maaşlar ödenemeyecek durumda!
DİSK Ege Bölge Temsilciği tarafından gerçekleştirilen açıklamada konuşan ...
 
Karaburun’da hasat vakti… 1 demet nergis tarlada 60 TL!
Karaburun bölgesinde, efsanelere konu olan kadim nergis çiçeğinin hasat ...
İzmir’de bakkal esnafının en zor yılı… İşte kapanan dükkan sayısı!
İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Emin Bağcı, ekonomide yaşanan ...
Federasyon istedi... Alışveriş poşetine zam talebi
Türkiye Perakendeciler Federasyonu, alışveriş poşeti fiyatının 25 kuruştan ...
 
Bir içki grubuna daha zam yolda!
Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, ithal bira çeşitlerine ...
Asgari ücret maratonu başlıyor!
Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret görüşmeleri başlıyor. ...
DİSK asgari ücret talebini açıkladı
Asgari ücret pazarlığı milyonlarca işçi tarafından takip edilirken DİSK ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva