HABERLER>GÜNCEL
5 Mayıs 2019 Pazar - 14:30

Yeşilay İzmir'de Ümit Ülkü dönemi

Yeşilay İzmir Şube Başkanlığını devralan Ümit Ülkü, mücadele sahalarının çetinliğinin farkında olduklarını belirterek, gençleri her türlü bağımlılıktan uzak tutmak adına var güçleriyle çalışacaklarını söyledi

Yeşilay İzmir de Ümit Ülkü dönemi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanlığı görevini 2019 Ocak ayında devreden Ülkü Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü, Kordon Otel Çankaya’da yapılan Yeşilay İzmir Olağanüstü Genel Kurulu’nda, Yeşilay İzmir Şube Başkanlığı görevini devraldı. Divan Başkanlığını AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’ın yaptığı genel kurulda, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Fethi Koç, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve Yeşilay Genel Sekreteri OsmanBaturhan Dursun da hazır bulundu.

YAMANLAR’A REHABİLİTASYON MERKEZİ SÖZÜ
Genel Kurulda oylama öncesinde selamlama konuşması yapan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, iki çocuk annesi olarak madde ve uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele eden STK’ların çalışmalarına her zaman destek vermeye çalıştığını söyledi. Bölünmez Çankırı, Yeşilay Cemiyeti’nin ülke genelinde verdiği mücadeleye gerek hükümet olarak gerekse devletin bütün kurumları ile destek olunduğunu ve bütün imkanların seferber edildiğini söyledi. İzmir’de de yapılacak olan çalışmalarda, her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını vurguladı. Milletvekili Bölünmez Çankırı’dan sonra söz alan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de, Yeşilay’ın Yamanlar’da Rehabilitasyon Merkezi yapılması adına yer tahsisinde yardımcı olacaklarının sözünü verdi.

MÜCADELEMİZİN ÇETİNLİĞİNİN FARKINDAYIZ
Yapılan Genel Kurul sonucunda Yeşilay İzmir Şube Başkanlığına seçilen Ümit Ülkü ise Genel Kurulda bulunan haziruna başkan olarak ilk konuşmasını gerçekleştirdi. Yeşilay olarak mücadele sahalarının çetinliğinin farkında olduklarını belirten Ülkü, “Bilhassa gençlerimizin ve insanımızın içine sürüklendiği bağımlılıkları, elimizin uzandığı, gücümüzün yettiği yere kadar ortadan kaldırmaya çalışacağız. Gençlerimizi şer güçlerin bir oyun sahası olmaktan kurtararak ve onları geleceğe sağlıklı ve onurlu birer birey olarak yürümelerine öncü olacağız. Bizim medeniyet anlayışımızda şu vardır; bir insanı kurtarmak, tüm insanlığı kurtarmak gibidir” dedi.

HER YIL 110 BİN KİŞİ SİGARADAN ÖLÜYOR
Dünya genelinde her yıl yaklaşık 5,7 trilyon sigaranın tüketildiğine dikkat çeken Ülkü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu rakam, günde neredeyse 16,5 milyar sigaraya tekabül ediyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün 2018 verilerine göre; dünyada 1,1 milyar kişi sigara kullanıyor ve her yıl yaklaşık 7 milyon kişi, sigaraya bağlı nedenlerden dolayı hayatını kaybediyor. Bu ölümlerden 6 milyonuna doğrudan sigara kullanımı neden olurken yaklaşık 1 milyonu pasif içicilikten kaynaklanıyor. Peki, Türkiye’de bu tablo nedir? Türkiye’de sigaradan 5 dakikada bir kişi, her gün ise 300 kişi ölüyor. Bu demek oluyor ki; senede sigaraya tam 110 bin vatandaşımızı kurban veriyoruz. Bir savaşa girsek, zannediyorum ki bu kadar zayiat vermezdik. Lakin yok yere feda ettiğimiz bu insanlarımız, bu ülkenin çok büyük bir beşeri güç kaybı demektir. Ülkemizdeki tüm kanserlerin, neredeyse 3’te 1’ine ise tek başına sigara sebep oluyor.”

YILDA 35 MİLYAR TL SİGARAYA HARCANIYOR
Ülkü, Türkiye’de gençler arasında sigara içme yaşının 13-15 yaş aralığına indiğini, her 10 erkekten birinin ve her 20 kızdan birinin sigara içtiğini üzüntüyle karşıladıklarını ifade ederek, “Ülke olarak her gün sigara almak için 90 ile 100 milyon lira arasında bir para harcıyoruz. Bunu seneye vurursak, ortalama 35 milyar TL gibi muazzam bir miktara tekabül ediyor. Bu miktar, 4 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 10 tane Avrasya Tüneli ve tam 5 adet Marmaray tüneli ediyor. Bir başka kıyaslama daha yapacak olursak, senede sigaraya harcadığımız parayla, her sene bir GAP projesi hayata geçirebilirdik. Ve diğer taraftan bir kıyaslama daha yapacak olursak, ülke olarak senede sigaraya verdiğimiz para ile yani bu 35 milyar lira ile Türkiye’nin en büyük 10 üniversitesinin tamamının 4 senelik bütçesini karşılayabiliyoruz” şeklinde konuştu.

 
Kuşadası'nda kruvaziyer bereketi
 
Karşıyaka mucizesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 'sülük' ve 'gelincik derisi' operasyonu!
İstanbul ve İzmir'de gerçekleştirilen operasyonlarda 400 gelincik derisi ...
İzmir'de bu yıl Hıdırellez kutlaması yok!
Baharın müjdecisi olarak kabul edilen Hıdırellez kutlamalarının en önemli ...
İzmir'de 'Hollanda Kral Günü' kutlaması
İzmir'deki bir otelde düzenlenen resepsiyon ile Hollanda Kral Günü günü kutlandı.
 
4 kahramanın yürek yakan öyküleri
Bölücü terör örgütü PKK/YPG tarafından dün düzenlenen hain saldırılarda ...
İzmir için sahur vakti: Ne zaman kalkılacak?
Müslüman aleminin heyecanla beklediği Ramazan ayı bu gece başlıyor. İzmir ...
İzmir'de korkunç son! Birbirine bağladığı çoraplarla kendini astı
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, psikolojik sorunları olduğu öne sürülen ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... “Ha’di al tabancayı öldür beni!”
Mehmet KARABEL yazdı... “Ha’di al tabancayı öldür beni!”
İzmirliler dikkat! Çamur yağacak
Meteoroloji, Ege Bölgesi için toz taşınımı uyarısı yaptı. İzmir'de gece ...
İzmir'de kuyumcudan hırsızlık... Her yerde aranıyor
İzmir'in Buca ilçesinde kuyumcudan hırsızlık yapan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatıldı
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva