HABERLER>POLİTİKA
29 Mart 2022 Salı - 16:05

Yerleri boş kaldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hayata geçirilen  “Bilişim Vadisi İzmir Teknoloji Üssü”nün  temel atma töreninde dikkat çeken bir olay yaşandı. Bakanlık tarafından davet edilen Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri, törene katılım sağlayacaklarını ilettiler ancak sandalyeleri boş kaldı. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, kendisine davetiye gönderilmediğini ifade ederken, Kani Beko "Geleceğim diye bir şey söylemedim. Her davetiyeye katılım göstermemiz mümkün değil" dedi.

Yerleri boş kaldı!

EGEDESONSÖZ- Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Urla’da hayata geçirdiği Bilişim Vadisi İzmir Teknoloji Üssü'nün temelleri bugün düzenlenen törenle atıldı.

Törene; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ,  AK Parti Genel Balkan Yardımcısı Ömer İleri, AK Parti İzmir milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Mahmut Atilla Kaya, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İl Başkanı Veysel Şahin de katıldı.

Görkemli törende çarpıcı açıklamalarda bulunan Bakan Varank, “Teknoloji olarak İzmir, Türkiye’yi süper lige taşıyacak” ifadelerini kullanırken; AK Partili Yıldırım ise teknoloji üssünün taşıdığı öneme vurgu yaparak, 31 Aralık 2022 tarihinde projenin tamamlanacağı müjdesini verdi.

BAKANLIK DAVET ETTİ
Temel atma töreninde ise dikkat çekici bir durum ortaya çıktı. Bakanlığın, törene tüm İzmir milletvekilleri ve belediye başkanlarını davet ettiği öğrenildi. Davetin ardından CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Özcan Purçu ve Tacettin Bayır katılacaklarına dair geri dönüş bildirimi yaptı. Bakan Varank ve Yıldırım’ın katıldığı törene Büyükşehir’den de hiçbir yetkili katılmadı. Katılım bildirimi yapan milletvekilleri de törene gelmedi. Bakanlık tarafından protokolde hazırlanan sandalyeleri ise boş kaldı. 

BAYIR: BÖYLE REZİLLİK OLMAZ!
Bilim Vadisi’nin temel atma törenine katılacağını bildirdiği halde gitmediği öne sürülen CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Gitmemişiz diye bir şey yok. Bir kere davetiye almadık ki. Geleceğim diye bir geri bildirimde bulunduğum doğru değil. Böyle bir şey yok” dedi. O törende özellikle olması gereken isimlerin başında kendisinin geldiğini belirten Bayır, “Çünkü ben, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesiyim. Adamlar sadece dün akşamüstü, benim danışmana, gelip gelmeyeceğimi soruyorlar. Davetiye göndermedin ki, gelip gelmeyeceğimi söyleyebileyim. Böyle bir rezillik olmaz. Her şeye rağmen, benim de yer aldığım komisyonun başkanı olan AK Partili Ziya Altunyaldız da yok” diye konuştu.

BEKO: GELECEĞİM DEMEDİM!
Bilim Vadisi temel atma törenine davet edilen ancak katılım göstermeyen CHP Milletvekillerinden Kani Beko ise şunları söyledi:

“Bakanlıklardan bize sürekli davetiye gelir. Bilişim Vadisi İzmir temel atma töreni için de geldi. Ancak benim kendi programlarım vardı. Geleceğim diye bir şey söylemedim. Her davetiyeye katılım göstermemiz mümkün değil. Aynı saatlerde Karşıyaka Belediye Başkanımızın tarımsal ekonomiyle ilgili bir etkinliği vardı. Genel Başkan Yardımcımız Orhan Sarıbal bu etkinlikteydi. Kamil Okyay Sındır arkadaşım konuşmacıydı. Haliyle bu etkinlikte bulunmam, arkadaşlarımı yalnız bırakmamak gerekiyordu. Karşıyaka’ya gitmem gerekiyordu."

 
Magandalar dehşet saçtı!
 
ŞPO’dan Alaçatı çığlığı: Sulak alan yok ediliyor!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş rıza 30 Mart 2022 Çarşamba 20:43

Insanlar yaşadıklarını gördüklerini söylüyor isteyen istediğini yer içer tâbi ki kendi bütçesinden mi? Acaba...

Yorumu oyla      3      3  
Beyin Bedava 30 Mart 2022 Çarşamba 10:09

Bir olay olduğu zaman sigaranın, rakının şu kadar fiyatı var örneği veriliyor. CHP'liler bütün gün sigara, rakı içen insanlar mı? Bu nasıl bir gerizekalılıktır! Bu tür organizasyonlara genelde rakip partiden kimse katılmaz, çünkü siyaset yapılıyor. Kocaoğlu'nun beraber yaptıkları Torbalı İZBAN açılışında yaşananlar daha dün gibi.

Yorumu oyla      2      6  
izmirli 30 Mart 2022 Çarşamba 08:21

Daha hayırlı olmuş gelmemeleri...

Yorumu oyla      4      5  
Vatandaş 29 Mart 2022 Salı 17:26

Gelmezler çünkü rakı balık yok ise gelmezler nerede belediye başkanları oraya giderler çünkü onların atadığı başkanlar...

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Yıldırım balıkçı barınağında... 'Başkan İnce'den destek gördük ama...'
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Güzelbahçe ziyareti esnasında ...
Kılıçdaroğlu: Kur korumalı mevduata son verin
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. ...
Tayfun MARO yazdı... Geleceği inşa etmek
Tayfun MARO yazdı... Geleceği inşa etmek
 
MHP'li Kalyoncu Bakan Ersoy'a sordu: Nasıl izin verdiniz?
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, ...
Bahçeli'den gıda ve enerji alanında 3 öneri
MHP lideri Devlet Bahçeli, "BM Gıda ve Tarım Örgütü'nün yaptığı açıklamalarda, ...
İzmir'in harabeye dönen 130 yıllık Vali Konağı meclis gündeminde
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, harabeye dönen tarihi Vali Konağı’nı ...
 
CHP’li Bakan’dan AK Partili Kaya’ya tepki: İnsanlar pokemon gibi zıplayacak mı?
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın ‘Halkapınar – Otogar ...
Metin ÖNEY yazdı... Halkın gündemi...
Metin ÖNEY yazdı... Halkın gündemi...
Barış masası bugün kuruluyor! Masada neler var?
Rusya ile Ukrayna arasındaki ateşkes müzakereleri İstanbul'a taşınıyor. ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva