HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Aralık 2021 Çarşamba - 11:37

Yerel yönetimlerin kadın politikaları Selçuk'ta konuşuldu

Eşit Yaşam Derneği tarafından düzenlenen İzmir Belediyeleri meclis üyeleri ve toplumsal cinsiyet eşitliği komisyonları üyelerinin ortak toplantısı, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda yerel yönetimlerin kadın politikaları ve belediye bütçelerinde kadına yönelik şiddetle mücadele hizmetleri üzerine sunumlar yapıldı.

Yerel yönetimlerin kadın politikaları Selçuk ta konuşuldu

Toplantının açılış konuşmasını Eşit Yaşam Derneği Başkanı Nazik Işık yaptı. Eşit Yaşam Derneği’nin amacının kadınları güçlendirmek ve özellikle de yerel yönetimlerde kadınları güçlü kılmak olduğunu belirten Işık; “ Bizim için önemli olan daha eşit bir dünya, kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasıdır. Bizler Mustafa Kemal’in kızlarıyız. Bizleri bu kadar aydınlık, bu kadar standartları yüksek bir ülke konusunda önümüzü açan Mustafa Kemal Atatürk’e her zaman saygı ve minnetle bağlıyız. Onun bize kazandırdığı şartlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Derneğimizin ülküsü ve hedefi bu çerçevededir” dedi. 

Eşit Yaşam Derneği Başkanı Nazik Işık’ın ardından Karabağlar Belediyesi Sosyal Yarım İşleri Müdürü Pelin Erda “Yerel Eşitlik Eylem Planları, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Mekanizmaları”;  İzmir Yerel Eşitlik İzleme Platformu  (CEİD) Koordinatörü Ayla Çelik, ise “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Açısından Belediye Bütçelerini Hangi Göstergeler ve Hangi Hizmetlerle İzliyor ?” başlıklı sunumlarını yaptılar.

EN BÜYÜK SIKINTI EKONOMİK OLARAK KADININ ÖZGÜRLEŞEMEMESİ 
Sunumların ardından bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, kentte kadınlara yönelik hayata geçirilen projeleri anlattı. Kadına yönelik şiddet türlerinden fiziksel şiddetin yanı sıra ekonomik şiddet ve psikolojik şiddete de dikkat çeken Başkan Sengel; “En büyük sıkıntı ekonomik olarak kadının özgürleşememesi. Kadının ekonomik olarak özgürleşememesi aslında sosyal yaşamdan elini eteğini çekmesine, doğal olarak sosyal yaşamda var olmayan kadının siyasette kendini gösterememesine sebep oluyor” dedi. 

MASAL EVİ VE EFESLİ BEBELER HALKIN İHTİYAÇLARINDAN DOĞDU 
Selçuk Belediyesi bünyesinde kurulan Yerel Eşitlik Birimi’ne de değinen Başkan Sengel; “Biz toplumsal eşitlik noktasında eşitliği, cinsiyete indirgemek istemedik. Eşitsizlik her alanda var. Tarlaya giden bir kadınla bir erkeğin yevmiyesi aynı değil. Tarlaya giden kadın sırtına çocuğunu alıp gidiyor. Ama bir erkekten daha az para alıyor. Biz dedik ki dert arada gidip çocuğunu emzirmesiyle biz o çocuğa bakarız. Deppo Efes’in içerisinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’den feyz alarak adını Masal Evi koyduğumuz ancak Türkiye’de bir ilk olduğunu gururla söyleyebileceğim ve Efes Selçuk’ta tarım işçisi kadınların sonuçlarından çok memnun olduklarını belirtikleri bir proje. Her taraklaya giden kadının bize müracaat ettiği takdirde evinden çocuklarını sabah 6’da alıyoruz, Masal Evi’mize götürüyoruz, bakıyoruz. Bu çocukların hepsi bir şeyler öğreniyor Masal Evi’nde, resim yapıyor” dedi. 

Kadınlara yönelik projeler üretme konusunda kentte yaşayan nüfusu tüm yönleriyle tanımanın önemine değinen Başkan Sengel Efes Selçuk’ta hayata geçen Tandır Evi Projesi’nden bahsederek; “Biz halkın içine girmeli ve halkın ihtiyaçlarına göre adım atabilmeliyiz. Bu işi salonların, koltukların haricinde sokağa inerek, sokağa kulak vererek yapmalıyız. Efesli Bebeler Projesi 0-2 yaş arasına bez ve mama desteği sağladığımız proje. Yerele kulak vererek hayata geçirdiğimiz bir projedir” dedi. 


 

 
Karşıyaka’da çevre çalıştayı: Organik atıklar doğaya dönsün
 
Türkiye'nin ilk Çocuk Adalet Merkezi hizmet veriyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da çevre çalıştayı: Organik atıklar doğaya dönsün
Avrupa Atık Azaltım Haftası etkinlikleri kapsamında Karşıyaka Belediyesi ...
Travel Turkey’de Torbalı tanıtılacak
Torbalı Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, 2-4 Aralık ...
Afiş yarışması: İnsan ticaretiyle mücadeleye ses ol!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “insan hakları kenti” ...
 
Gündem trafo... Başkan Sandal: Yalan söylüyorlar!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, yaklaşık bir yıldır ilçe gündemini ...
Hanri Benazus’dan anlamlı bağış... Artık İzmirlilere emanet!
Yazar ve iş insanı Hanri Benazus, binlerce fotoğraftan oluşan Gazi Mustafa ...
Buca'dan 10 milyonluk borçlanma talebi!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, belediyenin görev ve hizmetlerini sağlayabilmek ...
 
Karşıyaka’da çevre konulu çalıştay düzenlendi
Avrupa Atık Azaltım Haftası etkinlikleri kapsamında Karşıyaka Belediyesi ...
Kıyı Egeli belediyelere afet farkındalık eğitimi
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve AFAD işbirliğinde düzenlenen, 10 bin ...
BBŞT’de ikinci gala
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) 2021-2022 sezonunun ikinci galasını, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva