HABERLER>GÜNCEL
12 Temmuz 2021 Pazartesi - 08:26

Yeni ifade çıktı: Söylenenden daha fazla para topladım

Mehmet Aydın ifadesinde, Çiftlik Bank’tan raporlarda yazıldığı gibi 1 milyar 139 milyon lira değil 1.5 milyar lira topladığını söyledi.

Yeni ifade çıktı: Söylenenden daha fazla para topladım

Brezilya’da teslim olduktan sonra Türkiye’ye getirilen ve tutuklanarak cezaevine gönderilen ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın ifadesinde Çiftlik Bank mağdurlarından Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) raporlarında belirtilen miktardan çok daha fazlasını topladığını anlattı.

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, Aydın yatırım yaptığı Bitcoin’den kazandığı paranın da SPK raporlarında Çiftlik Bank’ın toplam kâr döngüsü olarak geçen 2 milyar 971 milyon liranın “kat kat” üstünde olduğunu söyledi.

322 milyon nerede? 
Aydın, “Tespiti yapılan 322 milyon 642 bin liralık para açığı nereden kaynaklanıyor, bu paraya ne oldu?” sorusuna şu cevabı verdi: “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı raporunda belirtilen yatırım yapan üyelerden toplanan para miktarı, bu paralardan üyelere geri dağıtılan para miktarı, şirket sermayelerinde kullanılan para miktarı güncel değildir. Bu nedenle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı hesaplamalar yanlıştır. Hatırladığım kadarıyla yatırım yapan Çiftlik Bank oyunu üyelerinden 1 milyar 500 milyon liraya yakın para toplandı ve 850 milyon yakın para üyelere oyun kazancı dağıtıldı. Ayrıca biz Gümrük ve Ticaret Bakanlığı raporunu tamamlamadan bizim hakkımızda saadet zinciri ile dolandırıcılık yaptığımız yaftasını yaptığından saadet zinciri olmadığımı kanıtlamak için üyelik alımımızı durdurduk.

Hakkımda yakalama kararı çıkartılınca kalan iadeleri yapamadım. Ayrıca tespiti yapılan 322 milyon 642 bin liralık mahiyeti belli olmayan para iddiasıyla ilgili ben bu parayı diğer yurtdışı şirketlerinin kurulumunda Bitcoin cihazlarının alımı ve tesislerinin kurulumunda kullandım. Bu para güncel miktar değildir. Bu paradan daha fazlasını kullandım.”

Bitcoin kazancı 
Mehmet Aydın’ın Bitcoin yatırımlarına dair ifadeleri ise hem neden teslim olduğuna hem de mevcut ekonomik gücüne dair önemli ipuçları veriyor...Bu ifadeler aynı zamanda “Parası bittiği için mi geldi?” sorusuna da cevap niteliğinde... Bu konudaki ifadeleri şöyle:

“Çiftlik Bank oyununun net bir kazanç vaadi bulunmamaktadır. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı raporunda belirtilen 2 milyar 971 milyon 905 bin liralık rakama sistemin bugünden itibarıyla kapatılarak tüm üyelere kazançlarıyla birlikte anaparalarının bir yıl boyunca ödenmesi neticesinde ulaşılmaktadır. Sözleşmemizde sistem kapatıldıktan sonra kazançtan elde edilen gelirin ödenmeyeceğine, sadece anaparanın ödeneceğine dair bir husus bulunmaktadır. Ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevlileri ülkemizde ve Paraguay’da kurmuş olduğum Bitcoin üretim tesislerini kayda almamıştır. Hatta o dönemde Çiftlik Bank organizasyonu içerisinde kurulan Akhisar çiftliğinde bulunan Bitcoin üretim tesisine davet ettiğim halde gelmemişlerdir. Ayrıca yatırım yaptığım Bitcoin tarihten bu güne 10 kat daha değer kazanmıştır. Bu da raporda iddia edilen 2 milyar 971 milyon 905 bin liralık ödemeyi kat ve kat karşılamaktadır. Ancak üyelere kesinlikle sistem üzerinden bu miktarda kâr vaadinde bulunmadım.”

 
Kadınların tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü: 1 yaralı
 
Mehmet Ceyhan’dan Bakan Koca’nın açıklamasına tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadınların tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü: 1 yaralı
Adana'da Büşra K., kavga ettiği Fas uyruklu Naime E.'yi bıçakla saldırdı. ...
Düğünde husumetli kavgası: 1'i çocuk 2 ölü
Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde, S.A., husumetli olduğu kişilerin sokakta ...
İzmir merkezli FETÖ operasyonu: Onlarca kişiye gözaltı!
İzmir merkezli 47 ilde FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik 229 gözaltı ...
 
Kabine toplanıyor: Bayram tatili kaç gün olacak?
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanacak. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı ...
6 marketi soydular, fazla uzağa kaçamadılar
Ankara'da 6 marketten 10 bin TL değerinde ürün çaldığı öne sürülen 3 hırsızlık ...
AA çalışanı denizde kayboldu
AA ulaştırma servisinde görevli Ali Asaroğlu, Kuzguncuk'ta denize girdikten ...
 
Salgında günün bilançosu: 37 vefat, 5 bin 261 yeni vaka!
Türkiye'nin 11 Temmuz 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı. Son ...
Dr. Sadettin Yağdıran vefat etti
İzmirspor Kulübü'nde yıllarca yöneticilik yapan, Atillaspor kulübünün ...
Düğün magandası eski muhtar tutuklandı
Düzce'nin Yığılca ilçesinde, düğünde havaya ateş edip bir kardeşin ölümüne, ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zeytine adanan bir ömür bin alkış!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva