HABERLER>SOSYAL MEDYA
30 Eylül 2022 Cuma - 08:37

Yeni çıkan iPhone 14'te sorunlar bitmiyor: Şikayetler çığ gibi!

Apple'ın eylül ayı başında tanıttığı iPhone 14 serisinin sorunlar yumağı olduğu belirtildi. iPhone 14 serisinde şikayetler çığ gibi büyüdü. İşte o şikayetlerden bazıları.

Yeni çıkan iPhone 14 te sorunlar bitmiyor: Şikayetler çığ gibi!

iPhone 14 ve iOS 16 piyasaya sürülmesiyle beraber kullanıcılardan da şikayetler gelmeye başladı. Bazı iPhone 14 Pro kullanıcıları, telefonlarının şarj olurken rastgele yeniden başladığını fark ettiler.

Bir Reddit kullanıcısı, iPhone 14 serisinin piyasaya sürülmesinden sadece birkaç gün sonra rastgele yeniden başlatmalardan şikayet eden bir ileti dizisi yayınladı. Paylaşımdan kısa süre sonra başka iPhone 14 Pro sahipleri de yaptıkları yorumlarda benzer sorunlar yaşadıklarını bildirdiler.

ŞARJ OLURKEN KENDİLİĞİNDEN AÇILIP KAPANIYOR
Bir kullanıcı, iOS 16.0.1 sürümündeki iPhone 14 Pro Max’inin şarj olurken her 10-20 dakikada bir yeniden başladığını söyledi. Ayrıca mesajlar ve aramalar da kayıtlı kişilerden gelmiş olmalarına rağmen kaydedilmemiş numaralardan gelmiş gibi görünüyordu.

Pazartesi günü ise mvdude kullanıcı adına sahip Reddit kullanıcısı, hata hakkında şimdiye kadarki en ayrıntılı bilgiyi verdi:

Çıkış gününde iPhone 14 Pro’yu aldığımdan beri yeniden başlatmanın en az her gün olduğunu gördüm. Telefon şarj olurken oluyor. 16.0.1, 16.0.2, Anker’in bir kablosuz şarj cihazı ve PC’ye bağlı bir kablo ile bu sorun yaşanıyor. Telefonu birkaç şekilde kurmayı denedim: iPhone 12 Pro’mdan yeni telefona… Ancak her defasında hata verdi.”

ŞİKAYETLER ARTIYOR
Apple, iPhone 14 Pro şarj hatası hakkında henüz herhangi bir açıklama yapmadı. Sorunun ne kadar yaygın olduğu veya bir düzeltme olacak mı, ne zaman olacak konusunda bilgi vermedi.

Apple, geçtiğimiz günlerde de yeni iPhone 14 serisinin kamerasıyla ilgili şikayetler almıştı. Şikayetlere göre; kameranın ana merceği Snapchat, TikTok ve Instagram dahil olmak üzere bazı üçüncü taraf uygulamalarda fotoğraf veya video çekerken titriyor.

Apple, şimdi sadece artan fiyatlarla değil aynı zamanda yeni modellerindeki ve yazılım güncellemelerindeki sorunlarla da dikkat çekiyor.

TALEP DÜŞTÜ PLANLAR DEĞİŞTİ
Apple’ın tek sorunu yeni cihazlarındaki hatalar da değil. Şirket, özellikle iPhone 14 için beklediği ilgiyi göremedi. Apple, iPhone 14 serisini piyasaya sürmesiyle birlikte, güçlü talep beklediği için tedarikçilerinden iPhone üretimini artırmalarını istemişti. Ancak şimdi bu plandan geri döndüğü bildiriliyor.

Bloomberg’in haberine göre; iPhone 14 satışları, üretimdeki artışı tüketecek kadar güçlü değil. Normal durumlarda Apple, tatil sezonu satışlarının talebini karşılamak için yılın bu zamanında üretimi artırır.

Kaynaklar, Apple’ın ilk olarak iPhone 14’ün üretimini yıl sonuna kadar en az 6 milyon birim artırmak istediğini, ancak şimdi bu planın rafa kalktığını söylüyor.

Apple bu yıl dört yeni iPhone modeli tanıttı: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max. Normal iPhone 14 modelleri, önceki nesle kıyasla çok da büyük bir yükseltme değil. Aslında aralarındaki tek fark biraz daha hızlı bir çip, uydu bağlantısı, yeni kamera özellikleri ve iPhone Mini’nin yerini alan Plus modeli.

Aynı zamanda, Apple hala iPhone 13 ve iPhone 12’yi daha düşük fiyatlarla satıyor ve bu da bazı müşterilere yeni iPhone 14’ten daha çekici gelebiliyor.

 
Instagram’dan ‘hikayeler’ kısmına yeni özellik
 
Tuvaletten bile pis çıktı: Dışarda yemek yerken sakın elinizi sürmeyin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Instagram’dan ‘hikayeler’ kısmına yeni özellik
Instagram, kullanıcılarının uygulamayı daha pratik şekilde kullanabilmesi ...
YouTube, Shorts'a yeni özellik eklendi!
TikTok'la rekabette olan YouTube, Shorts'a yeni bir özellik eklediğini ...
İzmir'de baba dehşeti... Serseri kurşun toruna!
İzmir'in Buca ilçesinde kızının evini pompalı tüfekle basan H.K. (51), ...
 
Musk: Twitter'ı TikTok gibi eğlenceli ve bilgilendirici yapmak istiyorum
Dünyanın en zengin insanlarından Elon Musk, henüz resmi olarak satın almadığı ...
WhatsApp üyelik modeline geçiyor
Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, uzun süredir test ...
Instagram hesaplarını telif tuzağıyla ele geçiriyorlar
Gerçek süsü verilmiş sahte telif hakkı ihlali şikayetleri, Instagram kullanıcılarının ...
 
Türkiye dünya ortalamasının üzerinde
2021 verilerine göre Türkiye’de günlük sosyal medyada harcanan süre 2 ...
Sosyal medya fenomenlerine büyük şok!
Enes Batur, Başak Karahan, Reynmen, Doğan Kabak, Ferit Karakaya gibi ünlü ...
Facebook'a 'dua etme' butonu eklendi
Sosyal medya platformu Facebook, birden fazla katılımcının bulunduğu “Facebook ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva