HABERLER>GÜNCEL
13 Ekim 2015 Salı - 16:21

Yeni Asır’a yumurtalı saldırı

DİSK Ege Temsilcisi Sarı’nın Barış yürüyüşünde hükümete yakın gazeteleri hedef alan açıklamalarının ardından İGC’den dikkatli dil uyarısı gelmişti. Öte yandan Yeni Asır Gazetesi bugün yumurtalı saldırıya uğradı.

Yeni Asır’a yumurtalı saldırı

EGEDESONSÖZ – DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı dün yapılan barış mitingi sırasında hükümete yakın gazeteleri protesto çağrısında bulunarak, kürsüden Yeni Asır, Sabah ve Yeni Şafak gazetelerini fırlatmıştı.

Sarı’nın tepkisi Yeni Asır Gazetesi’nin sürmanşetinde aynı sertlikte karşılık bulurken, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde de sendika başkanına uyarı gelmişti. Cemiyetin açıklamasında “Ankara’da meydana gelen ve 100’e yakın vatandaşımızın yaşamını yitirdiği terör saldırısı hepimizi derinden üzmüştür. Bu süreçte yaptığımız açıklamalarla terörün ve şiddetin her türlüsünün karşısında olduğumuzu, teröre karşı barışı savunduğumuzu, toplumu ayrıştırıcı değil birleştirici politikalar yürütülmesi gerektiğini vurguladık. Birlik beraberlik çağrısı yaptık. İGC olarak, her zaman eleştiri ve ifade özgürlüğünün yanındayız. Her bireyin, yanlış gördüğü konularda eleştiri hakkı olduğuna inanıyoruz. DİSK Temsilcisi Sayın Memiş Sarı, dün yapılan yürüyüşte Yeni Asır ve Sabah başta olmak üzere bazı gazetelerin yayın politikasını eleştirmiştir. Sayın Memiş Sarı’nın gazetelerin yayın politikasını eleştirme hakkı elbette vardır ancak dünkü eleştirisinin yeri, zamanı ve yapılış şekli yanlıştır. Derin bir acı içinde duygusallıkla yapıldığına inandığımız eleştirilerin, gazetelerin yayın politikasını değil de gazetenin çalışanlarını hedef gösterme olasılığı vardır.  Basın emekçisi gazetecilerin hedef gösterilme tehlikesine karşı herkesi daha dikkatli bir dil kullanmaya çağırıyoruz.
İGC olarak basın ve ifade özgürlüğüne yönelik her türlü tehdide karşı gazetecilerin yanında yer alacağımızın bilinmesini, kanaat önderlerinin ayrıştırıcı değil, bütünleştirici bir dil kullanması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Öte yandan toplumsal bütünlüğün sürdürülmesi konusunda, mesleki etik değerlerden taviz verilmemesi için medyanın da gerekli hassasiyeti göstererek ötekileştirici değil birleştirici bir dil kullanması gerektiğine olan inancımızı koruyoruz” ifadelerini kullanıldı.



YUMURTALI SALDIRI
Tüm bu gelişmelerin ardından Yeni Asır Gazetesi bugün yapılan anma etkinliği sonrası saldırıya uğradı. Güvenlik setiyle gazete kapısında durdurulan protestocular binaya boya ve yumurta attı. Yaklaşık 10 kişilik grup duvarlara ve kapılara da zarar verdi.

2 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
Yeni Asır Gazetesi'nin Çankaya semtindeki binasına Kırmızı boya ve yumurta attığı iddiasıyla 22 yaşındaki Ç.İ.E. ile 20 yaşındaki G.Ö.D., gözaltına alındı.



İGC’den saldırı sonrası da bir açıklama geldi. Cemiyet, Yeni Asır Gazetesi'ne yönelik yumurta ve boyalı saldırıyı kınadı. İGC Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Yeni Asır gazetesine bir grup kendini bilmez tarafından yumurtalı ve boyalı saldırıda bulunulduğunu öğrendik. Basın özgürlüğüne ve gazetecilere yönelik her türlü tehdidin ve saldırının karşısındayız. Basın ve ifade özgürlüğü demokrasinin temel taşlarından biridir. Demokrasinin hiçbir yerinde şiddet yoktur aksine tepkimizi demokratik yollardan dile getirmek vardır. Şiddeti körükleyen, hedef gösteren bu çirkin saldırıyı kınıyor, saldırganların gerekli cezaya çarptırılmasını bekliyoruz. Yeni Asır ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” 

SERTEL DE KINADI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı gazeteci-yazar Atila Sertel, Yeni Asır’a yapılan saldırıyla ilgili kınama mesajı yayımladı. Atila Sertel, mesajında şunları söyledi:
 
“Yeni Asır gazetesine bir grup tarafından yumurtalı ve boyalı saldırı yapıldığını üzüntüyle öğrendim. Düşünce ve ifade özgürlüğü başta olmak üzere gazetecilerin can ve mal güvenliklerini tehdit eden her türlü saldırının, baskının karşısındayız. Şiddet ve teröre karşı barışı savunuyoruz, tek sesliliği değil çok sesliliği, demokrasiyi savunuyoruz. İzmir gibi demokrasinin beşiği bir kentte basın ve ifade özgürlüğüne yönelik bu çirkin saldırıyı kınıyorum. Saldırganların bir an önce yakalanıp, hakim önünde hesap vermesini bekliyoruz. Yeni Asır gazetesi ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

''YÖNETİM BOŞLUĞU''
Yeni Asır'a yönelik saldırıya pek çok milletvekili de sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ''Yönetim boşluğu nedeniyle Yeni Asır'a yapılan saldırıyı kınıyorum. Afaki olmaz valilik bir an önce saldırganları bulup teşhir etmelidir'' ifadelerini kullandı

 

 
Söke'deki Ankara protestosunda gözyaşı aktı
 
İstanbul’da 90 saniyede film gibi soygun
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halo 14 Ekim 2015 Çarşamba 14:19

Yeni Asır gazetesine yapılan bu saldırıya üzülmediğini söyleyen arkadaşlar demokratlığınız bu kadarmı hani inadına barış diyecektiniz kusura bakmayın buna üzülmeyen varsa karşı taraftanda bu vahşi saldırıya üzülmeyen olursa söylenecek bir sözünüz olamaz gelin acalrımızıda seviçlerimizide gözyaşalrımızıda ortaklaştıralım milletyçe bir ve beraber olalım

Yorumu oyla      13      6  
m.h.k. 14 Ekim 2015 Çarşamba 00:52

yeniasırın ne oldugunu herkes biliyor. ben bu olaya üzülmedim ama yine de saygılı olmak gerekir. Onlar olmuyor ama biz yine de efendiligi elden bırakmayalım.

Yorumu oyla      19      12  
izmirli 13 Ekim 2015 Salı 23:06

bu gazete bir şekilde el değiştirilip sahibine yayın yapsada basın özgürlüğü adına şiddeti kınıyorum.

Yorumu oyla      18      12  
reiş 13 Ekim 2015 Salı 20:09

memiş ağa da belli milletvekilliğini oynuyor,ee hani nerde hürriyetin camı kırıldı diye ortalığa ayağa kaldıranlar..

Yorumu oyla      26      18  
sahibinin sesi 13 Ekim 2015 Salı 20:05

Bu gazeteler sahibini sesi. farklı tavır ve yayıncılık politikası beklenemez. Ancak ifade özgürlüğü nedeniyle tahammüllü olmak gerekir. Volterin bir sözü var " görüşlerinize katılmıyorum dostum, ancak görüşlerinizi özgürce ifade edebilmeniz için canımı bile vermeye hazırım". Demokrasi bu sözlerin altında gizli. Biz demokrat olalım belki onlar bir gün bundan nasıbini alırlar.

Yorumu oyla      27      10  
13 Ekim 2015 Salı 20:04

bu provakatörlüğün hesabını sandıkta göstereceğiz

Yorumu oyla      21      16  
YORUMCU BABA 13 Ekim 2015 Salı 17:14

Memiş Efendi,Yanlış Yoldasın.Yaptığın Hiç Hoş Oldumu.Sende Karşı Tarafın Seviyesine İndin.İyimi Oldu Şimdi.

Yorumu oyla      28      16  
ilk 13 Ekim 2015 Salı 17:06

hedef gösterenlerle ilgili mutlaka yasal işlem başlatılmalı. sabaha hürriyete yapılan saldırı neyse bu da aynı.

Yorumu oyla      25      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş gelişme: Emniyet IŞİD'in 21 bombacısını arıyor
Emniyet, canlı bomba eylemi yapacağı istihbaratını aldığı 6'sı kadın 21 ...
İzmir’de zehir baskını: Avrupa’da ve ABD’de yaygınlaşan…
İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ...
İzmir’i sarsan ölüm: Yıldız’ı kaybettik
Bornova Belediye Başkan Yardımcısı ve Maden Mühendisleri Odası İzmir Şube ...
 
Kemalpaşa’da RES isyanı: ‘Ormanlarımıza dokunma’
İzmir’in Kemalpaşa İlçesi'nin çam balı ile ünlü mahallesi Dereköy'de, ...
İşadamlarına tuzak: Büyükşehir bürokratının adıyla 3 aydır…
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, adı ...
Suriye’den Türk uçaklarına bu kez ‘kilit’ tacizi
Genelkurmay, Suriye'ye ait yerden hava savunma sistemleri tarafından bölgedeki ...
 
İzmir yine siyah, binler bu kez garda!
Ankara katliamı yasında ikinci gün… Sendika ve STK’lar ile çok sayıda ...
Ankara Tren Garı'nda şüpheli paket paniği
Ankara’da cumartesi günü meydana gelen saldırının ardından tren garında ...
Kadıköy'de anmaya gidenlere polis müdahalesi: 4 gözaltı
Sendikaların çağrısı üzerine Beyazıt'a yapılacak yürüyüşe katılmak için ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva