HABERLER>GÜNCEL
26 Ekim 2020 Pazartesi - 10:50

Yazar Erikli'yi öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Yaşam koçu ve "Meleklerle Yaşamak" adlı kitabın yazarı Beki İkala Erikli'yi öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan ancak adli tıp kurumu raporlarındaki çelişki nedeniyle davası Yargıtay da bozularak yeniden yargılanan Sinem Koç, "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan bir kez daha ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Yazar Erikli yi öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Sinem Koç ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, sanık hakkında Adli Tıp Kurumu raporunun mahkemeye gönderildiğini ve raporda, sanığın atılı suça karşı cezai sorumluluğunun tam olduğunun belirtildiğini tutanağa geçirdi. Duruşma savcısı, sanığın "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

'KİTABIN ETKİSİNDE KALDIM'
Mütalaaya karşı son savunmasını yapan sanık Sinem Koç, "Kitabın etkisinde kaldım. Ben kendimi öldürecektim. Silahı da bu nedenle aldım. Olaydan çok pişmanım. Vicdanınıza sığınıyorum" diyerek kitabın psikologlar tarafından incelenmesini talep etti.

'CEZASINDA İNDİRİM YAPILMASIN'
Şikayetçiler avukatı Dilek Helvacı ise mütalaaya katıldıklarını belirterek "Olaydan bir gün sonra 'Şeytanı öldürdüm' diye basın açıklaması yapması nedeniyle hakkında takdiri indirim nedenleri yapılmamasını talep ediyoruz" dedi.


TAKDİRİ İNDİRİM YAPILMADI
Esasa etkili olmayacağı gerekçesiyle mahkeme heyeti, kitabın incelenmesi talebini reddetti. Heyet, sanık Sinem Koç'u "Tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme, sanığın suçtan pişman olduğunu gösterir herhangi bir davranışı gözlemlenmediğini, yeniden suç işlemeyeceği yönünde mahkemede olumlu kanaat oluşmadığı gerekçesiyle cezasında herhangi bir takdiri indirim de yapmadı.


DAVANIN GEÇMİŞİ
Beyoğlu, Kabataş Ömer Avni mahallesi İnebolu Çıkmazı'nda bulunan Saadet Apartmanı'nda 15 Aralık 2016'da meydana gelen olayda, yaşam koçu ve yazar Beki İkala Erikli, işyerinin bulunduğu apartmana girdiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırı sonrasında kaçan Sinem Koç, Küçükçekmece'de annesiyle birlikte kaldığı evde yakalanmıştı. Polis tarafından gözaltına alınan Koç, çıkarıldığı mahkemece 17 Aralık 2016'da tutuklanmıştı. 30 Mart 2017'de görülen ilk duruşmada savunma yapan Sinem Koç, kitaptaki mesajlardan etkilenerek bir yıl boyunca etrafında mesajlar aradığını belirterek "Her gece ruhlar görüyordum. Örümceklerin vücudumda gezip tükürdüğünü görüyordum. Saçlarımı tarayamaz, hiçbir işi yapamaz hale geldim. Bu halimden kitabın yazarının sorumlu olduğunu düşünüyorum" demişti. Sanık Sinem Koç 29 Mayıs 2018 tarihli duruşmada, "Kasten tasarlayarak adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Sanık Koç, "Ruhsatsız silah taşıma" suçundan da 1 yıl hapis ve 600 TL adli para cezasına çarptırılmıştı.  Ancak Yargıtay 1. Ceza Dairesi yerel mahkemenin kararını, Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınan rapor ile Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas ve 4. Adli Tıp İhtisas Kurulu'ndan alınan raporlar arasında çelişki bulunduğu, sanığın Adli Tıp üst Kurulu'na gönderilerek muayenesi yapıldıktan sonra hukuki durumunun belirlenmesi gerekirken eksik inceleme ile hüküm kurulması nedeniyle kararın bozmuştu. (DHA)

 
CHP’li Polat: 15 işçinin çalışma hakları gasp ediliyor!
 
AK Partili Hızal'dan Soyer'e '550 gün' tepkisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kreşte korona paniği!
İzmir'in Gaziemir ilçesi’nde İZELMAN A.Ş'nin yönetiminde bulunan Nilüfer ...
Kocasının eve kilitlediği kadını polis kurtardı
Adana'da 20 yıllık evli olduğu kocası tarafından kıskançlık yüzünden eve ...
'Katil olay yerine geri döner' teorisi İzmir'de gerçek oldu!
Suriyeli Manar Alahmed ve 5 yaşındaki oğlunu canice öldüren komşuları ...
 
Sıpaya eziyet eden 2 kişiye 947'şer lira ceza
Kars'ın Digor ilçesinde, sıpayı göle atarak eziyet eden 2 kişiye 947'şer lira ceza uygulandı.
Buca'da etkinlik sonrası şok! 7 muhtar pozitif çıktı
İzmir’in Buca ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar günü sonrası 7 muhtarın COVID-19 ...
Ankara'da DAEŞ operasyonu: 18 gözaltı
Ankara'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda 18 yabancı uyruklu şüpheli gözaltına alındı.
 
Filyasyon ekibi kılığında büyük vurgun!
İstanbul'da pandemiyi fırsat bilerek filyasyon ekibi kılığında evleri ...
İstanbul'da korona partisinde 49 kişiye ceza
Ataşehir'de polisin bir eğlence merkezine yaptığı baskında, aralarında ...
Kocasının vahşetinden balkondan atlayarak kaçtı
Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde eşi tarafından bıçakla ağır yaralanan kadın balkondan atladı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva