HABERLER>SAĞLIK
5 Ekim 2015 Pazartesi - 15:25

Yaşam bileklikleri farkındalık yaratacak

Sağlık Kalite Derneği tarafından geliştirilen Yaşam Bileklikleri’nin kullanımını arttırmak için Meme Kanseri Bilinçlendirme ayı kapsamında gerçekleştirilen farkındalık semineri, Kanserle Dans Derneği, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Güzelyalı Rotary Kulübü işbirliği ve Kuzey Kamu Hastaneleri doktorları ve sağlık personelinin katılımı ile gerçekleştirildi. Sağkal Dernek Başkanı Op..Dr.Cüneyt Tuğrul tarafından verilen seminer yoğun ilgi gördü.

Yaşam bileklikleri farkındalık yaratacak

İZMİR -  Sağkal Yaşam Bilekliklerinin; meme kanseri tedavisi sırasında ameliyat olan hastaların lenfleri alınan kollarına dikkat çekerek koruması, en önemlisi ise kaza, bayılma, doğal afetler gibi nedenlerle hasta bilinçsiz durumdayken acil müdahale gereken zamanlarda sağlık personelini uyararak lenf ödemini önleyerek hayat kurtarması hedefleniyor.
 
Sağlık alanında her süreçte kalite normlarının oluşturulması, geliştirilmesi, özendirilmesi ve kurallarına uygun disiplinli bir şekilde uygulanması için araştırmalar, çalışmalar ve projeler geliştirdiklerini belirten Op. Dr. Cüneyt Tuğrul “Kanser günümüzün en temel sorunlarından biri. Her geçen gün bu hastalığın görüldüğü kişi sayısı artıyor. Hastalığın tedavi süreci kadar tedavi sonrası yapılması gerekenler de çok fazla önem taşıyor. Bu dönemde sadece hastanın değil etrafındaki herkesin de çok dikkatli ve bilinçli olması gerekiyor. Hepsi bir bütün. Buradan yola çıkarak Sağkal olarak hastalara ve yakınlarına ulaştık. Onları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek üzere farklı eğitim seminerleri ve toplantılar düzenlemeye başladık. Bu süreç içerisinde hastalar aralarında birleşerek ‘Bir Yaşayan Bir Bilen Grubu’nu oluşturdu. Düzenli olarak gerçekleştirmeye çaba harcadığımız bilinçlendirme eğitim seminerlerinde ve bu grupta “tansiyonumu hangi kolumdan ölçtüreceğim?, hangi kolumdan kan aldırabilirim?, damar yolu açılması gerektiğinde, nelere dikkat etmeliyim?” gibi sorular gelmeye başladı. Sağkal olarak Bir Yaşayan Bir Bilen Grubu Temsilcileri ile yaptığımız toplantılar sonucunda meme kanserli hastaların ameliyat sonrası lenfleri alınan kollarının korunmasına yönelik bir proje başlattık ve Yaşam Bilekliklerini geliştirdik. Üzerinde “Meme Ameliyatlıyım, Bu kolumda Lenf Ödem Gelişebilir”  ifadesi yazan bileklikler sayesinde farkındalık yaratılması, kolun korunması, en önemlisi ise ani bilinç kaybına yol açan bir kaza gerçekleştiğinde sağlık personelinin dikkatini çekerek lenf ödeminin önlenmesi amaçlanmıştır. Ancak bunun doğru olarak yerine gelmesi doktorlar ve sağlık personelinin bilekliğin anlamını ve amacını bilmesi ve bunu yaygılaştırması ile mümkün olacaktır. Bu nedenle bir seri Yaşam Bilekliği Farkındalık Seminerleri başlattık. Amacımız daha çok kişiye ulaşmak ve daha çok hasta ve sağlık personelinin bilinçlenmesini sağlamak.”
 
 

 
CHP’li Sındır: Üretici hakkını, tüketici ucuzunu alacak
 
İnşaat temelinde kafatası bulundu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kansere tek hapla tedavi
Hematolog Prof. Fevzi Altuntaş, löseminin artık diyabet, hipertansiyon ...
Uzmanından kritik uyarı. Çantanın ağırlığı...
İzmir'de ortopedi uzmanı Prof. Dr. Erdal Cila, yeni eğitim öğretim yılının ...
Korkutan uyarı: Hastalıklı hayvanlar Türkiye’ye mi geldi?
Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OİE), Kurban Bayramı öncesi 11 Eylül 2015 ...
 
Grip kapınızı çalmadan önleminizi alın
Mevsim geçişlerinde bağışıklık sisteminin zayıflaması ile birlikte hastalıklara ...
Ege Üniversitesi doktorlarından Avrupa’da canlı ameliyat!
Portekiz Ulusal Üroloji Kongresi kapsamında, Ege Üniversitesi cerrahlarından ...
Organ nakli olanlar bile bağışa karşı!
Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Organ Nakli İl Koordinatörü Dr. Dilay Öztürk, ...
 
Peynir satışında yeni düzenleme!
Markette, pazarda, çarşıda ambalajsız peynir satılamayacak.
Sağlıklı bir yaşam için kalbe dikkat!
Vücudun gerekli besini ve oksijenini pompalayan, durmaksızın çalışan kalbin ...
Göz sağlığı başarıyı etkiliyor
İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva