HABERLER>GÜNCEL
13 Mart 2017 Pazartesi - 16:25

Yargıtay İzmir'deki çifte cinayet cezasını bozdu!

İzmir'in Bornova İlçesi'nde 6 yıl önce, kahve işleten Ahmet ve Veysel Okutulmuş kardeşleri öldürdükleri iddiasıyla yargılanan Cihangir B. ve Tolga Y.'ye verilen 36'şar yıl hapis cezası, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından az bulunarak, karar bozuldu.

Yargıtay İzmir deki çifte cinayet cezasını bozdu!

Olay, Bornova'nın Altındağ semtinde, 26 Mayıs 2011 tarihinde meydana geldi. Kahve işleten 31 yaşındaki Ahmet Okutulmuş ile kardeşi, 24 yaşındaki Veysel Okutulmuş, 1 ay önce aynı mahallede oturan ve aynı zamanda müşterileri de olan kokoreççi Cihangir B. ile park yeri konusunda tartıştı. Bu olayın ardından kahveye gelen Cihangir B. ile iki kardeş arasında yeniden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle dışarıya çıkan taraflar, kahve arkasındaki otoparkta kavga etmeye başladı. Bu arada iki tarafta silahlarını çekince taraflar arasında kovalamaca başladı. 

Kapatılan Altındağ Polis Merkezi'ne 200 metre uzaklıktaki kavgada, iki kardeşe tabanca ile ateş eden Cihangir B. daha sonra kaçtı. Sevk edilen sağlık ekipleri yaptıkları incelemede Ahmet Okutulmuş'un öldüğünü belirledi. Ağır yaralanan kardeşi Veysel Okutulmuş ise, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Ailesi, Veysel Okutulmuş'un organlarını bağışladı. Olayın ardından yakalanan Cihangir B., onu azmettirdiği ileri sürülen Tolga Y. ise tutuklandı.

İzmir 5'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürme ve bu suça azmettirme', 'Kasten öldürmeye yardım', 'Kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçlarından yargılanan Cihangir B. ve Tolga Y., haksız tahrik indirimleri uygulanarak 36'şar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların avukatları, tahrik indiriminin yeterince uygulanmadığı ve müvekillerinin daha az ceza almaları gerektiğini belirtip kararın temyizi için Yargıtay'a başvurdu.

Dosyayı inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, öldürülen Ahmet ve Veysel Okutulmuş yönünden sanık Tolga Y.'ye, yine Ahmet yönünden sanık Cihangir B.'ye yönelik herhangi bir haksız hareketin bulunmadığı gözetilmeden, sanıklar hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanması nedeniyle eksik ceza verildiğini belirtti. Bu nedenle yerel mahkemenin kararının bozulmasına ve sanıklara bozma gerekçesinde belirtildiği gibi üst sınırdan ceza verilmesine karar verdi. 

Bozma kararının ardından İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava, bugün tekrar görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanıklardan Tolga Y. ile avukatları Ufuk Mansuroğlu ve Hadi Genç katıldı. Cihangir B. duruşmaya, Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan SEGBİS ile katıldı. Sanık Cihangir B., daha önceki savunmalarının geçerli olduğunu belirtti. Sanık Tolga Y., "Daha önce verdiğiniz cezaya saygı duydum, daha sonra vereceğiniz cezaya da saygı duyuyorum. Yargıtay'ın kararına katılmıyorum. CMK'nun 102. maddesi gereğince tutukluluk süremin 5 yılı geçmemesi gerekmektedir. Bununla ilgili çok sayıda emsal karar da vardır. Hatta bir gazete haberini de sunuyorum. Takdir mahkemenizindir. Ben tahliyemi talep ediyorum. Daha önceki ifademi tekrar ediyorum" dedi.

Sanıkların avukatları Hadi Genç ve Ufuk Mansuroğlu, "Biz mahkemenizce Yargıtay bozma ilamına uyulmamasını talep ediyoruz. Yargıtay bozma kararının isatebetsiz olduğunu düşünüyoruz. Mahkemenin kararı daha isabetlidir. Zira mahkemenizce tahrik hükümleri ilk kararda irdelenmiş, sanıklar ve maktül arasındaki olay irdelenmiştir. Tahrik hükümlerinin aynı olay kapsamında sanıklar ve eylem yönünden ayırt edilmeksizin uygulanması gerekmektedir" diyerek mahkemenin ilk kararında direnmesini istedi.
Mahkeme heyeti Yargıtay'ın bozma kararına uyulmasına, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verrdi. Dava, eksikliklerin girderilmesi ve karar verilmek üzere nisan ayına ertelendi. (DHA)

 
YÖK Başkanı Saraç'tan İzmir'de Hollanda'ya tepki
 
Türkiye'ye sürpriz destek Yunanistan'dan
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YÖK Başkanı Saraç'tan İzmir'de Hollanda'ya tepki
Prof. Dr. Saraç, "Yaşanan tüm bu dayanaksız ve nezaketsiz engellemeleri, ...
İzmir’de darbe girişimi davası: O emre ‘yasal’ dedi!
Tutuklu sanık eski Amfibi Deniz Piyade Tugayı Kurmay Başkanı Albay Ramazan ...
YGS bitti, 'silgi' tartışması sürüyor!
Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği YGS dün düzenlendi. Ancak ...
 
İstanbul'da 268 FETÖ davası!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ...
Kadın Başkan'dan Kadın Bakan'a destek
AK Partili Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Hollanda hükümetinin ...
İzmir’de operasyon: Lüks teknede 86 sığınmacı!
Sakız Adası'na lüks yatla 86 sığınmacıyı kaçırmaya çalışan 3 Ukraynalı yakalandı.
 
'Renkli kadınlar' Gaziemir'de hakları için koştu
Gaziemir Belediyesi’nin kadın sorunlarına dikkat çekmek için ‘Kadına Şiddete ...
İzmir'deki katliam gibi kazada o şoföre ne ceza verildi?
İzmir'in Menemen İlçesi Çukurköy'de 3 yıl önce, alkollü olarak kullandığı ...
Onur Özbizerdik yeniden gözaltında!
İstanbul'da bir eğlence mekanına tabancayla ateş açtığı iddiasıyla aranan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva