HABERLER>GÜNCEL
10 Kasım 2015 Salı - 16:09

Yargı noktayı koydu: İZELMAN’da imza yetkisi DİSK’in!

Yeni çıkan yasalar nedeniyle mahkemeye taşınan İZELMAN Toplu Sözleşme yetkisi sendikaya verildi. Mahkeme kararı sonucunda DİSK Genel İş Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Güral Doğan ve 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal açıklamalarda bulundu.

Yargı noktayı koydu: İZELMAN’da imza yetkisi DİSK’in!

Gökhan KOÇ/EGEDESOSÖZ – Büyükşehir Belediyesi’nin amiral şirketlerinden İZELMAN’da toplu sözleşme yetki krizine yargı nokta koydu.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) yöneticileri yapılan açıklamada toplu sözleşme yetkisinin mahkeme kararıyla kendilerine verildiğini duyurdu.

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası 3 No’lu Şube Başkanı Gürol Doğan ve 1 No’lu Şube Başkanı Engin Toplan konuyla ilgili değerlendirmede bulunurken, yöneticilerden ‘ESHOT’un kapatılacağı’ iddialarına da tepki geldi.



DAVULLU ZURNALI BİR SÖZLEŞME YAPMA NİYETİMİZ VAR
Kararın yaklaşık bir yıllık gecikmeyle kendilerine söyleyen Doğan, “Yaklaşık bir yıldır İZELMAN toplu sözleşmesi yeni çıkan yasadan kaynaklı olarak mahkemelikti. Biz her zaman olduğu gibi açılan tüm davaları kazandık. Bu davayı da kazanarak gecikmeli de olsa 1 Ocak’tan olmak üzere 2015 toplu sözleşmemiz bugün itibariyle sendikamıza ulaşmıştır. 2-3 sün sonrada postayla gönderildiği için İZELMAN şirketine ulaşacaktır. 7 bin kişiyi aileleriyle beraber 30 bin kişiyi kapsayan ve insanların büyük bir umutla beklediği toplu sözleşmemiz geldi. Bundan sonraki sürecimiz toplu sözleşmeyi en iyi şekilde işçi arkadaşlarımızla birlikte derleyerek toparlayarak en kısa süre içinde bitirmektir. Bunun için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İZELMAN yetkiliklerin toplu sözleşmede 11 aylık gecikmenin sonundaki beklentileri de boşa çıkarmayarak davullu zurnalı bir sözleşme yapma niyetimiz var. Bu şekilde işçi haklarının bir bir törpülendiği bu günlerde biz 3 Nolu Şube olarak artık işçi haklarını geriye gitmesini engellemek olacak. Bugün asgari ücret tartışmalarını olduğu bugünlerin tam da üzerine denk gelerek iyi bir toplu sözleşmeyle hem Büyükşehir çalışanlarının hem de İZELMAN çalışanlarının yüzünü güldürmek istiyoruz” diye konuştu.
 
80 ÖNCESİNİN MİRASINI YEMEYİ BIRAKALIM
Türkiye’de çok sayıda örgütsüz çalışan işçilerin olduğunu dile getiren Doğan, “Türkiye’de bu kadar kayıt dışı işçi varken, milyonlarca örgütsüz çalışan işçi varken kendisine sendikacı diyen bazı arkadaşlarımızın bu tip olumsuzluklarla, eksik olan yanlarla uğraşması gerekmektedir. İzmir özelinde yüzdeliğe vurduğumuzda çok çok üzerinde örgütlü bir yapı vardır. İzmir’de Genel- İş ailesi olarak yaklaşık 25 binin üzerinde çalışanımız var. Gerçekten sınıf sendikacılığı yapılacaksa, bu kadar antidemokratik yasanın içinde örgütlü yapılarla uğraşmaktansa, buradan bir çağrı yaparak Türkiye’de her seçimlerde kadro sözü verilen fakat rafa kaldırılan kadro talepleriyle uğraşmamız gerekir. Sendikal anlayışın dışında bir gerçekle yüz yüzeyiz.  Biz 15 gün içerisinde gerekirse tüm konfederasyonları toplayarak Ankara’da işçi sınıfının hakkı olan kadro talebini ortaklaştırarak işçi sınıfı adına yapmalıyız. Bu A sendikasıdır, B sendikasıdır demek yerine 3 tane ana konfederasyonun başta DİSK’in önderliğinde ilk amacımız kıdem tazminatıdır. Dayı başı sistemini geri getiriyorlar. İstihdam büroları için yetki alınmış ama açmak için bekliyorlar. Biz milyonları içinde azınlığız. Tüm sendikalar olmak üzere 650 bin örgütlü insan var. Bunun dışında 10 milyona yakın insan örgütsüz ve kayıt dışı ekonomi var. Hükümete de en büyük desteği sağlayacağız. İşçiyi üzmektense, kayıt dışı ekonomiyle merdiven altı çalışanlarla uğraşalım. 80 öncesinin mirasını yemeyi bırakalım. Geriden gelecek kuşağa da artı olarak ne katabiliriz ona bakalım” ifadelerini kullandı.
 
BİR AN ÖNCE BİTİRECEĞİZ
İlk günde inançlarını koruduklarını belirten Doğan, “Gelen kararla doğruluğumuzu ortaya koydu. Bir önceki sözleşmede de aynı şey oldu. Yine dava açıp kazanmıştık. Buda böyle oldu. İşçimize hayırlı olsun. İzmir işçisine doğumda ölüme her türlü hizmeti veren işçi arkadaşlarımıza hayırlı olsun. En kısa sürede sonuçlandıracağız. Bir yıl sonra ikinci sözleşme geliyor. Onunla da çakışmaması adına bir an önce bitireceğiz” dedi.
 
İZMİR’DE HAK MÜCADELESİ YENİ BAŞLIYOR
1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal da yetkinin gelmesiyle ilgili görüşlerini aktardı. 11 aydır bekledikleri yetkinin geldiğini söyleyen Toplan, “Açılan davalar sonucunda davayı kazandık. Önümüzdeki hafta başından itibaren işçilerimiz hakları konusunda, ekmeğini daha fazla alması konusunda yollarını açacağız. İzmir’de hak mücadelesi yeni başlıyor diyebiliriz” dedi.
 
GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR
Belediye İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Zeynel Ersoy’un ESHOT’un kapatılma çalışıldığı açıklamalarına ilişkin cevap veren Topal, “Kesinlikle yalan yanlış haberler veriyor. Bu arkadaşın kendi üyeleriyle davalık bir tartışma vardır. Tamamen asparagas haberlerle gündemi değiştirmeye çalışıyor. Aslı olmayan haberlerdir. Bunlar haklar üzerinden gündemi değiştirmeye çalışıyor. Bizde başkanlık yapıyoruz” diye konuştu.

 
CHP'li Koç'tan kurultay açıklaması
 
Motora sıkışan kediyi itfaiye kurtardı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
doğru 16 Kasım 2015 Pazartesi 23:58

Bu iş izi bizden etti sesimi duyan varmı hakkımızı yemeyin columun cocuğumun parasını calmayın hakkımızı verin hergun işten eve geldiğimde şiddetli bas ağrısı ve koca bir stres bu şartlarda çalışan değerli personele sahip çıkın.belediye adına calıştığımız burada iyi ve düzgün temsil ediyoruz sadece hakkımızı verin saat 4 te kalkan sonra 9:30 da dalga geçer gibi git sonra aksam bir daha gel yine 4 saat çalış denilen bir duzensiz işte ne düzen kaldı ne aile yasantımız bize sahip çıkın hakkkımızı ya alın yada bıraktı b gidin

Yorumu oyla      13      5  
Zurna 11 Kasım 2015 Çarşamba 12:07

Davulu bilmemde zurnayı çaldırır bu belediye size bundan öncekiler gibi , yetki aldık diye seviniyorsunuz birde %3-4 zam alırız demeyin keyfinize , her seferinde boşa çıkıyorsunuz şimdiden geçmiş olsun

Yorumu oyla      13      5  
izelmancı 11 Kasım 2015 Çarşamba 08:45

bakalım sendika yetkilileri kaç personel alımı karşılığında işçiyi satacaklar. ve bakalım bunlara kim ses çıkarmayacak.

Yorumu oyla      16      5  
Niğdeye 11 Kasım 2015 Çarşamba 07:23

Etkisiz ve yetkisiz sendikalarımız ve saygıdeğer yöneticileri siz oyunlarınıza doymayın aziz Kocaoğlu çooook akıllı bir insan aşık atamaz yanından bile geçemezsiniz , boşuna üzmeyin kendinizi yazın bir yere hemen bu sözleşme bitmeden hükümet kadro yasasını çıkaracak buna ne derler geçti borun pazarı sür eşeğini niğdeye

Yorumu oyla      13      5  
510 Kazım kavak 10 Kasım 2015 Salı 21:07

Tüm İzelman emekçilerine hayırlı olsun.

Yorumu oyla      14      8  
SIFIRCI 10 Kasım 2015 Salı 20:30

eshot kapanmış izelman fes edılecek tam teşeron olacagız bunlar 11 aydır gorusmesi dahi yapılamayan sözleşmeyle insan kandırmaya çalışıyorlar % 100 zam alsan ne olcak izelmanın fes oluşuyla herkes aptal bunlar cin akıllı

Yorumu oyla      16      7  
ESHOTÇU 10 Kasım 2015 Salı 19:19

Bırakın boş konuşmayı koca bir kurumun işcileri dağıtılıyor sizler sözleşmeyle alacağınız %8 ile %15 e davul çalmaya çalışıyorsunuz önce sendikal görevinizi yapın sonra dava açan işçilere sahip çıkın aksi halde eshotda bir tane dahi işçi kalmassa örnek teşkil edilecek iş kalmayacak ve dava otamatikman düşecek sizler genel iş ve belediye iş sendikası birlikte ortak hareket edip her şeyi bir yana bırakıp ortak eylem yapın

Yorumu oyla      20      11  
İşçi 10 Kasım 2015 Salı 17:24

Bakalım %40 sonu ne olacak. %20 düşecekmi yoksa %60 mı olacağız

Yorumu oyla      18      9  
İzelmancı 10 Kasım 2015 Salı 17:11

Asgari ücrete 350 lira zam yapılıyor.Asgari ücret 1300 lira oluyor.Bakalım sendika nasıl bir sözleşme yapacak.

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de HDP'nin 'Silvan sessizliği'ne müdahale: 15 gözaltı
Silvan’daki sokağa çıkmak yasağı ve ölümleri protesto için Valilik önünde ...
Yine anma klasiği: Gençlere sağanak, protokole şemsiye!
Şırnak'ta düzenlenen Atatürk'ü anma töreninde o bildik görüntü tekrar ...
10 Kasım’da çirkin nefret dili: Akit ve ‘kayyumun’ yönetmeni…
Bir televizyon kanalı ile bir genel yayın yönetmeni, Atatürk’ü hedef alan ...
 
Berkin Elvan'a hakaret davasında karar!
Gezi Parkı olaylarının yaşandığı dönemde polisin attığı gaz bombası nedeniyle ...
Sadettin Teksoy'dan 10 Kasım'a özel paylaşım!
Televizyoncu Sadettin Teksoy, "İlk kez açıklıyorum" diyerek paylaştığı ...
THY uçağında radyasyon paniği!
Adana'da kalkışa hazırlanan uçağın kargo bölümünden koku geldi. Yolcularda ...
 
İstanbul Emniyeti'nde deprem!
İstihbarat, Organize Suçlarla Mücadele, Mali Suçlar ve Kaçakçılık Suçlarıyla ...
İTO Ata’yı doğduğu evde andı
İzmir Ticaret Odası'ndan 138 kişilik heyet, Atatürk'ün ölümünün 77'inci ...
Müzikholde kadın müşteri kavgası cinayetle bitti!
İzmir’in Çiğli İlçesi'ndeki bir birahanede bıçakla karnından yaralanıp ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva