HABERLER>EKONOMİ
29 Kasım 2021 Pazartesi - 07:48

Yapılandırmaya katılanlar dikkat... Yarın son gün!

Belli ölçeklerde birçok işletme geçmiş dönem vergi borçlarını yapılandırdı. Yapılandırmanın bozulmaması için, ilk iki taksidin ödenmesi şart. Birinci taksit ödemesini en son 1 Kasım’da yapan işletmelerin, 30 Kasım tarihine dikkat etmeleri gerekiyor. Anılan gün ikinci taksit ödemesi yapılmazsa yapılandırma da bozuluyor.

Yapılandırmaya katılanlar dikkat... Yarın son gün!

Yapılandırmanın devam etmesi için ilk iki taksitin zamanında ödenmesi gerekiyor. Vergi borçlarını yapılandıran 7326 sayılı yasada ilk Taksit ve peşin ödemeler 1 Kasım tarihinde yapıldı. 30 Kasım tarihinde ise ikinci taksit ödemesi için son gün. Borçlarını yapılandıranların yapılandırmasının bozulmaması için ilk iki taksiti zamanında ödemesi gerekiyor. Eğer ilk taksit ödenmişse ikinci taksit 30 Kasım (Salı) akşamına kadar ödenmezse Yapılandırma bozulacak.

İLK İKİ TAKSİT ÖDENMESİ ŞART
Bu yıl haziran ayında çıkarılan 7326 sayılı yasanın başvurusu 30 Eylül tarihinde bitti. 7326 sayılı yasanın ilk taksit ödemesi için 1 Kasım son ödeme günüydü. Başvuru ve ilk taksit ödeme süresi Cumhurbaşkanı kararı ile uzatıldığı için ilk ve ikinci taksit ödeme süresi aynı aya denk geldi. İkinci taksit ödeme süresi de 30 Kasım’da sona erecek. Borçlarını yapılandıranların ilk taksitten sonra ikinci taksiti de ödemeleri gerekiyor. İkinci taksitin zamanında ve tam ödenmesi şartı var. Aksi takdirde yapılandırmadan yararlanmaya devam edilemiyor.

Yapılandırma için peşin ödeneğini seçip süresini kaçıranlar için de son fırsat 30 Kasım. 7326 sayılı yasa için borçlarını peşin ödeyeceğini bildirip ancak süresinde ödeme yapamayan ya da eksik ödeme yapanlar da geç ödeme zammı ile birlikte 30 Kasım 2021 tarihine kadar ödeme yapmaları halinde yapılandırmadan yararlanabilecekler.

KALAN TAKSİTLER PEŞİN ÖDENEBİLİR
Borçlarını taksit seçeneği ile yapılandıranlar eğer ilk taksiti zamanında ödemişlerse kalan taksitleri peşin ödeyebiliyorlar. Borçlarını diyelim ki 18 taksit yapan bir mükellef ilk taksitini 1 Kasım tarihine kadar yatırmışsa peşin ödeme seçeneğine geçebiliyor. Ancak ilk bir ay içindeki peşin ödeme avantajı ikinci ayda yapılacak ödemelerde geçerli olmuyor. Borç birinci ayda peşin olarak ödenseydi Yİ-ÜFE indirimi yüzde 90 oluyordu. İkinci ayda peşin tercih edilirse indirim oranı yüzde 50 olacak. Eğer yapılandırılan borç Trafik cezasıysa ilk taksit süresi içinde ödenmişse kalan taksitlerin tamamı da ikinci taksit ödeme süresi içinde ödenebilir. Bu durumda da ceza aslından yüzde 12.5 indirim söz konusu oluyor.

TAKSİTLER NE ZAMAN BİTİYOR
İkinci taksit ödendikten sonra ilk taksit ödemesi 31 Ocak 2022 tarihinde yapılacak. Ödemeler iki ay aralıklı devam edecek. 18 taksit yaptıran bir mükellef 2022 yılında 6 taksit ödeyecek. 18 ay taksitli yapılandırmanın son taksiti 31 Temmuz 2024 tarihinde bitecek. Yapılandırma başvurusu sırasında tercih edilen taksit sayısından daha fazla ödeme yapılamıyor. Ancak başvuru sırasında tercih edilen taksit sayısından daha az taksitle ödeme yapılabiliyor. Bu durumda ödenecek tutar katsayıya göre yeniden hesaplanıp düzeltiliyor. İlk iki taksit ödendikten sonra kalan taksitlerden bir takvim yılında iki veya daha az taksitin süresinde ödenmemesi ya da eksik ödenmesi halinde yapılandırma bozulmuyor. Ödenmeyen veya eksik ödenen tutar son taksiti izleyen ayın sonuna kadar gecikilen her ay için gecikme zammı oranında hesaplanacak tutarla ödenebiliyor. Ancak bir takvim yılında iki taksitten daha fazla taksit ödenmezse de yapılandırma bozuluyor. Geçen yıl kasım ayında çıkarılan 7256 sayılı yasanın da taksit ödemeleri devam ediyor. Altıncı taksit ödemesi için ise 30 Kasım 2021 tarihi son gün. (Hürriyet) 

 
2 çocuk annesi Serya'dan 3 gündür haber alınamıyor
 
Mehmet KARABEL yazdı... Zaten sadece O'nun adı yakışırdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Apple'ın hataları gelir kapısı oldu!
Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü mezunu Rıza Sabuncu, ...
Fiyatlar uçtu... Tezgah dolu, alan yok!
Av yasağı olmamasına rağmen yüksekten uçmaya devam eden balık fiyatları, ...
Dövizde manipülasyon iddiaları incelenecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine, Merkez Bankası'nın ...
 
İlkinin onayı gelmeden… Servise üç gün arayla iki zam talebi!
İzmir  otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası, 25 Kasım’da, ...
Vergi, ceza ve harçlara dev zam kapıda!
Bu yıl için yeniden değerleme oranı yüzde 36,20 olarak tespit edildi. ...
ABD borsalarında yeni varyant endişesi
New York borsası, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınında ortaya çıkan ...
 
İzmir’de ‘yarım gevrek’ dönemi
Gıda ürünlerine gelen peş peşe zamlar vatandaşların alım gücünü daha da ...
Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması
Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için görüşmeler haftaya başlıyor. ...
Türk-İş açıkladı: Açlık sınırı 3191 TL
Türk-İş'in yayımladığı kasım ayı araştırmasına göre, 4 kişilik bir ailenin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva