HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Haziran 2022 Cuma - 13:49

Yaldız'dan koku sorunu yorumu: Soyer'in tavrı takdire şayan!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün katıldığı toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentin sorunlarından ön plana çıkan körfez kokusuyla ilgili çalışmalarından adeta hesap verir nitelikte bahsetmesini ‘meydan okuma’ olarak değerlendiren İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız, Soyer’in bunları paylaşarak yüreklilik gösterdiğini ve takdir edilmesi gerektiğini belirtti.

Yaldız dan koku sorunu yorumu: Soyer in tavrı takdire şayan!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de düzenleyeceği bir dizi programlardan ilki dün gerçekleşti. PM ve YDK Üyeleri’nin ve ilçe belediye başkanlarının da olduğu kapalı toplantıya katılan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 3 yıl boyunca kentte yaptığı projelerini dinledi. Ardından İzmir’in kangren haline gelen sorunlarını da es geçmeyerek tüm açıklığıyla anlatan Soyer sorunların çözümü konusundaki değerlendirmeleriyle de CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan tam not aldı.

Son Söz TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın bu konuya ilişkin sorularına yanıt veren İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız, Soyer’in Kılıçdaroğlu’nu davet ederek İzmir’de yaşanan körfez kokusu sorunu, kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar gibi konuları şeffaf bir şekilde anlatmasını ‘sorunlara meydan okumak’ olarak yorumladı. Bir belediye başkanının kentteki sorunların çözülemediğini kendi partililerine anlatmasının yürek isteyen bir hareket olduğunu belirten Yaldız, Soyer’in bu hamlesiyle takdir edilebileceğini ifade etti.

BU TOPLANTIYLA İZMİR’İN SORUNLARINA MEYDAN OKUDU
Soyer’in CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu davet ederek İzmir’in önde gelen körfez kokusu sorunu ve diğer sorunlarını anlatmasını olumlu itibar yaratma yönünde değerlendiren Yaldız, Soyer’in kent sorunlarını görmezden gelmediğini gösterdiğini belirterek, “Bu toplantının burada olmasının Tunç Soyer’in davetiyle ilgisinin olduğunu biliyoruz. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer davet etti. Aslında soru şu? Tunç Soyer’in daveti ne anlama geliyor? Tam da Haziran’ın ortasından itibaren muhalefetinden iktidarına kadar her partilinin körfez kokusuyla ilgili Başkan Soyer’i sıkıştırdığı, yoğun eleştiriye tabii tuttuğu süreç var. Aslında Soyer’in daveti bir çeşit meydan okuma olarak görülebilir. İzmir’de büyük bir problem var. Aslında belediye başkanı genel de parti üyelerinin görmesini istemez. Ama Tunç Soyer bu toplantıyla o soruna meydan okuyor. Bunun çıktısı budur” dedi.

HESAP VEREREK YÜREKLİLİĞİNİ ORTAYA KOYDU
İzmir’deki sorunlara odaklanırken yapılan iyileştirici projelerin de varlığına dikkat çeken Yaldız, Soyer’in yaptığı sunumla adeta hesap vermesini takdir etmek gerektiğini vurgulayarak “Tunç Soyer’in parti meclisine yaptığı sunuma baktım. Bir nevi hesap veriyor. Eğer içeride bir olumsuzluk olsaydı bilirdik. Demek ki yok. Zaten CHP Lideri kendi partisinin Belediye Başkanı’nın karnesiyle ilgili olumsuz cümle kurmaz. Tunç Soyer’in kentsel dönüşümle ilgili kooperatif modeli, enerji, körfez kokusu meselesi konuşulmuş. Piriştina’dan bu yana gelen okul sütü projesi, devamında Aziz Kocaoğlu’nun kırsal kalkınma projeleriyle birleştirerek İzmir modeli oluştu. Tunç Soyer’de bunu büyüterek devam ediyor. Elle tutulur işin tek bu olduğunu görüyoruz. Kırdan kente göçü azaltmış. Tarımsal kalkınma oranlarını Türkiye’nin 5 kat fazlasına çıkarmış bir proje. Büyükşehir’in göze çarpan projeleri var. Bu ekonomik kriz ortamında kendi imkanlarıyla yatırım yapması zor. Ama yapılanlar var. Evet eksikler var, körfez temizliği sorunu, kentsel dönüşüm gibi sorunlar var. Çok daha erken yıllarda bir model uygulanabilirdi. Ama bir Büyükşehir Başkanı’nın partisinin liderini çağırıp hesap vererek yürekliliği ortaya koyması da takdire şayan...” ifadelerini kullandı.

 
Ukrayna'ya AB adaylık statüsü önerisi
 
15 kişiye mezar olmuştu... 3 sanığa toplamda 34 yıl ceza!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şeraFettin ZEYREK 18 Haziran 2022 Cumartesi 11:13

Yorumcu Bekir efendi sen uzayda mı yaşıyorsun. Bu koku ben İzmir"e ilk çocukken 1962 de geldiğimden beri vardı. El birliğiyle körfezin içine ettik. Şimdi bütün suçu Soyer"e yüklüyoruz. İNSAF.

Yorumu oyla      2      4  
Körfez Sürkülasyon kanalları 17 Haziran 2022 Cuma 22:42

Aziz Kocaoğlu'nun Üniversiteler ile işbirliği yaparak geliştirdiği , Körfez'de sirkülasayon kanalları açma projesinin sümen altı edilmesi büyük bir gaftır.Halen ısrarla bu projeye başlamayıp topu taca atmaktadır

Yorumu oyla      3      3  
vatandaş 17 Haziran 2022 Cuma 18:32

Sayın Yaldız İzmir siyasetini en iyi bilen ve analiz eden biri olarak sayın genel başkan hava alanından alınıyor cümbür cemaat ne halkı görüyor ne sorunları olan vatandaşları etrafı çevrili elbette başkanlara inanıyor çünkü o atadı onları zaten haftanın beş günü toplantı yapıyorlar hizmet hak getire belki bir hafta sonra Bodrumda toplanırlar hasret giderirler bu tür toplantılara ve Ankara gezileri her hafta var güven mektubu için buralara yapılan harcamalar ile Ege deniz temizlenir göstermelik işler devam ediyorlar ama insanlar layık olduğu gibi yönetilir yapacak bir şey yok...

Yorumu oyla      4      3  
17 Haziran 2022 Cuma 16:30

Koku sorunu Soyer yeni belediye başkanı olduğu zaman da vardı. Nasıl yoktu? Son günlerde Manda Deresi temizliği vardı; şikayetlerin esas artmasının sebebi bu. Ayrıca büyük kanal yapılırken sistem birleşik yapılmış. Bu da diğer bir sorun. Büyük kanalın kapasitesi yetmediği için Kocaoğlu döneminde ilave hatlar yapılmıştı. Çiğli arıtma büyütülmüştü. Yağmur kanallarını ayırmak da 3-5 yılda bitecek bir iş değil. Önümüzde kurban bayramı var; son günlerde biten ya da azalan koku sorunu sıcakların ve özellikle bayram öncesi ve sonrası etkisiyle

Yorumu oyla      3      3  
ibrahim 17 Haziran 2022 Cuma 15:58

özetle, koku var deyince de alkış alıyor, çözemedik derken de alkış alıyor, koku yok kardeşim derken de alkış alıyor. Türkiyede siyaset çok tuhaf.

Yorumu oyla      3      4  
17 Haziran 2022 Cuma 15:48

korfe kokuyor .net ama ıktıdarın ızmırı her açından zor duruma düşürmek için yaptıklarını gormezden gelemeyız.. mufettişler ıhale ıptallerı kısıntılar

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 17 Haziran 2022 Cuma 15:07

Yav saint döneminde koku belli bolgelerle sınırlıydı. Mesela Çaat çevresi. Mavişehir'de bazı dereler. Çöp alanı yakını mahalleler gibi. Soyer döneminde takdire şayan şekilde koku her yerde. Hep diyorum. Kokunun sonucuyla değil sebebiyle uğraşın diye. Koku kaynağında çözülür.

Yorumu oyla      2      3  
bekir 17 Haziran 2022 Cuma 14:58

soyer belediyeyi devraldığında koku yoktu bu kadar net, gezmekten izmirin işleriyle alakadar olmadı sanki tarım bakanı gibi çiftçiyle şov peşinde izmirli chp secmeni artık ceketi koysam kazanırım mantığını tersine çevirecek ilk seçimde uyanınız

Yorumu oyla      20      12  
Şakamısınız ? 17 Haziran 2022 Cuma 14:15

Şakamısınız Siz ? Şimdide çıkıp bunu açık yüreklilikle çözemedik biz bu işi , beceremedik dedi diye kahraman mı ilan edeceğiz ? Bulunduğu mevki birşeylerden şikayet edecek mevki değil !!! sorunları çözmesi için orada.

Yorumu oyla      27      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldız Gençler, Karabağlar’da büyük beğeni topladı
Karabağlar Belediyesi’nin, İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) ve Karabağlar ...
Atatürk Maskı’na yaz bakımı!
Buca Belediyesi, Türkiye’nin en büyük rölyef heykeli olan Atatürk Maskı’nı ...
Midilli seferleri başladı! Gidiş-dönüş ne kadar?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i bir dünya kenti ...
 
İzmir İlk Film Projesi Geliştirme Kampı başlıyor
İzmir’den beş uzun metraj film projesinin seçileceği İzmir İlk Film Projesi ...
Deprem Komisyonu’nun CHP’li üyelerinden 'Bayraklı çıkarması'
Türkiye Büyük Millet Meclisi Deprem Araştırma Komisyonu’nun CHP’li üyeleri ...
Menemen, şehidini unutmadı
Menemen'in Milli Mücadele kahramanlarından Kaymakam Kemal Bey, şehit edilişinin ...
 
'Hırsız' Bornova’da sahnelendi
İtalyan yazar Dario Fo’nun kaleme aldığı 'Hırsız’ adlı tiyatro oyunu, ...
Torbalı’da buğday hasadı başladı
Torbalı Belediyesi’nin, çeşitli mahallelerinde bulunan tarlalarına ektiği ...
Karşıyakalı çocuklar kendi okul bahçelerini tasarlıyor
Karşıyaka Belediyesi, şimdi de çocukları çalışmaya dahil etti. Dezavantajlı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva