HABERLER>GÜNCEL
25 Ocak 2023 Çarşamba - 09:54

Yalanı raporda ortaya çıktı... Hülya'nın katilinin planı bozuldu!

İzmir'de Hülya Şellavcı Yeğin'in (52) boşanma aşamasındaki eşi Kaffar Yeğin (59) tarafından öldürülmesiyle ilgili adli tıp ve kriminal raporları hazırlandı. Adli Tıp Raporu'nda silahtan çıkan merminin kadının kulak kepçesinin 1 santimetre yukarısından girdiğini ve paralel olarak diğer taraftan çıktığı; kriminal raporda ise şüphelideki tabancanın olayda kullanıldığı belirtildi.

Yalanı raporda ortaya çıktı... Hülya nın katilinin planı bozuldu!

Bornova ilçesi Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'nde ayakkabı nakış atölyesi sahibi, 2 çocuk annesi Hülya Şellavcı Yeğin'e ulaşamayan yakınları, geçen yıl 22 Ekim'de iş yerine gitti. Saat 00.30 sıralarında iş yerinde kanlar içinde bulunan Yeğin'in, tabancayla vurulup öldürüldüğü belirlendi. Polis, şüpheli olarak Yeğin'in boşanma davası açtığı ikinci eşi Kaffar Yeğin'i yakalamak için çalışma başlattı. Hülya Şellavcı Yeğin'in, 6 ay önce evlendiği Kaffar Yeğin hakkında, tehdit edildiği gerekçesiyle 4 kez suç duyurusunda bulunduğu ve uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı. Olaydan 3 gün sonra İzmir 16'ncı Aile Mahkemesi'nce Kaffar Yeğin hakkında 30 günlük zorlama hapis kararı verildi. Ayrıca Kaffar Yeğin'in, Hülya Şellavcı Yeğin'in öldürüldüğü atölyeye yakın görüntüleri ortaya çıktı.

TUTUKLANDI
Polis, kaçan şüpheli Kaffar Yeğin'İ 8 Kasım'da Konak ilçesi Fatih Mahallesi'nde saklandığı arkadaşı M.G.'nin (67) evinde yakaladı. Yeğin ve arkadaşı gözaltına alındı. Kaffar Yeğin tutuklanırken, arkadaşı M.G. ise serbest bırakıldı.

Cinayetten önce hakkında çeşitli suçlamalar olan Kaffar Yeğin ile ilgili ilk iddianame, 'Kadına karşı tehdit', 'Hakaret', 'Israrlı takip' ve 'Basit yaralama' gibi suçlardan hazırlanıp, 13 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianame, 50'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

RAPORLAR TAMAMLANDI
Cinayeti ilişkin ağır ceza mahkemesinde yapılacak yargılanmayla ilgili iddianamenin hazırlanması beklenirken; Hülya Şellavcı Yeğin'in adli tıp ve kriminal raporları da tamamlandı. Adli Tıp Raporu'na göre tabancayla açılan ateş sonucu Yeğin'in kulak kepçesinin 1 santimetre yukarısından yaralandığı, ölüme sebep başka bulgunun olmadığı ortaya koyuldu. Kriminal raporda ise sanığın üzerinde bulunan tabancanın olayda kullanıldığı belirlendi.

İNFAZI GÖSTERİYOR
Hülya Şellavcı Yeğin'in damadı, avukat Ensar Aktürk, "Hülya Şellavcı, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından iş yerinde katledilmişti. Aradan epey bir süreç geçti. Bu süreçte adli tıp ve kriminal raporları hazırlandı. Beklenen birkaç belge var, sonrasında iddianamenin de hazırlanmasını bekliyoruz. İfadesinde zanlı, iş yerine gittiği Hülya Şellavcı'nın kendisine biber gazı doğrulttuğunu, kendisinin de tabancasını çıkartıp kendisine yönelttiği, Şellavcı'nın silahı başına dayadığını, 'vur öldür beni' dediğini ve o anda silahın ateş aldığını söylemişti. Ama adli tıp raporuna göre; silahtan çıkan merminin kulak kepçesinin 1 santimetre yukarısından girdiğini ve paralel olarak diğer taraftan çıktığını ortaya koydu. Detaylı otopsi raporunda, ölüme neden olabilecek bu durumdan başka bir olay olmadığı da belirtildi. Hülya Şellavcı'nın bulunuş şekli de infaz edildiğini net şekilde gösteriyor. Dizlerinin üzerine çökmüş şekilde duruyordu. Bir insanın başından vurulduktan sonra dizlerinin üzerine düşmesi pek ihtimal dahilinde değil. Normalde yere yığılması gerekiyor. Fakat o, oturur şekilde duruyordu. Bu da infaz edildiğini ortaya koyuyordu" dedi.

'BİRDEN FAZLA DOSYADAN YARGILANACAK'
Avukat Aktürk, "Eşe karşı işlenmiş bir suç var. TCK'da cezası çok açık şekilde ağırlaştırılmış müebbet hapis. Ayrıca olay anında Şellavcı'ya ait telefon, çanta, kredi kartları ve nakit parasını alıp kaçtığı için Kaffar Yeğin'in kasten öldürmenin yanında yağmadan da iddianame hazırlanmasını bekliyoruz" dedi.

Kaffar Yeğin'in işlediği başka suçlar olduğunu da belirten avukat Aktürk, "Mesela bana karşı tehdit suçlamasından soruşturma yapılıyor. Yakalandığında üzerinden 2 adet sahte kimlik çıkmıştı. Bunların içinde 2 ayrı soruşturma dosyası açıldı. Cinayetten önce ısrarlı takip ve kasten yaralama gibi suçlar işlenmişti. Bunlar için de açılmış dosya var. Birden fazla dosyadan yargılanacak. Biz, artık cezaevinden kendisinin çıkabileceğini düşünmüyoruz. 'İbret olsun' diye en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Bunun yanında kriminal raporda üzerinde yakalanan silahın da olayda kullanılan tabanca olduğu ortaya çıktı. En kısa sürede yargılanıp, gerekli cezayı alacaktır diye düşünüyorum" diye konuştu. (DHA)

 
300 Metreden ölüme uçtu!
 
CHP’den kanun teklifi… Kira artışında ‘yüzde 30’ çağrısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ehliyetsiz sürücü kurbanı olmuştu... Emirhan'ın davası sil baştan!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde ehliyetsiz Arzu Döş'ün (40), otomobille Emirhan ...
DEÜ ve Kızılay'dan örnek protokol!
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile Türk Kızılayı arasında kan bağışı bilincini ...
Evin önündeki üç cesedin sır perdesi aralandı!
Ağrı'da dün, sabah saatlerinde kelimenin tam anlamıyla bir dehşet yaşanmıştı. ...
 
Araştırma görevlileri kadroya geçebilecek!
YÖK Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören teklif, Meclis Milli ...
EGM'den 'Peker davasında gizli tanık' açıklaması!
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Sedat Peker suç örgütüne ilişkin sosyal ...
Mehmet KARABEL yazdı... Vatanım Sensin İzmir’im!
Mehmet KARABEL yazdı... Vatanım Sensin İzmir’im!
 
Eşi vurdu, sırra kadem bastı... Gizem ölüm kalım savaşında!
İzmir'in Buca ilçesinde tartıştığı eşi tarafından tabancayla vurulan kadın, tedavi altına alındı.
İzmir açıklarında 114 göçmen kurtarıldı
İzmir'in Çeşme, Dikili ve Urla ilçelerinde Yunanistan unsurlarınca Türk ...
İki otomobil çarpıştı... Araç ikiye bölündü!
Bursa'nın İnegöl ilçesinde iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu 1'i ağır 3 kişi yaralandı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva