HABERLER>GÜNCEL
4 Ağustos 2021 Çarşamba - 12:00

Yabancı uyrukluya su zammı meclisten geçti

Bolu Belediye Başkanı Özcan'ın yabancıların faydalandığı bazı belediye hizmetlerine zam önergesi belediye meclisinde kabul edilerek Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi.

Yabancı uyrukluya su zammı meclisten geçti

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yabancıların faydalandığı bazı belediye hizmetlerine zam önergesi kabul edildi.

Tanju Özcan'ın kentte yaşayan yabancı uyrukluların faydalandığı belediye hizmetlerine zam yapılmasına ilişkin önergesi, Belediye Meclisinde CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilerek komisyona gönderildi.

Özcan, Belediye Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, orman yangınlarında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yangından etkilenenlere "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Yangınları doğal bir afet değil kasıtlı bulduğunu belirten Özcan, cumhuriyet savcılarına bu konuyu titizlikle inceleme çağrısında bulundu.

''EŞİTLİK İLKESİ T.C VATANDAŞLARI AÇISINDAN GEÇERLİ''
Özcan, yabancılarla ilgili ifadelerinin ardından birçok kesimin kendisini eleştirdiğini ifade ederek duruma tepki gösterdi.

Önergesinin, anayasaya, yasalara, yönetmeliklere aykırı bir yanı olmadığını savunarak "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile yabancılar bu ülkede aynı haklara sahip olamazlar. Anayasada bahsedilen eşitlik ilkesi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları açısından geçerlidir" dedi.

 

''BOLU'YA SİZİ BEN DAVET ETMEDİM, SİZ DE ZORLA GELMEDİNİZ''
Birçok ülkenin kendi vatandaşlarına sunulan hizmetlerden para almadığını, yabancılardan ise yüksek miktarlarda para aldığını söyleyen Özcan, kendisine yurt dışından yapılan eleştirilere tepki gösterdi.

Özcan, sığınmacılara seslenerek şunları kaydetti:

"Ben sizi Bolu'ya davet etmedim. Devlet de sizi Bolu'ya zorla göndermedi. Kendi iradenizle Bolu'ya geldiniz. Nasıl Bodrum'da pahalı beache gidip 1 liralık suyu 10 liraya içmek bir tercihse Bolu'da kalmakta bir tercihtir. Kalırsanız bu tür uygulamaların muhatabı olursunuz. Yani özetle eşit vatandaş, bu ülkenin asli unsurları olan Kürtler, Türkler, Aleviler, Sünniler, Çerkezler, Boşnaklar, Arnavutlar gibi ataları bu vatan için şehit düşmüş olanların çocukları ve torunlarıdır. Bu konuyu gündeme getirmenin asil sebebinde konunun tartışıp bir devlet meselesi oluşturulmasıdır"

''KOYUN SANDIĞI SORALIM MİLLETE''
Hükümete de çağrıda bulunan Özcan, "Milli irade diyorsunuz. İşte ben de onu diyorum. Koyun sandığı, referandum yapalım. Halkımıza soralım sığınmacıları gönderelim mi? Kalmalı mı? Halkımız gönderin derse milli irade doğrultusunda programınızı yapar gönderirsiniz. Ben yanılıyorsam, halk sizin gibi düşünüyorsa kalsın diyorsa o zamanda bu kadar göçmeni sosyal hayata, ekonomik hayata nasıl entegre edeceğimizi nasıl bunlara iş bulacağımıza, nasıl eğitim vereceğimize karar veririz" açıklamasında bulundu.

AK PARTİ GRUBUNDAN TEPKİ AÇIKLAMASI
Özcan'ın konuşmasının ardından önerge oylamaya sunuldu. CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilen önerge, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Bolu Belediye Meclisinde 14 CHP'li, 11 AK Parti'li, 4 İYİ Partili ve 2 MHP'li üye bulunuyor.

Öte yandan toplantının ardından AK Parti Bolu Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Uğur Akbay ve meclis üyeleri, Bolu Belediyesi önünde açıklama yaparak Özcan'ın kararının ve sergilediği tavrın yanlış olduğunu belirterek, kararından bir an önce dönmesi gerektiğini kaydetti. (AA)

 
Kaleci Erhan'ın yeni takımı belli oldu
 
Yangın ekipmanlarına zam iddiası: Ceza geliyor!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 4 Ağustos 2021 Çarşamba 23:08

Kontrolsüz mülteci akınını sorun olarak görüyorsak uygulama bana göre doğrudur. Adamlar ülkelerine bayramlaşmaya gidip buraya tekrar dönüyorsa kendi ülkelerinde can güvenliğine dair sorun olmadığının kanıtıdır, öyleyse bu insanların ülkemizde ne işi var

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 4 Ağustos 2021 Çarşamba 15:14

Bu düzenleme, partinizin pkkyı bazı illerimizde meşrulaştırmak için sarıldığınız yerel özerklik şartına aykırı. Gizli ortağıniz hdp'nin parti tüzüğünü ise ihlal ediyor! Bu yaman çelişkilerinizle yaşamaya devam edin!

Yorumu oyla      2      4  
Adil ve eşit hizmet anlayışı 4 Ağustos 2021 Çarşamba 12:51

Kamu hizmeti olan toplu taşımada İzmir BB meclisinde 10.02.2016 tarihinde İzmir merkez ilçelerinde 90 dk aktarma hakkı devam ettirilirken ( ilk biniş ücreti ödendikten sonra 90 dk süresince binişler bedava ) çevre ilçe belediye otobüslerindeki ( ESHOT ) 90 dk. aktarma hakkı iptal edilmiştir. İzmir çevre ilçe belediye otobüslerinde bu uygulama ( aktarma hakkı yoktur ) devam etmektedir. Merkez ilçelerde 2020 Eylül ayında değişiklik yapılarak ilk biniş den sonraki 1.ci ve 2.binişlerde 0,50 .- TL ücret alınarak diğer binişler 120 dk süresince ücretsizdir. İzmir BB kamu hizmeti olan toplu taşımada merkez ilçelerde 120 dk. aktarma hakkı verirken ; çevre ilçelerdeki belediye otobüslerinde ( ESHOT ) 10.02.2016 tarihinden itibaren aktarma hakkı verilmemektedir. Çevre ilçe belediye otobüslerinde ( ESHOT ) 120 dk aktarma hakkı olmadığından dolmuş işletmesi gibi indi bindi pata ödeniyor . CHP li yetkililer İzmir deki bu uygulama hakkında ne düşünüyor ? Bu uygulama adil mi ? Eşitlik ilkesine uygun mu ? Toplu taşımada İzmir merkez ilçelerde ( ESHOT otobüs , metro, vapur, tramvay ) 120 dk. aktarma hakkı var. İzmir çevre ilçe belediye otobüslerinde ( ESHOT ) 120 dk. aktarma hakkı yok.

Yorumu oyla      4      3  
ahmet 4 Ağustos 2021 Çarşamba 12:14

Muhteşem bir konuşma herkes dinlesin.Kutluyorum ve sade vatandaşların % 98 imza atar.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de ters yön dehşeti... Çekici, otomobili biçti!
İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde sürücüsünün polisten kaçarken otoyolda ters ...
İzmir'de kaçak kozmetik ürünü baskını: Binlerce yakalandı!
İzmir'in Dikili ilçesinde, jandarmanın düzenlediği operasyonda, halk sağlığına ...
Yangının boyutu böyle görüntülendi!
Yangının boyutu böyle görüntülendi!
 
Manavgat'taki büyük yangın 8'inci gününde
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınlarında 8'inci güne girildi. ...
Yüksek Askeri Şura bugün toplanıyor
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesinin belirleneceği Yüksek Askeri ...
Babasını öldürmüştü... Genç kızın ifadesi ortaya çıktı!
Kayseri'de, 2 gün önce sağlık memuru babası Cuma Ali Ceylan’ı (42) bıçaklayarak ...
 
Yangından kaçarken nehirde boğuluyordu
Antalya Manavgat'ta, orman yangınlarının ikinci günü sabaha karşı alevlerden ...
OGM: 174 yangından 160'ı kontrol altına
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) 39 ilde çıkan 174 orman yangınından 160'ının ...
'Başka annelerin ciğeri yanmasın artık!'
Antalya'da cinsel saldırıya uğradıktan sonra öldürülen Azra Gülendam Haytaoğlu'nun ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva