HABERLER>SAĞLIK
30 Mart 2019 Cumartesi - 12:27

Vücudundaki yaralar hayatını kararttı

İzmir'de, vücudunda oluşan ve sebebi bilinmeyen yaralar nedeniyle 6 yıl boyunca çok zor günler geçiren ve bu süreçte işinden ve eşinden ayrılmak zorunda kalan Hüseyin Karaçelik, hastalığına teşhis konulduktan sonra eski günlerine dönmeye başladı.

Vücudundaki yaralar hayatını kararttı

Vücudundaki yaralardan dolayı geceleri sadece 1-2 saat uyuyabilen Hüseyin Karaçelik'in, 6 yıl sonra hastalığının "Hidradenitis Süpürativa" (kronik deri hastalığı) olduğunun anlaşılması ve düzenli tedavi sürecine girmesiyle birlikte adeta kararan hayatı normale dönmeye başladı.

İzmir'de yaşayan özel güvenlik görevlisi 34 yaşındaki Karaçelik, 2009 yılında koltuk altları ile kasıklarında ağrılı ve akıntılı apse şikayetiyle doktora başvurdu.

Bu süreçte vücudunun birçok bölgesinde yaralar oluşan ve gittiği sağlık kuruluşlarında rahatsızlığına teşhis konulamayan Hüseyin Karaçelik, hastalığının neden olduğu sorunlardan dolayı önce işinden ayrıldı, ardından eşinden boşandı. 

Ağrılarından dolayı uzun süre dışarıda kalamayan ve geceleri de ancak 1-2 saat uyuyabilen Karaçelik, bir doktorun önerisiyle bağırsak ameliyatı oldu ama daha sonra hastalığının bundan kaynaklanmadığı ortaya çıktı. 

Çare aradığı hastalıkla yaklaşık 6 yıl mücadele eden ve bu dönemde çok zor günler geçiren Hüseyin Karaçelik, 2015 yılında Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli dermatolog Meltem Türkmen'e başvurdu.

Test ve tetkiklerin ardından Karaçelik'in hastalığına "Hidradenit Süpürativa (HS)" teşhisi konuldu ve ardından tedaviye başlandı. 

Hastalığına şifa arayan Hüseyin Karaçelik'in vücudu bu tedaviye cevap verdi. Hastalığın yeniden nüksetmemesi için ilaç tedavilerine devam eden Karaçelik, sağlıklı günlerine dönmüş olmanın mutluluğunu yaşıyor. 

Hüseyin Karaçelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vücudunun çeşitli yerlerinde oluşan akıntılı yaralar ve apseler nedeniyle hayatının mahvolduğunu söyledi. 

6 yıl boyunca hastalığına teşhis konulamadığını anlatan Karaçelik, şöyle konuştu:

"Hastalık nedeniyle işimi ve eşimi kaybettim. Akıntılardan dolayı açık renk elbise giyemiyordum, dışarı çıkamıyordum ve en kötüsü de ağrılardan dolayı geceleri uyuyamıyordum. Aslen Konyalıyım ve bu süreçte memleketime gidemedim. Hastalığın kesin tedavisi yok ama ilaçlarla en azından çektiğim acılar hafifliyor ve ilerlemiyor. Artık daha uzun süre dışarıda kalabiliyorum."

Dermatolog Meltem Türkmen ise 6 yıl boyunca tanı almak için uğraşan hastaya "Hidradenitis Süpürativa" teşhisi koyduklarını dile getirdi. 

Bu hastalığın ter bezlerinin yoğun olduğu kasık, koltuk altları, genital bölgelerde ağrılı ve tekrarlayıcı apselerle karakterize olduğunu vurgulayan Türkmen, "Toplumda görülme sıklığı yüzde 1 civarında. Aslında arka planda kalan ve ilerleyici bir rahatsızlık. Hastalarda depresyona neden olabiliyor. Utanç, koku, akıntı gibi sebepler hastanın sosyal yaşamını bozabiliyor. Uzun süre teşhis konulamadığı için hastamızın da sosyal yaşantısı oldukça kötüydü. Şu anda ilaç tedavisi devam ediyor ve yavaş yavaş eski günlerine dönecek. Geç tanı alınmasının sebebi de farkındalığı çok yüksek olmamasından kaynaklanıyor." diye konuştu. 

Meltem Türkmen, bu hastalığın ilerlemesini azaltabildiklerini de dile getirdi.

 
Altınordu Süper Lig'in gözdesi
 
Bakan Pakdemirli'den vapurda mesaj: Milletin terazisi en iyi terazidir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Midem ağrıyor soda içerim geçer, demeyin'
Türkiye Kalp ve Sağlık Vakfı Başkanı Prof. Dr. Oto, göğüs ağrısının ciddiye ...
GSS borçluları için sağlık hizmeti kararı
Prim borçları nedeniyle sağlık hizmeti alamayan Bağ-Kur ile Genel Sağlık ...
Bakan açıkladı: Evlilik hazırlığı yapanlar dikkat!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Önceden bilindiğinde tedbir alınabilecek ...
 
Kadınlarda kanserden ölümlerde ilk sırada o var
OMÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özen, "Meme kanseri, kadınlarda ...
'Nokta atışı enjeksiyonlar, yaşam kalitesini yükseltiyor'
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Yağcı, "Son yıllarda kas ...
Deniz Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili ...
 
Bergama'nın Papatya festivalinde Türk-Japon buluşması
İlaç biliminin kurucusu Galen'in doğduğu Bergama'da, Türk ve Japon derneklerinin ...
Açlık diyetlerine dikkat: Ölüm saçıyor!
Prof. Dr. Taşan, "Şok diyetler sağlık için son derece sakıncalı, bu kesinlikle ...
Aerobik egzersizleri kalbe iyi geliyor
Kardiyoloji Uzmanı Çağlar, aerobik egzersizlerinin kalp ve solunum hızını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva