HABERLER>DÜNYADAN
5 Nisan 2024 Cuma - 14:19

Venedik'te günübirlikçi turist önlemi: Ücret alınacak

İtalya'nın en ünlü kentlerinden biri olan ve turistlerin gözde şehri Venedik, yaşanan kalabalıklar dolayısıyla, 25 Nisan tarihinden itibaren günübirlikçi turistlerden 5 Euro giriş ücreti alacak.

Venedik te günübirlikçi turist önlemi: Ücret alınacak

Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, giriş ücreti uygulamasının bu ay içinde denemesine başlanacağını belirtti. Roma'daki Yabancı Basın Derneğinde yaptığı tanıtımda konuşan Brugnaro, bu uygulamanın hiçbir şekilde şehri kapatma anlamına gelmediğini, sadece caydırıcı bir uygulama olduğunu belirtti.

"Bunun amacı, şehri korumak"
Brugnaro, uygulamanın 25 Nisan'da 08.30-16.00 saatlerinde ilk kez devreye alınacağını ifade etti. Uygulamanın amacının şehri korumak olduğunu belirten Brugnaro ,"Dünyanın önemli tarihi merkezlerini koruma görevimiz var." dedi. Özellikle uygulamanın amacının para kazanmak olmadığını da ekleyen Brugnaro, "Bunun amacı, şehri korumak." dedi.

Brugnaro uygulamanın Venedik şehrinde seyahat özgürlüğünü sınırlamayacağını, şehre girişlerde turnike ve benzeri araçlar yerine sadece bazı noktalarda kontrol yapılacağını belirtti. Brugnaro, "Venedik'e girişlerde herhangi bir kısıtlama yoktur. Belediyenin internet sitesinde yer alan ve mümkünse daha az günlük misafir ağırlamaya çalıştığımız günler olarak belirtilen günler haricinde herhangi bir sınırlama yoktur." ifadelerini kullandı.

Giriş ücretleri "Contributo di Accesso a Venezia" (Venedik'e Giriş Ücreti) adlı siteden rezervasyon yapılarak ödenilecek. Site üzerinden 5 euroluk giriş ücretini ödeyen ziyaretçiler,

Günübirlik ziyaret ücreti kişi başı 5 euro
Brugnaro günübirlik gelenlerin belirli bir ücret ödeyeceğinin altını çizerek, "Venedik'e günlük gelenler, konaklamayanlar, yani sabah gelip akşam gidenler bir katkı payı ödemek durumundalar. Kişi başı katkı payı ücreti bu yıl 5 eurodur. 14 yaşına kadar olan çocuklar bundan muaftır. Ayrıca Venedik veya Mestre'de, yani Venedik Belediyesi sınırları dahilinde otellerde konaklayanlar da hiçbir ücret ödemeyecek." diye konuştu.

Brugnaro, 25 Nisan'da başlayacak olan uygulamanın bir deneme olduğunu ve temmuzun ikinci haftasına kadar devam edeceğini belirtti ve, "Bu dönemi deneme olarak belirledik. Bunlar henüz plajların dolmaya başlamadığı bahar günleridir. Pek çok insan hafta sonu plaj yerine Venedik yakınındaysa şehre uğramak isteyebilir. O günlerde gelmeye karar verirlerse, rezervasyon yaptırıp, 5 euroluk katkı payı ödeyerek erişim sağlamaları mümkündür." diye ekledi.

5 euro ödemeyenlere 50 euro ceza
Giriş ücretleri "Contributo di Accesso a Venezia" (Venedik'e Giriş Ücreti) adlı siteden rezervasyon yapılarak ödenilecek. Site üzerinden 5 euroluk giriş ücretini ödeyen ziyaretçilerin telefonlarına geçiş belgesi takdiri gören bir karekod gönderilecek ve rastgele yapılan kontrollerde bu karekod görevlilere gösterilecek. Ücret ödemeyenler yetkililer tarafından tespit edilirse, giriş ücreti olan 5 euro ile birlikte 50 euro idari para cezası ödemek zorunda kalacak.

Venedik Belediyesi Turizmden Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Simone Venturini çevrim içi portal üzerinden şu ana dek 151 bin 157 rezervasyon aldıklarını ve 15 bin giriş ücreti ödendiğini belirtti.

Venedik Belediyesi sınırları içerisindeki tesislerde konaklayanlar, Venedik'in içinde bulunduğu Veneto bölgesinde ikamet edenler, 14 yaş altı çocuklar, bakıma muhtaç olanlar, spor müsabakalarına katılanlar, seyahate çıkan lise öğrencileri, güvenlik güçleri ve itfaiye ekipleri giriş ücreti ödemekten muaf tutulacak. (T24)

 
İnci Taneleri'ne Cannes'da özel gösterim
 
Zehir tarlasına baskın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Norveç'ten savunma bütçesinde dev artış!
İskandinav ülkesi Norveç, önümüzdeki 12 yıllık planlama içinde askeri ...
İran'da 4,9 büyüklüğünde deprem
İran'ın güneybatısında yer alan Huzistan eyaletinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Büyük soygun: 30 milyon dolar çalındı!
ABD'nin California eyaletine bağlı Los Angeles'ta şehir tarihinin en büyük ...
 
Adadakiler bunaldı... Keçi evlat edindiriyorlar!
İtalya'nın uzak bölgesindeki bir adanın belediye başkanı, adadaki vahşi ...
Japonya'nın 'en yaşlı erkeği' 112 yaşında öldü
Japonya'nın "en yaşlı erkeği" Sonobe Gisaburo'nun 112 yaşında hayatını kaybettiği bildirildi.
Maduro: ABD, ihtilaflı bölgede gizli askeri üs kurdu
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD ordusunu "ihtilaflı Esequibo" ...
 
Netanyahu, İran'ı tehdit etti
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ı ve desteklediği vekil grupları, ...
Biden, Netanyahu'yla telefonda görüştü
ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya "Gazze'de ...
Somali'de saldırı... Türk vatandaşı hayatını kaybetti
Somali'nin başkenti Mogadişu'da yardım çalışanlarına bombalı saldırı düzenlendi. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva