HABERLER>POLİTİKA
21 Aralık 2015 Pazartesi - 17:10

Vekillerden kongre bakışı: Kim/ne dedi?

CHP İzmir Milletvekilleri 25 saat süren kongre maratonunu ve sonuçlarını yorumladı.

Vekillerden kongre bakışı: Kim/ne dedi?

Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ – CHP İzmir 25 saat süren bir tarihi kongreyi daha geride bırakırken, Alaattin Yüksel örgütün yeni patronu oldu.

CHP İzmir Milletvekilleri Yüksel’in 12 oyluk farkla uzandığı zaferle biten kongreyi ve İl Örgütü’nde yeni dönemi Egedesonsöz’e değerlendirdi.



ATİLLA SERTEL
Öncelikle kazananı kutluyorum. Kazananları kutluyorum. İzmir il kongresi her şeye rağmen bütün zorlamalara rağmen özgür iradesini sandığa yansıtacak yürekliliği gösteren insanların varlığını kanıtlamıştır. Eğer olağan koşullarda bir kongre olsaydı ve insanlarımızın tamamı özgür iradesini yansıtabilseydi, sonuç belki farklı olmazdı. Ancak daha şık ve CHP’ye yakışır tablo ortaya çıkardı. Bundan sonraki süreç kurultay sürecidir. Kurultay sürecinde İzmir’i temsil edecek olan arkadaşların özgür iradesini Ankara’da sandığa yansıtacaktır.
 
ZEYNEP ALTIOK
Güzel son derece dinamik bir kongre geçirdik. Ne kadar demokratik, karşı fikirlerin dile getirildiği bir parti olduğunu ve kongre olduğunu gördük. Önümüzde tek adam rejimini benimsetmeye çalışan bir iktidar örneği dururken, kimsenin söz hakkı olmadığı partimizin ne kadar gerçekçi ve samimi olduğunu gördük. Son derece heyecanlı bir örgüt çalışması olduğunu gördük. 4 seçim geçirmemize rağmen yorgunluğun üzerine örgütün bu kadar diri bir seçim geçirmesi de mutluluk verici. Başa baş giden seçimde gülen Alaattin Yüksel oldu. Bundan sonra yarınları birlikte kurmak için çalışacağız. Bize düşen budur. 
 
ALİ YİĞİT
Bu kongrenin kazananı kaybedeni yok. İki adayımız birbirlerine yakın oylar aldılar. Bundan sonra önemli olan ve il başkanımıza düşen görevler örgütümüzü toparlayarak, birlik ve beraberliği yeniden sağlamak olacak. İyi bir seçim, uzun bir seçim oldu. Çarşaf listeden dolayı karışıklıklar oldu. Biraz erken gidenler oldu. 12 oyla Alaattin Bey seçimi aldı. Hayırlı uğurlu olsun. 
 
KAMİL OKYAY SINDIR
Kongreler hedefe daha çabuk ulaşma mücadelesinin zeminidir. Kongrelerde yaşama dair sosyal, siyasal, ekonomik sorunlara dair düşüncelerin paylaşıldığı ve partiye üst kurultaya katkı koyacak düşüncelerin paylaşılacağı yerdir. Aynı zamanda seçimle de yeni yönetimlerin göreve geldiği süreçtir. 2 arkadaşımız yarıştı. Alaattin Yüksel tanıdığımız bir isim. Nevzat Kavalar ise partimize yıllardır emek vermiş bir isim. Delegasyon Alaattin Bey’den yana ağırlıklı olarak tercih ortaya koydu. Saygı duyarak partimizi yüceltecek, belediyelerimizin çalışmalarına katkı koyacak, İzmir’de CHP’nin ve demokrasinin beşiği olan İzmir’imizde bu kültürü geleceğe aktaracak çalışmalara katkı koyarız hep beraber. Bizlerde her zaman seçilen tarafın her şekilde yanındayız. Bizler CHP’liyiz. Partimize emek veriyoruz. Ülkemize ve İzmir’imize hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız.


 
ÖZCAN PURCU
Hayırlı olsun İzmir’imize, partimize, vatandaşlarımıza ve Cumhuriyet Halk Parti’mize. İzmir il başkanımız Alaattin Yüksel’dir. İnşallah birlikte iyi işler yaparız. Oy oranlarımızı artırırız. Açık söylemek gerekirse ben taraf tutmadım. Her iki adayımızda iyiydi. Hak eden kazansın dedim. Burada CHP kazandı. Delegelerimiz Alaattin Bey’i istemiş. Fark ne olursa olsun. Seçimi kazandı. Hayırlı olsun bundan sonraki süreçte hep birlikte çalışacağız.


MURAT BAKAN
İzmir İl Başkanlığı önemli bir görev, neden önemli? CHP'nin Türkiye'yi İzmirleştirme hedefi olduğu için önemli. İktidarda olduğumuz en büyük kent, olarak bu kentin il başkanı örgüt deneyimine sahip, sivil toplum ile ilişkisi güçlü, kentin ve partinin tüm dinamiklerini bilen bir kişi olmalı bu nedenle Alaattin Yüksel'in kazanması bu vasıflara sahip olması bakımından önemli, elbette Nevzat bey de benim sevdiğim ve kişisel dostluğum olan bir arkadaşım ve siyaset adamı önseçimden çıkmış partinin çeşitli kademelerinde görev yapmış emek vermiş bir arkadaşımız kazanmış olsaydı o da bu kente katkı sunardı ve başarılı olabilirdi fakat delege tercihini Alaattin beyden yana kullandı kendisini ve Türkiye'yi İzmir'leştirme hedefini gerçekleştirme mücadelesini vereceği kadrosunu kutluyorum. Bu iş bir kişinin yapacağı iş değil bir kadro işi, ortak akıl işi ikinci bir husus var ki bunu da çok önemsiyorum İzmir İl Başkanı aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclisinde CHP grubunun başkanıdır bu bakımdan Büyükşehir Belediye Başkanı ile uyum içinde olması önemlidir bu uyumun da sağlanabileceğini düşünüyorum. Ben kongrenin bir bölümünde babamın hastanede yatıyor olması ve onun yanında bulunmam sebebi ile bulunamadım bir takım tartışmalar olduğunu ilerleyen saatlerde öğrendim bu konuların da karşılıklı iletişim ve anlayış içerisinde çözüleceğini umut ediyorum. Biz bu konuda elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Bizim ihtiyacımız olan tek şey birlikte üretmek ve siyaseti karşıtlık değil üretkenlik temeline oturtmaktır. İl başkanımızın ve yönetiminin bu anlayışla kendisine oy vermeyen partilileri de kucaklayarak üretken ve verimli bir dönem geçirmesini diliyorum.
 

 
İzmir'deki tecavüz dehşetine iki tutuklama
 
CHP’de sandık sandık rapor: Kim/nerede/kaç oy aldı?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MUSTAFA ÖZMEN 21 Aralık 2015 Pazartesi 21:14

öZCAN PURCU VE AİLESİ SANIRIM KONGRE SALONUNDAKİ TEK ÖRNEKTİR.TOPLUMDA YANLIŞ YERLERDE KONUMLANDIRILAN BİR AİLENİN BU KONGREDE BULUNMASI KONGREYE KATILAN ERKEK EGEMEN ZİHNİYETİ UTANDIRACAĞINI ÜMİT EDERİM.

Yorumu oyla      13      5  
Cengı cansız 21 Aralık 2015 Pazartesi 18:09

İzmir örgütü kocaoğlu vesayetı altında bunun hesabını sıyaseten sorarız eleştırılere dayanamayıp belden aşağı vurmak olmaz

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rusya'dan yeni 'karakutu' açıklaması
Türk hava sahasını ihlal ettikten sonra düşürülen Rus uçağıyla ilgili ...
Engin’den Sertel’e kontra: Gazetecilikteki…
Kongreye kendisini şikayet ederek adaylığının düşmesine neden olan isimlere ...
İsim isim liste: Kurultay delegeliği seçiminde kim/kaç oy aldı?
CHP’de iki güne yayılan maraton sonucunda delegeler Ocak ayında yapılacak ...
 
Tam liste: Yönetim seçiminde kim/kaç oy aldı?
CHP İl Kongresi'nde nefesleri kesen maraton sonunda 30 kişilik yönetim ...
CHP'de çarşaf raporu: Kimler seçildi/Kim-kaç oy aldı?
CHP İzmir’de nefesleri kesen kongre sonunda kurultay delegeleri de belli ...
AK Partili Kalkan: Bütün İzmirli hemşerilerimizi kucaklıyoruz
AK Parti İzmir Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, ...
 
CHP İzmir’de yeni dönem: Yönetime kimler girdi?
Nefesleri kesen kongre maratonu sonunda zafere Alaattin Yüksel uzanırken, ...
CHP İzmir seçimini yaptı: Büyük yarışın galibi kim oldu?
CHP İl Kongresi seçime çarşaf liste yöntemiyle gidilmesi nedeniyle Pazartesi ...
CHP kongresinde çarşaf bereketi: Kimler aday oldu?
Kongrenin tüzüğe uygun olarak çarşaf listeyle yapılmasının ardından yönetim ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva