HABERLER>SAĞLIK
20 Ocak 2022 Perşembe - 09:16

Vayiç, eğitimde ilk dönemi değerlendirdi: Karantinasız tek sınıfımız dahi kalmadı!

Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Şuayip Vayiç, 2021-22 eğitim yılının ilk döneminde pandemi açısından çok büyük sorunlar yaşadıklarını söyledi. Vayiç, “İlk yarıda neredeyse karantinaya alınmamış sınıfımız, pozitifsiz öğretmenimiz, öğrencimiz kalmadı. Sınıf mevcutları yarı yarıya azaldı. İkinci dönemde değişen bir şey olmaz. Ciddi önlem almamak, ancak okullarda sürü bağışıklığını okullar üzerinden topluma yayma politikası olarak değerlendirilebilir” dedi

Vayiç, eğitimde ilk dönemi değerlendirdi: Karantinasız tek sınıfımız dahi kalmadı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İlk ve ortaöğretimde öğrenciler, 21 Ocak Cuma günü sömestr tatiline girecek; 7 Şubat’ta okullarına dönecek ve ikinci dönem başlayacak. Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Şuayip Vayiç, ilk dönemin son derece sancılı geçtiğini, ikinci dönem için de hiç umutlu olmadıklarını söyledi. Başkan Vayiç,  omicron varyantı henüz ortada yokken, pandemi yokmuş, hayat normale dönmüş gibi okulların, doğru dürüst önlem alınmadan açıldığını, ikinci dönemde şartların iyileşeceği yönünde umut beslemelerine gerekçe olacak en küçük bir adımın dahi atılmadığını ifade etti.

SANKİ PANDEMİ YOKMUŞ GİBİ DAVRANDILAR
Okulların, aslında hiçbir önlem alınmadan tam zamanlı ve kapasiteli bir şekilde eğitim öğretime açılmasını eleştiren Şube Başkanı Şuayip Vayiç, “Sanki pandemi yokmuş gibi davrandılar. Sanki hayat normale dönmüş gibi hareket ettiler. Bu düşüncelerle okulların açılması başlı başına sıkıntıydı ve o sıkıntıyı ilk dönemde fazlasıyla yaşadık” dedi. İlk dönemde neredeyse karantinasız tek sınıfın dahi kalmadığına vurgu yapan Vayiç, şu değerlendirmelerde bulundu:

DEZENFEKTAN KULLANIMI, BAŞTA OLDUĞU GİBİ DEĞİL
“Pozitif vakasız öğretmenimiz, öğrencimiz olmadı. Zaten bir önlem alınmamışken, eğitim öğretim faaliyetlerine devam edildi. Sayısız karantinayla ilk dönemi bitiriyoruz. Hala bugün, ilk dönemin son haftası olmasına rağmen sınıflarımızda, okullarımızda, pozitif vakalardan kaynaklı olmak üzere öğrenci sayısı yarıya yarıya düşmüş durumda. Öğrenci mevcutlarımız bir hayli azaldı. Bazı okullarımızda sınıfların yarısı kapandı. Alınmış herhangi bir önlemden bahsedemeyiz. Sadece maske önleminin dışında bir önlem yok okullarımızda. Bir de dezenfektan vardı ki, pandeminin başındaki gibi dezenfektan kullanımı olduğunu da söyleyemeyiz. Aynı sınıflara tam kapasiteyle öğrenciler alındı, devam ediyorlar. Yemekhanesi olan okullarda öğrenciler yemekte, doğal olarak maskelerini çıkararak yemek yediler. Aynı ortamda kalabalık gruplar oluştu. Özetle bir tedbirden söz etmek imkansız.”

SÖMESTRDE HİÇ OLMAZSA SINIFLARI ÇOK İYİ DEZENFEKTE EDİN!
Yetkililerin, sömestr tatilinde hiç olmazsa sınıfları, okulların ortak kullanım alanlarını çok iyi bir şekilde dezenfekte etmelerini beklediklerini anlatan Başkan Şuayip Vayiç, “Eğitim sürecinde sınıflarımızın yeterince dezenfekte edildiğini düşünmüyorum. Çünkü bunu yapacak yeterli sayıda personel yok. Sömestrde hiç olmazsa bunu yapmalarını bekliyoruz. Üzülerek belirtmek isterim ki, aynen birinci dönemin başındaki gibi bir curcuna, hatta pandemi koşullarının ağırlaşmış haliyle yeniden eğitime, ikinci döneme başlarız diye düşünüyorum. Çünkü umut verici bir durum söz konusu değil. Karantina süreleri yedi güne indirildi. Temaslılar, karantinaya bile alınmıyor” diye konuştu.

OKULA POZİTİF GELEN ÖĞRETMEN OLDU, VELİLER HASTA ÇOCUKLARINI OKULA GÖNDERDİ
Bazı öğretmenlerin, öğrencilerin, pozitif vaka oldukları halde okula geldiklerini iddia eden Vayiç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnsanlar pozitif vaka görüldüğü halde, öğretmen öğrenci fark etmeksizin okullara geldiler, derslere girdiler. Birbirlerine bulaştırmaya devam ettiler. Şu anda Milli Eğitim açısından değil ama öğretmen ve öğrenci açısından sömestr tatilini, bir ara, virüsten biraz olsun uzaklaşma, virüsten uzakta zaman geçirme dilimi olarak değerlendirebiliriz. Baştan PCR zorunluluğu vardı aşısızlar için. Ben PCR  zorunluluğuna, denetleme yapılmadığı için uyulduğunu düşünmüyorum. Çalıştığımız okullarda da öğretmen arkadaşlarımız aşı yaptırmadıkları halde, düzenli PCR testi yaparak okullara gelmediler. Belli bir yaşın altındaki öğrencilere zaten aşı yapılmıyordu. Hatta, ailede pozitifli kimse varken, öğrenci pozitif vaka olduğu halde, maalesef aileler, çocuk derslerinden geri kalmasın, devamsızlık yaşanmasın diye öğrenciyi okula gönderdiler. Bu gerekçelerle çocuklar teste bile götürülmedi.”

TESTE GÖTÜRÜLMEYEN ÇOCUK SAYISI, TEST YAPTIRANIN İKİNCİ KATINDAN FAZLADIR
Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Şuayip Vayiç, hasta olduğu halde teste götürülmeyen çocuk sayısının, test yaptıran öğrenci sayısının iki katından fazla olduğunu iddia etti. Vayiç, bu konudaki düşüncelerini ve ikinci dönemle ilgili beklentilerini şöyle özetledi:

“İddia ediyorum, teste giden öğrenci sayısı,  teste götürülmeyen çocukların yarısı kadardır. Bunu en iyimser bakışla söylüyorum. Teste götürülmeyen çocukların sayısı, test yaptıranların iki katından fazladır. İkinci döneme girerken, herhangi bir şeyin değişeceğini düşünmüyorum. Sistemsel bir değişiklik yapmadıktan sonra böyle gelmiş, böyle gider. Siz bu salgından kurtulmak istiyorsanız, ortak akıl diye bir şey var, bilim insanlarının öngördüğü tedbirleri alırsınız. Pandeminin en yoğun yaşandığı dönemde okulları açıyor ve sınıfları seyreltmiyorsanız; personele zorunlu test şartı getirmiyorsanız ve denetlemiyorsanız; öğrencilere test uygulamıyorsanız,  o zaman sizin pandemiden kurtulmak gibi bir derdinizin olmadığı anlamı çıkar. Bu, tamamen okullarda sürü bağışıklığını okullar üzerinden topluma yayma politikası olarak değerlendirilebilir ancak. Çünkü okulları, hiçbir tedbir almadan, maske, mesafe diye açmanın başka hiçbir açıklaması olamaz.”

 
HABAŞ’tan 847 milyonluk yatırım!
 
Narlıdere'de sokaklar kadınlara emanet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzmanlardan 'Omicron' uyarısı: Tatil zehir olmasın!
Bilim kurulu üyeleri öğrenci ve verilere yarı yıl tatilinde dikkat etmesi ...
Vaka sayısı yeniden 70 bini aştı
Son 24 saatte 72 bin 615 yeni vaka tespit edildi, 176 kişi hayatını kaybetti, ...
Fauci: Omicron pandeminin sonunu getirebilir
ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony ...
 
Korona aşısındaki yan etki bilmecesi çözüldü!
Koronavirüs aşılarında yaşanan yan etkiler ile ilgili Harvard'dan ezber ...
Prof. Dr. Alper Şener uyardı: Sürü bağışıklığı tetiklenecek ancak…
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, omicron varyantının ...
Yarıyıl tatilinde Omicron alarmı! Anadolu'ya yayılacak
İlk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerin ara tatile girecek olması ...
 
Bakan Koca'dan hatırlatma dozu uyarısı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu sonrasında bir açıklama yayınladı.
Koronavirüs vaka sayısı yeniden 70 bine dayandı!
Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı güncel corona virüsü verilerine göre, ...
Sonraki varyant tehlikeli olacak: Adı 'kıyamet günü'
Son dönemde varyantlar ile gündemden düşmeyen virüs ile ilgili ABD'den ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva