HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Ekim 2020 Çarşamba - 15:57

Valilik vize verdi: Büyükşehir’e ‘24 saat’lik çalışma izni

Yaz aylarının geride kalması ile birlikte İzmir'de başlayan yağışlar sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi, sahil kesimlerinde rehabilitasyon çalışmalarına hız vermeye hazırlanıyor. Çalışmaları yağışlar yoğunlaşmadan tamamlamak isteyen Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir sahilde gerçekleştireceği rehabilitasyon çalışmaları için, Mahalli Çevre Kurulu'na (MÇK) 24 saat çalışma izni başvurusunda bulundu. MÇK gerçekleştirdiği görüşme sonrası ise Büyükşehir'e 24 saat çalışma iznini oy birliği ile verdi.

Valilik vize verdi: Büyükşehir’e ‘24 saat’lik çalışma izni

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Valiliği 'Mahalli Çevre Kurulu' (MÇK) kararlarını yayımladı. İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız'ın Başkanlığında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen MÇK görüşmelerinde önemli kararların altına imza atıldı.

Yaz aylarının bitmesi ve yağışların başlaması ile kısıtlı çalışma saatlerinin yetersizliği sebebiyle süre artırımı talebinde bulunan kurum ve kuruluşların çalışma saatlerinin yeniden düzenlendiği kararlarda, İzmir Büyükşehir Belediyesi için de önemli bir karar alındı.

MAVİŞEHİR'E 24 SAAT 'REHABİLİTASYON' MÜJDESİ
Son yağışlar ile birlikte taşkınlar ve deniz suyunun taşması ile gündeme gelen Mavişehir'de kıyı rehabilitasyonu kış aylarına bırakmak istemeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışma sürelerinin arttırılması talebinde bulundu. Pazar günü de dahil olmak üzere haftanın 7 gününde 24 saat çalışma izni talebinde bulunan Büyükşehir'e MÇK'dan olumlu karar çıktı.

İZKA'NIN İZNİ UZATILDI
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'in de ortaklarından olduğu İZKA Gayrimenkul A.Ş'nin çalışma saatlerinin artırımı da onay alan başvurular içerisinde yer aldı. Mahalli Çevre Kurulu'nun kararı sonrası yapımı tamamlanamayan inşaat çalışmaları için çalışma sürelerinin uzatılması talebi oy birliği ile kabul edildi. Alınan karar sonrası İZKA Gayrimenkul A.Ş beton döküm işlemleri hariç pazar günleri saat 11:00-19:00 arası ve diğer günler ise saat 07:00-24:00 arası çalışılmalarını sürdürebilecek.

İZQ GİRİŞİMCİLİK VE İNEVASYON MERKEZİ İÇİN ÖNEMLİ KARAR
İzmir Ticaret Odası'nın İZQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi Projeleri kapsamında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteği ile yapımına devem ettiği 'İnovasyon Merkezi Binası' inşaatı için MÇK'dan 24 saat çalışma izni çıktı. Mahalli Çevre Kurulu tarafından gündüz saatlerinde trafiğinin yoğun olması, hafriyat işlemlerinin trafiği engellememesi için İnovasyon Merkez Binası'nın tamamlanma süresi olan 180 gün boyunca pazar günleri de dahil olmak üzere 24 saat çalışma izni verildi.

İZNİ 2 AY DAHA UZALTIDI
Adnan Kılıçoğlu İnş. Müh. Mimarlık Tic. Ltd. Şti'ye 10 Mart tarihinde Çevre Kurulu Kararı ile almış olduğu çalışma izninin pandemi nedeniyle kullanamaması sonrası yeni bir izin daha verildi. Geçmiş izin süresinin 2 ay daha uzatılması kararı alınmasının ardından firma, beton döküm işlemleri hariç pazar günler saat 11:00'dan 19:00'a kadar, diğer günlerde ise saat 07:00'dan 23:00'a kadar faaliyetlerini sürdürebilecek.

YASAK ÖNCESİ 24 SAAT İZNİ
Soft Otomotiv San. ve Tic. A.Ş'nin Çeşme İlçesi Reisdere Mahallesi'nde bulunan inşaatının tamamlanamamasından kaynaklı olarak MÇK'ya 15.06.2021 tarihinde inşaat yasağı başlamadan önce mesai saatleri süresi boyunca inşaatı tamamlanamayacağı gerekçesi ile başvuru yaptı. MÇK'dan alınan karar sonrası, firmaya pazar günleri dahil 24 saat çalışma izni verdi.

NÜANS'A KISMİ İZİN
MÇK tarafından Nüans Yapı San. ve Tic. Ltd Şti'nin mevcut inşaat faaliyetlerinin hızlı bir şekilde bitirilmesi için, beton döküm işlemleri hariç pazar günleri 11:00'dan 19:00'a, kalan günlerde ise 07:00'dan, 23:00'a kadar çalışma izni verildi.

Alınan diğer kararlar ise şöyle:

-Karşıyaka'da faaliyet gösteren Aygıt İnşaat San. ve Tic. A.Ş'nin aldığı izin süresi boyunca pandemi koşulları nedeniyle çalışmadığı gerekçesi ile süre uzatım başvurusu kabul edildi. MÇK'nin aldığı karar sonrası Aygıt İnşaat'ın çalışma süresi beton döküm işlemleri hariç pazar günleri saat 11:00'dan 19:00'a, diğer günler ise 07:00'dan 23:00'a kadar 3 ay daha uzatıldı.

-Bayraklı İlçesi Yamanlar Mahallesi'nde çalışmalarını sürdüren Ayhan Sönmez'in inşaat işlerinin  söz verilen tarihte sonuçlandırılabilmesi için  beton döküm işlemleri hariç pazar günleri saat 11:00'dan 19:00'a, diğer günler ise 07:00'dan 23:00'a kadar çalışma izni verildi.

-Mahalli Çevre Kurulu, Mavişehir Yapı Otomotiv Petrol Gıda Tur. ve Tic. Ttd. Şti'ye 17.01.2019 tarihinde vermiş olduğu karar sonrası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne gelen şikâyetler sonrası, beton döküm işlemleri hariç pazar günleri saat 11:00'dan 19:00'a, diğer günler ise 24 saat çalışma izni verilmesi kararını güncelleme kararı aldı. Şikayetler sonrası düzenlemeye giden MÇK, firmanın yeni çalışma saatlerini " beton döküm işlemleri hariç pazar günleri saat 11:00'dan 19:00'a, diğer günler ise 07:00'dan 23:00" olarak belirledi.

-Bergama Kaymakamlığının 7 Eylül yazısı ile bildirilen İfam İnş. Tic. Ltd. Şti'ye, Zafer Mahallesi'nde yürüttüğü 274 konu, 1 cami inşaatı yapımının, sözleme tarihinde tamamlana bilmesi için beton döküm işlemleri hariç pazar günleri saat 11:00'dan 19:00'a, diğer günler ise 07:00'dan 23:00'a kadar çalışma izni verildi.

-Dasif İnş. Taah. Tur. San. ve Tic. A.Ş'nin 13 Eylül tarihinde  Gaziemir'e bağlı Beyazevler Mahallesi'nde bulunan  2  parselde temel atım ve temel beton dökümü kesintisiz çalışmayı gerektirdiği için 24 saat çalışma izni başvurusunda bulundu. MÇK gerçekleştirdiği toplantı sonrası firmaya beton döküm işlemleri hariç pazar günleri saat 11:00'dan 19:00'a, diğer günler ise 07:00'dan 23:00'a kadar çalışma izni verdi.

-Erişen İnş. Basın Yayın Elektirik Eloktronik Gıda Oto. ve Nak. San. Tic. Ltd. Şti. Çiğli'nin Balatçık Mahallesi'nde bulunan çalışması için 2021 yılı Şubat ayına kadar 24 saat çalışma başvurusunda bulundu. Talebi değerlendiren MÇK'dan beton 'döküm işlemleri hariç pazar günleri saat 11:00'dan 19:00'a, diğer günler ise 07:00'dan 23:00'a kadar çalışma' izni karı verildi.

-Zeki Yüsel'e ait Menemen'in Ulucak Mah. yapımına devam edilen inşaat faliyeti için ise beton döküm işlemleri hariç pazar günleri saat 11:00'dan 19:00'a, diğer günler ise 07:00'dan 23:00'a kadar çalışma karar verildi.

 
Göztepe, Kasımpaşa’ya karşı çok zorlandı
 
Büyük devir tamam: Resmen TVFCELL oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta üçüncü kez '500 gün buluşması'
Başkan Batur Konak’ta görevde bulunduğu 500 günde yaptığı çalışmaları ...
İzmir ile Belarus arasında dostluk köprüsü
Belarus Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Viktor Rybak İzmir Büyükşehir ...
Başkan Gümrükçü okul aile birliği başkanlarıyla buluştu
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü Çiğli’deki ilkokulların okul aile ...
 
Büyükşehir taziye kolisi dağıtmaya başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi metropol ilçeler dışındaki taziye evlerine ...
Bornova’da ihtiyaç sahiplerine giysi desteği
İhtiyaç sahibi vatandaşları “Protein Zinciri” projesi ile sağlıklı ve ...
Karşıyaka'da Cumhuriyet konuşulacak
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyetin 97. yılını kutlama etkinlikleri kapsamında, ...
 
Ahmet Taner Kışlalı Güzelbahçe’de unutulmadı
1999 yılında bombalı suikast sonucu yaşamını yitiren gazeteci-yazar, siyaset ...
Konak’ta kadınlar için e-okul dönemi
Konak’ta kadınlara yönelik, online girişimcilik atölyeleri düzenlemek ...
Bergama'da vatandaşa büfe hizmeti
Bergama Zafer Mahallesi’nde ikamet eden mahalle sakinlerinin günlük alışverişleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva