HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ağustos 2014 Salı - 16:22

Vali Toprak’tan mezbaha çağrısı!

İzmir Ticaret Borsası üyelerinin Buca Kaynaklar'daki Tansaş Et Entegre Tesisleri'nin yeniden açılması taleplerini dinleyen İzmir Valisi Mustafa Toprak, mezbaha boşluğunun doldurulması için Et Balık Kurumu, İzmir Ticaret Borsası ve yerel yönetimlere işbirliği yapma çağrısında bulundu. Toprak, "Serbest piyasa koşullarında bunu özel sektör yapmalı. Ama boşluk varsa kurumsal olarak dolduracak bir takım çalışmalar yapılmalı. Önümüzdeki günlerde bu çalışmayı yoğunlaştırmak gerekecek" dedi.

Vali Toprak’tan mezbaha çağrısı!

Sinan DOĞAN / EGEDESONSÖZ - Buca Kaynaklar'daki Tansaş Et Entegre Tesisleri'nin kapanmasının ardından başlayan mezbaha sorununa İzmir Valisi Mustafa Toprak da el attı. İzmir Ticaret Borsası üyelerinin Buca Kaynaklar'daki Tansaş Et Entegre Tesisi'nin açılması taleplerini dinleyen Vali Toprak, İzmir'de mezbaha sıkıntısı olduğunu belirterek, bu konuda Et ve Balık Kurumu, borsa ve yerel yönetimleri göreve çağırdı.



İzmir Ticaret Borsası'nın ağustos ayı meclis toplantısına katılan Toprak, "Mezbaha konusu ciddi bir eksik... Serbest piyasa koşullarında bunu özel sektör yapmalı. Özel sektör dizaynetmeli. Ama boşluk varsa kurumsal olarak dolduracak bir takım çalışmalar yapılmalı. Önümüzdeki günlerde bu çalışmayı yoğunlaştırmak gerekecek. Et ve Balık Kurumu, borsa ve yerel yönetimlerle birlikte bu ihtiyacı ortadan kaldırmamız gerekiyor. Et ve süt piyasasında bazı regülasyonlara ihtiyaç var. Fiyat oluşumları ve kaliteli, sağlıklı, hijyenik ürünü bir konsepte getirmemiz gerekiyor" dedi.

Türkiye'nin 17 milyar dolarlık tarım ihracatının olduğunu, bunun 2.2 milyar dolarının Ege İhracatçı Birlikleri tarafından yapıldığını kaydeden Toprak, "Biz daha fazla miktarda ve kaliteli üretmeliyiz. Bunun gerçek değerini bulabilmeliyiz. Satıcılar olarak fiyatları biz belirlemeliyiz. Üretiyoruz, satıyoruz ama fiyatı alıcılar belirliyor. Oysa biz istenen geliri de elde edebilmeliyiz. Artık doldur boşalt yapmaktan kar elde edemiyoruz. Çok üretiyor, çok satıyoruz. Sadece üzerinden ticaret payını alıyoruz. Sizinle tarlaya girip çalışmamız gerekiyorsa bunu da yaparız" dedi.

YUNANİSTAN İLE ÜZÜM SAVAŞI
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli de Yunanistan'ın Sultaniye üzümünü 'Stafida Soultanina Kritis' adıyla kendi üstüne tescil ettirmek istediğini belirterek, "Yunanistan'a karşı yaptığımız itirazda bugün itibariyle ikinci aşamaya geldik. Gerekçeli itiraz başvurumuz bugün ilgili makamlara iletildi. Umarım kısa süre içinde olumlu bir sonuca varırız" dedi.

Rusya'nın geçen yıl sadece Avrupa Birliği üyesi ülkelerden 12 milyar euro gıda ithalatı yaptığını kaydeden Kestelli, "Ülke olarak bu süreçte başta yaş meyve ve sebze olmak üzere bu büyük pazardan pay kapmak için uğraşmalıyız. Kalıcı olmak ve pazar payımızı artırmak zorundayız. Ama öncelikle üretim ve pazarlamayı planlayalım ki iç pazarda büyük bir enflasyon baskısı yaşamayalım" dedi.

İTHAL PAMUĞA 2 MİLYAR DOLAR
İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz, Türkiye'nin bu yıl ithal pamuğa 2 milyar dolar ödeyeceğini açıkladı. Bu yıl ithalatın 920 bin tona ulaşacağını dile getiren Kocagöz, "Gerçekten her türlü koşul uygun olmasına rağmen pamuğu ülkemiz topraklarında üretmek yerine dışarıdaki üreticiye para ödüyoruz. Verimde ikinci olmamıza, primle desteklenmemize rağmen yüksek maliyetler nedeniyle ekim alanlarını artıramıyoruz. Tek çare maliyet desteklerinin hayata geçmesi. Ayrıca 5 yıl gibi uzun vadeli destekleme planlarının yapılması önemli" dedi.

BONZAİ İLE MÜCADELE
Bonzai ile mücadelede bir çalışma yaptıklarını belirten Kestelli, "Anne olarak sayın valimize ulusal boyuttaki mücadele kampanyamıza verdiğimiz destekler nedeniyle teşekkür ediyorum. Bir çocuğumuz daha ölmesin. Toplumsal duyarlılığa bir nebze katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize" şeklinde konuştu.

Mecliste bir deniz ürünleri borsası kurulması için deniz ürünlerinin, kesme çiçeğin, tomruğun, tütünün borsa kotasyonuna alınması kararlaştırıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Ağustos 2014 Çarşamba 13:52

izmirde istenmiyorsun güle güle.valilik makamında particilik yapılırsa devlete saygı biter.saygı biterse devlet te biter.

Yorumu oyla      11      5  
MESUT 27 Ağustos 2014 Çarşamba 11:11

Sayın vali siz İzmirlinin valisi olmanız için particilikten cıkın.izmirlinin dostu olun düşmanı değil çünkü İzmirli biz vatandaşlar sevmediğimiz bir kişiyi izmirde (ilimizde) istemeyiz hele sizin gibileri.bizim izmirimizde valilik yapmış olan değerli bir cok valimizi hiç örnek almıyorsunuz kafanızın dikine gidiyorsunuz.işte biz İzmirliler olarak size karşı bu tavırımızı görün diyoruz.izmire yakışır bir sözde vali olmaya çalışıyorsunuz ama nafile sizi İzmirli sevmedi ve sevmeyecektir.

Yorumu oyla      13      5  
Misafir 27 Ağustos 2014 Çarşamba 09:34

Uzaylıyı İzmir'e koysan ancak bu kadar valilik yapar...

Yorumu oyla      14      6  
izmirli 27 Ağustos 2014 Çarşamba 09:29

sayın vali izmirde istenmiyorsun... kapı açık arkanı dön ve çık...

Yorumu oyla      14      6  
Hayati 27 Ağustos 2014 Çarşamba 09:29

Sen Özel İdarenin hiç bir malını belediyelere verme, sonra yerel yönetimlerden mezbaha için yardım iste. Hadi ordan !

Yorumu oyla      15      6  
figo 27 Ağustos 2014 Çarşamba 09:06

büyükşehire vermeyinde yüzüne gözüne bulaştırır..500 kişiyide işe alır...

Yorumu oyla      13      10  
ALİ 26 Ağustos 2014 Salı 16:27

SAYIN VALİM İNCİRALTI İMAR SORUNUNA EL ATINIZ..ATA TOPRAKLARIMIZ ELİMİZDEN KAYIP GİDİYOR...

Yorumu oyla      12      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla’da canlı performans mask sergisi keyfi
Mask sanatçısı Eylem Sürer, Düşlerdeki Suretler sergisi ile Urla’daydı. ...
Çiğli’deki işçi krizinde Başkan’dan çok sert açıklama
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan belediye işçilerinin yaptığı eyleme ...
Menderes’e büyük müjde: ‘Alo Başkan, hastane tamam!’
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun yerel seçim öncesi vaat ettiği ...
 
Buca istedi Piriştina getiriyor: Goran Bregoviç
Buca’da, 12-14 Eylül tarihleri arasında Balkan rüzgarı esecek. Buca Belediyesi’nin ...
Bornova’da güneş enerjili aracı yollarda
Bornova Belediyesi, mobil vergi aracı sistemini başlatıyor. Uygulama kapsamında, ...
Başkan’dan ‘portatif tribün’ açıklaması ve Yemişçi’ye çağrı!
Valilikte portatif tribün seçeneğinin masaya yatırıldı stat zirvesinin ...
 
Başkan Akpınar’a anlamlı ziyaret
Türkiye’deki ‘sol‘ hareketinin en önemli isimlerinden biri sayılan Süleyman ...
Çiğli’de belediyeye işçi baskını: Olay çıktı!
Yerel seçimlerin ardından maaş krizinin yaşandığı Çiğli Belediyesi’nde ...
Çiğli'den ev kadınları ve çocuklara günübirlik tatil
Çiğli Belediyesi’nin kültürel ve sosyal etkinlikler kapsamında düzenlendiği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva