HABERLER>GÜNCEL
19 Kasım 2020 Perşembe - 12:28

Vali Köşger ‘en iyi 10'da değiliz’ dedi: İşi olmayan sokağa çıkmasın!

Denetim sonrasında açıklamalarda bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmirlilere gönüllü karantina çağrısında bulundu. Köşger "Vaka ve ölümlerde İzmir olarak en iyi 10 arasından çıktık. Bu depremin tetiklemesi ile olan bir şey. İşi olmayan sokağa çıkmasın, topla alanlara gitmesin. Mecbur olmayan sokağa çıkmasın, toplu ulaşım araçlarını kullanmasın. Vatandaşlarımız buna uyarlarsa kısa sürede rakamların azalacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Vali Köşger ‘en iyi 10 da değiliz’ dedi: İşi olmayan sokağa çıkmasın!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye ve İzmir'de artan koronavirüs vakaları sonrası yerel ve ülke yöneticilerinden tedbirler ardı ardına gelmeye devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda yeni tedbirleri açıklamıştı.

Açıklanan tedbirler sonrası ise 30 Ekim'de yaşanan deprem felaketi sonrası vaka sayılarında patlama yaşanan İzmir'de denetimler sıklaştırıldı.

Denetimlerin kontrolü amacı ile ise bugün İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, İl Emniyet Müdürü, İl Sağlık Müdürü ve beraberindeki heyet ile Bornova Çarşısı'nı denetledi.

Denetim sırasında esnaf ve vatandaşlar ile sohbet eden Vali Köşger, denetimin ardından ise basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İZMİRLİ VATANDAŞLARIMIZ KURALLARA UYUYOR
Vali Köşger açıklamasında "İzmir yakın vakitte  deprem yaşadı. Deprem gündemi ile yaklaşık 2-3 haftadır uğraşıyoruz. Tüm faaliyetlerimiz devam ediyor. Ancak İzmir'in ve Türkiye'nin değişmeyen gündemi korona... O anlamda maalesef tüm Türkiye ve dünyada bir artış içinde... İzmir'de depremin ivmelendirmesi ile biraz daha hızlı bir şekilde artıyor salgın... O anlamda yeni tedbirler alındı ve kısıtlamalar getirildi. Hafta sonu kısıtlamalar getirildi, sokağa çıkma ile ilgili kısıtlamalar ve bazı esnafların çalışmaları ile ilgili kısıtlamalar getirildi. Biz de bugün Bornova Çarsısı'na hem vatandaşlarımızın farkındalığını arttırmak için hem de yapılan işleri yerinde görmek için geldik. Vatandaşlarımız oldukça bilinçli... Getirilen yeni kısıtlamaların olması gerektiğini ve kurallara uyacaklarını ifade ediyorlar. Maske mesafe ve hijyen kurallarına da İzmirli hemşehrilerimizin uyduğunu gözlemledim" dedi.

DEPREM SONRASI PATLAMA YAPTI…  VAKA VE ÖLÜM SAYILARI 3 KAT ARTTI
Deprem sonrasında vefat ve vakaların 3 kat arttığını ifade eden Vali Köşger, "Deprem olduğu günden bugüne İzmir'deki  pozitif sayısı, vaka sayısı ve vefat sayısı üçe katlanmış durumda.  İki haftalık, üç haftalık süre zarfında  üç katına çıktı. Deprem anında pozitiflisi-temaslısı yani bütün vatandaşlar sokağa çıktı ve birbirine karıştı. Biz bu sonucu tahmin edebiliyorduk. Kurallara uyduğumuz takdirde kısa sürede tekrar bu rakamları minimize edebilir. İzmir, Türkiye'deki en iyi 10 il arasındaydı. Biz onu korumaya çalışıyorduk, ancak deprem maalesef bütün pozitif ve sağlıklı insanların birbirine karışmasına sebep oldu ve ondan dolayı bir patlama gerçekleşti. Ben vatandaşlarımızdan depremde gösterdikleri duruşu, kararlılığı burada da tekrar göstermeleri ve korona vakalarını el birliği ile azaltmalarını istiyorum. Tekrar tek yürek olarak rakamları yeniden eski rakamların bile altına çekmeliyiz. En başta kendi sağlığımızı ve canımızı korumamız lazım.  İzmirli hemşehrilerimizin duyarlı ve bilinçli olduklarını biliyorum. Bundan sonraki süreçte de yine aynı duyarlılığı göstereceklerine inanıyorum. Hep birlikte bu kurallara uymamız gerekiyor, ta ki aşı bulununcaya kadar. Henüz aşı bulunmadı. O süreye kadar herkesin kendi sağlığına dikkat etmesi lazım" ifadelerini kullandı.

‘47 VEFAT’ AÇIKLAMASI: RAKAM YANLIŞ!
Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'in İzmir'de açıkladığı günlük 47 vefat sayısının yanlış olduğunu belirten Köşger, vatandaşlara ‘gerekli olmadıkça sokağa çıkmayın’ çağrısında bulundu. Köşger, "Açıklanan rakam yanlış. 'İzmir en kötü 2’ye girdi' diye bir şey yok.  Ama en iyi 10 arasından çıktık. Bu depremin tetiklemesi ile olan bir şey. İşi olmayan sokağa çıkmasın, topla alanlara gitmesin. Mecbur olmayan sokağa çıkmasın, toplu ulaşım araçlarını kullanmasın. Vatandaşlarımız buna uyarlarsa kısa sürede rakamların azalacağına inanıyorum. Eğer uyulmaz ve patlama devam ederse ilave tedbirler gelebilir ve gelmek zorundadır hayatımızı idame ettirebilmemiz için" dedi.    

 
'İbo Show'un bu haftaki konukları belli oldu
 
İzmir'in 'deprem imecesi'nde son durum... 38 milyonu aştı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selma 20 Kasım 2020 Cuma 10:11

büyüksehir ve eshotta hala tam zamanlı ofis çalışanlarını çaliştiran daire başkanları var...çoçuklar evde. 6 yasında cocugu 10 yasında cocuga emanet ettik işe geldik...İnsanlar verilen kararların sonunda halleri hiç düşünülmüyor....!

Yorumu oyla      3      3  
20 Kasım 2020 Cuma 08:45

işe gitmeyelim o zaman !!!!

Yorumu oyla      2      3  
ali veli 19 Kasım 2020 Perşembe 18:38

büyükşehir belediyesi inşaat atıkları birimi bütünüyle karantinada, çoğu personel pozitif.toplu taşımada yüzde elli uygulaması hala yok.okullar tatil ama çocuklar evde yalnız.uzaktan mesai ve toplu taşımda azaltmayı acilen hayata geçirmelisiniz.

Yorumu oyla      3      3  
izmir'li 19 Kasım 2020 Perşembe 14:29

Sayın; vali İzmir'de daha sıkı sokağa çıkma tedbirlerinin alınması gerekli toplu ulaşıma uygulama getirilmeli evden çalışma uygulamasına geçilmeli

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deprem bölgesi sessizliğe büründü
Deprem bölgesi sessizliğe büründü
AYM Başkanı Zühtü Arslan'a koronavirüs karantinası
Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, eşinin ve kızının corona ...
MEB'den yeni genelge: Tüm eğitim kurumları kapalı olacak!
İçişleri Bakanlığı'ndan sonra Milli Eğitim Bakanlığı da yeni tedbirleri ...
 
İzmir'de 1640 litre sahte içki ele geçirildi
İzmir'in Karabağlar ve Dikili ilçelerinde düzenlenen operasyonda 1640 ...
Kafalar karıştı... Cumartesi sabah sokağa çıkma yasağı var mı?
İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile hafta sonu alınan sokağa çıkma yasağı ...
Buca’da korona sadece orayı ‘at’ladı!
Buca’nın Koronavirüs yoğunluk haritasında oluşturduğu tablo korkutuyor. ...
 
3 ilde FETÖ operasyonu: 38 gözaltı kararı
İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü'ne ...
Paniğe kapılıp stok yapmayın!
Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, ...
Şaka yaparken arkadaşını başından vurdu
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, arkadaşıyla şakalaşırken tabancayla vurulan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva