HABERLER>POLİTİKA
17 Nisan 2021 Cumartesi - 14:10

Vali Köşger’den açıklama: İzmir’de vakalarda düşüş yok!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte Kovid-19 vaka sayılarına ilişkin, "İzmir özelinde de koronavirüs ile ilgili vakaların stabil gittiğini 1 haftadır gözlemliyoruz ama bir düşüş yok. Aşağı yukarı aynı rakamlar her gün geliyor." dedi.

Vali Köşger’den açıklama: İzmir’de vakalarda düşüş yok!

Köşger, İçişleri Bakanlığının "Kısmi Kapanma" konulu genelgesi doğrultusunda uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında gerçekleştirilen "dinamik denetime" katıldı.

Manisa'dan İzmir'e giriş istikametinde polis ve jandarmanın müşterek denetim yaptığı Sabuncubeli'ndeki uygulama noktasında ekiplerin denetimine katılan Köşger, ekiplerce durdurulan sürücülere uyarılarda bulundu

Köşger, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, denetimlerin sıkılaştırılmasıyla ilgili uygulamaları yerinde görmek üzere geldiklerini söyledi.

Şehir içinde trafiğin seyreldiğini anlatan Köşger, "Yapılan kontrollerde kural dışı vatandaşlarımızın seyahat etmediğini görüyoruz. Dinamik denetim dediğimiz dönemde ekonomik hayatı tamamen durdurmamız gibi bir şey söz konusu değil. Ekonomik faaliyet, üretim devam ediyor. Seyahat eden araçların birçoğu üretimle ilgili. Çeşitli durumlar da söz konusu. Bazı vatandaşlarımızın doktor randevusu oluyor." diye konuştu.

Köşger, dün yapılan denetimlerde polis bölgesinde 800, jandarma bölgesinde de 200'ü aşkın kişiye cezai işlem yapıldığını bildirdi.

Kontrollerin süreceğini ve 10-15 günlük süreçte sonuçların gözlemleneceğini vurgulayan Köşger, şunları belirtti:

"Eğer bu sürede rakamlar aşağıya düşmezse Cumhurbaşkanımız da ifade etti, daha da sert tedbirler gelme ihtimali var. Şu ana kadar vatandaşlarımızın kurala uyduğunu gözlemliyoruz. İzmir özelinde de koronavirüs ile ilgili vakaların stabil gittiğini bir haftadır gözlemliyoruz ama bir düşüş yok. Aşağı yukarı aynı rakamlar her gün geliyor. İçinden geçtiğimiz süreçte hastalıkla ilgili her aşamada yeni bir şey öğreniyoruz, ortaya çıkıyor. Neden bu kadar arttı ve burada kaldı anlamaya çalışıyoruz."

Köşger, aşılama faaliyetlerinin seri olarak devam ettiğini, ağustos ayı itibariyle İzmir'de de yüzde 50'yi bulmayı hedeflediklerini vurguladı.

Bir gazetecinin kentteki yoğun bakımlarda yatak bulunamadığına dair haberlerin çıktığını hatırlatması üzerine Köşger, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanımızın söylediği bir oran var. Bu yüzde 80 doluluk oranı. Bu rakam doğru ama bu sadece koronavirüsten kaynaklı doluluk oranı değil. İzmir'de faaliyetler normal seyrinde devam ediyor. Tüm tıbbi müdahaleler, ameliyatlar, operasyonlar ve yapılması gereken tedaviler yapılmaya devam ediyor. Bütün rahatsızlıklardan kaynaklı yoğun bakım doluluk oranı bu. Şu an için İzmir'de yoğun bakım doluluk oranı itibariyle ekstra tedbirler alacak bir durum görmüyoruz. Ancak bazı vilayetlerde farklı uygulamalar yapılabiliyor. Onlar koronavirüsten gelen yoğun bakımın çok artması nedeniyle bazı rutin yoğun bakım gerektiren tedavileri öteleyebiliyorlar. Biz henüz gündelik rutinimizin dışında bir uygulama yapmadığımız için doluluk böyle gözüküyor. İhtiyaç duyulursa bazı çok acil olmayan tedaviler ötelenebilir ve yoğun bakıma öncelik verilebilir ancak şu anda İzmir'de onu gerektirecek bir durum yok. Kasım, aralık ayında ulaştığımız pik noktanın yarısından da aşağıdayız şu anda. Biz o noktada bile yoğun bakım doluluk oranı açısından sıkıntı çekmedik. İzmir'de bu anlamda bir sıkıntı olmaz."

Köşger, denetimlerin aralıksız süreceğini belirterek, vatandaşlardan kurallara uymalarını istedi. (AA)

 
CHP’li Bakan'dan ‘Gördes Barajı’ isyanı: Bunun hesabını soracağız!
 
Kemalpaşa'da Ramazan dayanışması
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vali bey 17 Nisan 2021 Cumartesi 21:35

128 pankartlarını neden kaldırttın? Devran değişince ne halt edeceksiniz sizler? İnsan içine çıkabilecek misin? Seni kurtarabilecek mi sana emir verenler, çocuklarının, torunlarının yüzüne bakabilecek misin?

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Bakan'dan ‘Gördes Barajı’ isyanı: Bunun hesabını soracağız!
DSİ 2’nci Bölge Eski Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Baykal’ın yıllardır su ...
Soylu 'yetkim var' dedi: İptal ederim, acımam!
İçşleri Bakanı Süleyman Soylu, "Turistik faaliyetler kapsamında kısa süreliğine ...
Başkan Tugay'dan Lider'e ziyaret
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ankara'da Kemal Kılıçdaroğlu'nu ...
 
Sürekli ve Kocaağa önerdi... AK Parti İzmir'de A Takımı'na yeni isim
AK Parti İzmir Seçim İşleri İl Başkan Yardımcılığına Avukat Mehmet Ata ...
'Çavuşoğlu, Yunan bakana haddini bildirdi'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı sonrası gazetecilere açıklama ...
Bakan Pakdemirli'nin uçağı havada arızalandı
Ankara'dan Şırnak'a giden Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'nin uçağı arızalandı. ...
 
Tire'de tepkilere neden olan mermer ocağı meclis gündeminde!
İzmir'in Tire ilçesi Kartal Dağı Mevkii’nde yeni bir mermer ocağının açılmak ...
CHP'li Sındır: Devlet tefecilik yapmaz!
Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren, kanun teklifinin 2'nci bölümü üzerine ...
Çavuşoğlu'ndan Yunan mevkidaşına sert tepki
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Yunan Mevkidaşı Dendias ile düzenlediği ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva