HABERLER>GÜNCEL
23 Eylül 2020 Çarşamba - 16:09

Vali Köşger açıkladı: İzmir’de vakalarda büyük düşüş!

İzmir Kıbrıs Şehitleri'nde maske denetimine çıkan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir'in mevcut durumunu açıkladı. İzmir'deki vaka oranlarına değinen Köşger " İzmir en kötü 15 il arasında değil, en iyi 10 il arasında da değiliz ama geçen haftaya göre de bir oran verelim, son üç gündür gelen rakamlar 3'te 1 oranında düştü. Yani 3'ken 2'ye indi vaka sayısı" ifadelerini kullandı.

Vali Köşger açıkladı: İzmir’de vakalarda büyük düşüş!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger koronavirüs pandemisi denetimi nedeniyle bugün beraberindeki heyet ile birlikte Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde denetime çıktı. İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop ile birlikte maske denetimi yapan Vali Köşger, vatandaşlara ve esnafa uyarılarda bulunurken, esnafın ve vatandaşların sorunlarını da dinledi. Gerçekleştirilen denetim sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Yavuz Selim Köşger, İzmir'deki denetimlerin sıklaştırıldığını söyledi.

GEÇEN HAFTAYA GÖRE İYİ DURUMDAYIZ
Maske denetimini gerçekleştirirken etrafta bulunan tüm vatandaşları düşündüklerinin altını çizen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kesilen cezaların tahsil edileceğini söyledi.

Köşger "Doğru İzmir de denetimlerimiz devam ediyor. Sözlerimin başında İzmir'de gidişatla ilgili çok kısa bir şey söylemek isterim, geçen haftaya göre daha iyi bir durumdayız. Denetimleri de sıkılaştırdık. Vatandaşlarımız kurallara daha da uydukça durum daha da iyileşecek. Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Yüzbaşı Şerafettin Sokağı ve buradaki denize açılan sokaklar İzmir’in en hareketli mekanları. Sadece pandemi döneminde ortaya çıkmış sorunlar değil, evvelden beri devam eden bazı sıkıntılar var burada. Şu an pandemiyle ilgili yaptığımız denetimlerde çok vahim bir sıkıntı yok. Genelde vatandaşımız kurallara uyuyor. Kurallara uymayanlara da tutanak tutturduk. Bundan sonra daha da keskin cezalar gelecek ve bunlar tahsil edilecek. Bundan sonra para cezaları ödenmeden kamuyla yapılan işlemleri yapamayacaklar. Caydırıcı olması açısından da bu önemliydi. Hükümetin bu yönde bir inisiyatifi de oldu. Bundan sonra kesilen cezalar tahsil edilecek. Vatandaşımız kendi sağlığını en başta etrafındaki tüm vatandaşları düşünerek bu maske mesafe ve hijyen kurallarına uyması lazım. Pandemiyle ilgili vahim bir durum yok, başka sıkıntılar var onlarla ilgili de gereken tedbirleri alacağız. Pandemiyle ilgili denetimler de bundan sonra artarak devam edecek" dedi.

YATAK KONUSUNDA HİÇBİR SIKINTI YOK
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın İzmir ziyareti ile ilgili de açıklamalarda bulunan Köşger, hastanelerde yatak konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi. Köşger "Sadece İzmir'i değil bölgeyi sayın bakanımız masaya yatırdı. Tabi İzmir bölgenin en başı olduğu için ilk önce bizimle ilgili. İzmir’le ilgili ilave bir iki konu da gündeme geldi. Denetlemeleri arttırmamızı söyledi sayın bakanımız, arttırıyoruz tedbirleri daha sıkı bir şekilde uygulamamıza dair o konuda çalışmalar zaten devam ediyor. Sağlık çalışanlarımız gecesini gündüze katarak vatandaşımızın sağlığıyla ilgili gereken neyse yapmaya çalışıyorlar. Öncelikle bizim vatandaşımızı hastaneye muhtaç etmemiz lazım. Sağlığını bozacak bu bulaşı önlememiz lazım ona yönelik tedbirleri uygulamamız lazım ancak bulaşmış enfekte olmuş hastalarımızla ilgili de hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız bütün kadrosuyla tüm hastanelerimiz sağlık il müdürlüğümüz de gereken neyse yapmaya çalışıyorlar. Bir sıkıntıda yok ilaç, hastane yatak konularında hiçbir sıkıntı da yok" diye konuştu.

İZMİR'DE ÖLÜMLERİN YÜZDE 76'SI 65 YAŞ ÜSTÜ
65 yaş üstüne yasak gelip gelmeyeceğini de değerlendiren Köşger, İzmirlileri ilgilendiren tedbirler aldıklarını söyledi. Köşger "Biz zaten gereken tedbirleri aldık. 65 yaşla ilgili  toplu taşımadan yararlanmalarını belirli saatler arasına indirdik. Onu da aşan tüm İzmirlileri ilgilendiren tedbirler aldık. Her zaman söylüyorum, kademeli mesafeyi tüm Türkiye de uygulayan ilk biziz. Esnek mesaiye ilk geçen illerden birisi biziz. Yaşlılarla ilgili de ilave tedbirler gerekiyorsa alacağız. Şu an itibariyle İzmir’de ilave bir tedbir almaya gerektirecek yaşlılar için aldığımız tedbirlerin dışında gündemde yok ama gerekirse bu bizim inisiyatifimizle il hıfzıssıhha kuruluyla karar alabiliyoruz. Kararlar oy birliği ile çıkıyor. Biliyorsunuz İl Hıfzıssıhha kurulunda Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Sağlık Müdürü, serbest eczacılar gibi taraflar var. Oy birliği ile kararlar alınıyor, uyguluyoruz bunları da. O konuda bir sıkıntı yok. 65 yaş üzerinde İzmir de ölümlerin yüzde 76'sı 65 yaş üstü. 65 yaş üstü vatandaşlarımız bu virüs karşısında daha kırılgan, daha risk grubundalar. Onların bu yüzden kendi sağlıklarına önem vermesi lazım. Biz de onları uyarıyoruz. Biraz evvel siz de gördünüz bir 65 yaş üstü vatandaşımız maskesiz dolaşıyordu kendisini uyardım. Belki de bu sebepten biraz üzüldü kendi sağlığı için vatandaşımızı uyarıyoruz" dedi.

ÖLÜM SAYILARINI SÖYLEYEMİYORUZ
İzmir'in mevcut durumunu değerlendiren Vali Köşger, Mart ayı itibari ile İzmir'de gerçekleşen ölüm sayılarının kendilerinde olduğunu ancak bunu paylaşmayacaklarını söyledi. Köşger, "İzmir en kötü 15 il arasında değil, en iyi 10 il arasında da değiliz ama geçen haftaya göre de bir oran verelim, son üç gündür gelen rakamlar 3'te 1 oranında düştü. Yani 3'ken 2'ye indi vaka sayısı" ifadelerini kullandı.

 
İzmir'deki dehşete 20 yıl indirimsiz ceza!
 
AK Parti eski İl Başkanı Kabak’tan dikkat çeken çıkış: Kemalizmi yıkacağız diyen gerzek!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir'li 24 Eylül 2020 Perşembe 09:43

Sayın vali izmir'de toplu ulaşımada sık denetimler yapılsın insanlar kucak kucağa yolculuk yapıyor insanlar işlerine yetişebilmek adına çok zorunluda olsa kalabalık toplu ulaşım araçlarına biniyorlar özellikle minibüsler saat ve yolcu savaşı verirken trafik kurallarını hiçe sayıyor lütfen salgın döneminde bunlara daha sık denetim yapılarak kontrol altına alınsın

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki dehşete 20 yıl indirimsiz ceza!
İzmir'de asistan doktor Kadir Songür'ü jiletle boğazından yaralayan sanık, ...
FETÖ avukat yapılanmasına İzmir merkezli operasyon: 5 şüpheli gözaltında
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "avukat yapılanmasına" yönelik İzmir ...
Hiç gitmediği İstanbul'dan park cezası geldi
Konya'da yaşayan Ayşegül Taşal (41), İstanbul'da 132 liralık hatalı park ...
 
Berkin Elvan davasında yeni gelişme
Gezi Parkı eylemlerine ilişkin Okmeydanı'nda çıkan olaylarda 16 Haziran ...
İntihar eylemi yapmak isteyen terörist yakalandı
Terör örgütü PKK'nın sabotajcısı olan ve turuncu kategoride aranan terörist, ...
İzmir'de işçilerin sendika üyeliği nedeniyle istifaya zorlandığı iddiası!
Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Sezai Ballı, İzmir'deki ...
 
İzmir'de 15 kilo esrar, 862 kök Hint keneviri ele geçirildi
İzmir'de düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 15 kilogram esrar, 862 ...
Uyuşturucu kuryesi muhtar tutuklandı
Bolu'da TEM Otoyolu'nda durdurulan otomobilde yapılan aramada 5 kilo 350 ...
'Türkiye-Yunanistan görüşmelerinde 'iyi bir ilerleme' kaydedildi'
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye ile Yunanistan arasındaki teknik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva