HABERLER>GÜNCEL
24 Şubat 2021 Çarşamba - 08:07

Vaka oranı yükselen o kentte tedbirler arttırıldı!

Vakaların yüzde 80 oranında ev ve işyeri temaslısı olduğu tespit edilen Ordu'da İl Hıfzıssıhha Meclisi, Covid-19 ile mücadelede ek tedbirler alınmasını kararlaştırdı.

Vaka oranı yükselen o kentte tedbirler arttırıldı!

Haftalık 100 bin kişide görülen vaka oranı en yüksek seyreden 1'inci il olan Ordu'da, yeni tip corona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında ilave tedbirler alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Tuncay Sonel başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Meclisi, il genelinde görülen vakaların yüzde 80 oranında ev ve işyeri temaslısı olduğu tespit edildiğinden, virüsün yayılım hızını azaltmak ve vatandaşların sağlığını korumak amacıyla bazı ilave tedbirlerin alınması kararlaştırıldı.

Karara göre, ev içi bulaşın önüne geçilmesi için misafir kabul etme, misafirliğe gitme, taziye amaçlı ev ziyareti, gün yapma gibi sosyal faaliyetlere izin verilmeyecek.

Apartman ve site gibi toplu yaşam yerlerinin ortak kullanım alanlarının, apartman ve site yöneticileri vasıtasıyla toplu şekilde kullanılması engellenecek.

Apartman ve site sakinlerinin ev gezmeleri yapmamaları konusunda, apartman ve site yöneticileri tarafından gerekli bilgilendirme duyuruları yapmaları sağlanacak.

Pozitif vaka tespit edilen apartman, site, müstakil konutlarda ikamet edenlere izolasyon ve karantina kararı uygulanacak.

Çok sayıda işçi çalıştıran işletmelerde, pandemi kurallarına uygun hareket edilip edilmediği, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ekiplerince gerekli kontrol ve denetimleri yapılacak.

İl genelinde tüm mahalle muhtarlarınca, mahallelerinde salgın açısından bulaş kaynağı yaratacak olan düğün, nişan, kına, mevlit, taziye gibi toplu olarak bir arada bulunulmasına neden olacak etkinliklerin yapılmasına müsaade edilmeyecek.

Daha önce alınan kararlara istinaden cenaze merasimleri belirlenen kurallara (30 kişiyi geçmeyecek şekilde) uygun yapılması konusunda gerekli tedbirler alınacak.

Kolluk kuvvetlerince özellikle kısıtlama saatlerinde kontrol noktalarında daha sıkı kontrol ve denetimler yapılarak, muafiyete neden olan durum kapsamında ikametlerinden çıkan vatandaşların muafiyet nedenine dair zaman ve güzergah ile sınırlı kalıp kalmadıklarının etkin bir şekilde denetlenmesi ve muafiyet durumunu istismar/suiistimal edenlere gerekli cezai müeyyide uygulanacak.

HAFTA SONU KIRSAL MAHALLE VE YAYLALARA GİDİLEMEYECEK
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ziraat odaları ile yapılan istişare neticesinde, mevsim itibarıyla yapılacak tarımsal faaliyet bulunmadığından, olsa da hafta içinde yapılabileceğinden (hayvancılıkla uğraşanlar hariç olmak üzere) 27-28 Şubat ve 6-7 Mart'ta Çiftçi Kayıt Belgesi ile kırsal mahallelere (köylere), yaylalara gidilmesine izin verilmeyecek.

Semptomları olan vatandaşlar evlerinden görevli araçlarla alınarak, testleri yapıldıktan sonra yine görevli araçlarla evlerine bırakılacak ve test sonuçları belli oluncaya kadar izole olmaları sağlanacak.

Evlerinde izolasyona tabi tutulan vakaların, denetim ekipleri tarafından günlük olarak evlerinde kontrol ve denetimleri yapılacak.

Pazar yerlerinin giriş ve çıkış noktalarına belediyelerce bariyerler konulmak ve HES kodu uygulaması yapılmak suretiyle vatandaşların pazar yerlerine girmeleri sağlanacak.

Alınan kararlara uymayanlara idari işlem uygulanacak.

 
TL'de zorunlu karşılık oranları arttırıldı!
 
Normalleşmeye geçişte kentlerin durumu: İzmir çizik yedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kanepede zıplarken 4'üncü kattan düştü!
Ankara'da, 4'üncü kattaki evlerinde kanepede zıplayarak oyun oynayan 1 ...
Brunson'un İzmir'deki evi yıkıldı!
Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasında krize sebep olan Rahip ...
İzmir'de 33 kaçak göçmen kurtarıldı
İzmir'in Dikili ilçesinde, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına ...
 
İki teröristten Gara'da katliam itirafı!
Son dakika... Gara operasyonunda ele geçirilen PKK'lı teröristler Doğan ...
İzmir'deki uyuşturucu operasyonlarında 23 kişi tutuklandı
İzmir'de düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 23 kişi tutuklandı.
Yol ortasında mesai arkadaşını öldürmüştü: Yakalandı!
Kemalpaşa ilçesinde, mesai arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürülen ...
 
Bariyere çarpan otomobil, dik durdu
Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde sürücüsünün kontrolünü yitirdiği otomobil, ...
Sıcak havayı fırsat bilen İzmirliler sahile akın etti
Sıcak havayı fırsat bilen İzmirliler sahile akın etti
Gara'da 8 terörist etkisiz hale getirildi
MSB, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit edilen 8 PKK'lı teröristin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva