HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ocak 2022 Cuma - 16:43

Uzundere'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Uzundere'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarının 3'üncü etap temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, " Kentsel dönüşüm çalışmaları ile sadece Uzundere'yi depreme dayanıklı hale getirmiyoruz, ayrıca sosyal olanakları ile Uzundere hak ettiği olanaklara kavuşacak. Kıyı kesiminde ne imkanlar varsa Uzundere'de de olacak" diye konuştu

Uzundere de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Yüzde 100 uzlaşı, yerinde dönüşüm ve “Büyükşehir güvencesi ve garantörlüğü” ilkeleriyle kentsel dönüşüm çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, 32 hektarlık Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda üçüncü etap için İZBETON ile protokol imza töreni ve sosyal hizmet binası temel atma törenini gerçekleştirdi.

Üçüncü etap kapsamında 1422 bağımsız birimin yapılması planlanan projenin törenine  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan, Özcan Purçu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya katıldı.

AKIN: ESAS OLANIN YERİNDE DÖNÜŞÜM OLDUĞUNA İNANIYORUZ
İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarının tüm Türkiye'ye örnek olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, dönüşümlerin rant odaklı olmadığını belirtirken şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'de güzel şeyler oluyor. İzmir Türkiye'ye örnek projeleri tek tek tamamlıyor. Tüm CHP'li belediyelerimiz tıkır tıkır çalışıyor ve tüm projelini tamamlıyorlar. Biz arkadaşlarımızın çalışmalarından gurur duyuyoruz.  İzmir'de Tunç Soyer'in başarılı vizyoner çalışmaları yaşanabilir kentsel dönüşümü hedefleyen CHP'nin örnek projelerindendir. Aynı zamanda CHP olarak kentsel dönüşümü afet riskine karşı ciddi bir hazırlık olarak görmekle birlikte daha büyük kapsamda ele alıyoruz.

Dönüşüme asla rant odaklı değil çevre ve insan odaklı bakıyoruz. Esas olanın yerinde dönüşüm olduğuna inanıyoruz. İktidarın uygulamaları maalesef bu anlayıştan uzakta. Yurttaşlarımız belediyelerin olanakları olan kadar kentsel dönüşüme korkuyla bakıyorlar. Belediyelerimiz vatandaşlarımızı bu endişelerden kurtardı."

SOYER: VATANDAŞ BİZE GÜVENİYOR
Tüm sorunlara rağmen kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdiklerini vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmirlilerin kendilerine güvendiklerini belirtirken şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz haftalarda art arda gerçekleştirdiğimiz imza örnekleri ile Örnekköy 3'üncü ve 4'üncü etap kentsel dönüşüm çalışanlarımızı başlattık. İş dünyasının da desteği ile önemli adımlar attık. Böylelikle kooperatifçiliğe veridiğimiz değeri inşaat sektörüne de taşımış olduk. Zorlu ekonomik şartlar nedeniyle İBB daha önce uygulanmamış önemli çalışmalar üretiyor. Kentsel dönüşümde İZBETON'u devreye sokarak yıllardır adım atılamayan projelerin tümünü aynı anda devreye soktuk.

Daha önce düşünülmemiş bu fikirler üretmemizin nedeni çok çalışmamızın yanında halktan aldığımız fikirleri halkın çıkarı için kullanma çabamızdır. Bugün kimseye muhtaç olmadan depreme dayanıklı yapıları kendi imkanlarımız ile oluşturuyoruz. Kimse bunu kendi yağında kavrulmak olarak düşünmesin. İBB güvenli bütçesi ile dünyanın önemli bankalarından kredi yaratabiliyor. İzmir başlangıcı onlarca yıl öncesine dayanan sorunları teker teker çözüme kavuşturuyor. Bugün imzalayacağımız sözleşme ile bu etaba da başlıyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmaları ile sadece Uzundere'yi depreme dayanıklı hale getirmiyoruz, ayrıca sosyal olanakları ile Uzundere hak ettiği olanaklara kavuşacak.

Kıyı kesiminde ne imkanlar varsa Uzundere'de de olacak. Pandemi, deprem… Doğal felaketlerinin tamamı ve ekonomik krize rağmen buca metrosu, yolcu gemileri, otobüsler, ileri düzey ayrıştırmalar, Buca viyadüğü, süt fabrikası ve nicelerini hayata geçirmeye devam edeceğiz. Kim ne derse desin İzmir'in tüm sorunlarını çözmeye muktediriz. Vatandaş bunu biliyor ve bize güveniyor. Bizde bu nedenle önümüze konulan tüm sorunları aşmaya devam edeceğiz. Canla başla aşkla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

SELVİTOPU: PROJENİN SORUNUN KADAR ARKASINDA OLUP DESTEK OLACAĞIZ
Törende açıklamalarda bulanan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar'ın Uzundere'den itibaren yeni bir görünüşe kavuşacağını belirtirken şunları söyledi:

"Karabağlar bugün de çok mutlu. İzmir'in ilk kentsel dönüşümü Karabağlar da başladı. Aynı hızla Tunç Başkanımızın destekleri ile hızlı bir şekilde devam etmekte. Kentsel dönüşümün temel ilkelerini Türkiye'ye örnek bir biçimde uygulayan İBB'dir. Bu bazıları tarafından farklı değerlendirilmekte. Özellikle kentsel dönüşümü sadece rant olarak görenlere farklı gelmektedir. Bizim gördüğümüz kadarıyla İBB'nin kentsel dönüşüm anlayışı içerisinde mülk sahipleri, kamu ve işi yapacak yüklenici var. Buradaki temel değer artışından üç kesim; özellikle mülk sahipleri yararlanmakta. Burada oturan yurttaşlarımız haklarını en iyi şekilde almaktadır. Hakka hukuka uygun bir kentsel dönüşüm anlayışı uygulanmakta. Bu model İzmir modelidir. Kim ne derse desin Türkiye'ye örnek kentsel dönüşüm modeli İzmir'de uygulanmaktadır. Bizde ilçe belediyesi olarak bu projenin sorunun kadar arkasında olup destek olacağız. Karabağlar'ın modern yüzü buradan ortaya çıkacak. Bizim de belediye olarak bu projeye entegre projelerimiz var."

 
Usta oyuncu Fatma Girik Bodrum'da toprağa verildi
 
İçişleri'nden hurda araçlar için genelge!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BALLIKUYU 29 Ocak 2022 Cumartesi 09:59

SAYIN BAŞKANIM KENTSEL DÖNÜŞÜMDE İZMİRİN GÖBEĞİNDE NEDEN HALA KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILAMIYOR. AZİZ BAŞKAN FUARDA BALLIKUYU KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ AÇIKLADIĞINDA ÇOK SEVİNMİŞTİK FAKAT ARDINDAN KAÇ SENE GEÇTİ KENTSEL DÖNÜŞÜM OFİSİ HARİCİNDE HİÇBİR İŞLEM YAPILMADI BİZ BALLIKUYULULAR OLARAK BİR AN ÖNCE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN BÖLGEMİZDEDE GÖZLE GÖRÜLÜR BİR ÇALIŞMAYA BAŞLAYIP YENİLEMEYE GİRİLMESİNİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ. BEN 45 YILDIR BURALARA ŞÖYLE OLACAK BÖYLE GÜZELLEŞECEK MUHABBETLERİ İLE BÜYÜDÜM ENAZINDAN BİZİM ÇOCUKLARIMIZ ÇOCUKLARI OLMADAN BURALARIN DÖNÜŞÜME GİRDİĞİNİ GÖRSÜN LÜTFEN BİZLERDE İNSAN OLDUĞUMUZU SAĞLIĞIMIZ YERİNDE İKEN YAŞAMIŞ VE GÖRMÜŞ OLALIM. SİZDEN EN KISA ZAMANDA BALLIKUYU İÇİNDE BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM İMZA TÖRENİNİ BÖLGEMİZDE YAPMANIZI BEKLİYORUZ.

Yorumu oyla      2      3  
MESLEKTAŞ 28 Ocak 2022 Cuma 17:05

Sayın SELVİTOPU, Kentsel dönüşüm konusunda hem teknik hem de mevzuat açısından bilgi birikime ve de tecrübeye sahip bir belediye başkanıdır. Bir meslektaşım olarak, bu anlamda başarılı olmasını ayrıca canı gönülden diler ve de isterim. Başarılı sonuç alacağından da en ufak bir şüphem yoktur.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta mübadelenin 99'uncu yılında tören
Mübadelenin 99’uncu yıldönümü Konak Belediyesi’nin Mübadele Anıtı önünde ...
İzmirliler yarın ağaç şenliğinde buluşacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “dirençli kent” ve “doğayla ...
Sektörün öncü fuarı: Marble İzmir
Dünya doğal taş sektörünün öncü fuarı olan Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ...
 
İzmir'de sosyal medyanın lideri Başkan İduğ oldu
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un sosyal medya hesapları, 2021 ...
Soruşturma başlatılmıştı... Efes Selçuk devam!
Selçuk ilçesine 'Efes Selçuk' dediği için hakkında soruşturma başlatıldığını ...
Kiraz'ın psikolojik danışma merkezi hizmete açıldı
Ailenin ve aile bireylerinin refah, mutluluk ve bütünlüğünü güçlendirmek ...
 
Narlıdere'nin yeni dönem kursları başlıyor
Narlıdere Belediyesi’nin açtığı kültür-sanat kursları büyük ilgi görüyor. ...
Torbalı’da develer sahaya iniyor
Torbalı’da ilk olarak merhum Başkan İsmail Uygur tarafından düzenlenen ...
CHP Konak'ın yeni evine Başkan Batur'dan ziyaret
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur CHP Konak İlçe Örgütünü, yeni taşındığı ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva