HABERLER>SAĞLIK
29 Mayıs 2023 Pazartesi - 11:58

Uzmanından YKS’ye girecek öğrencilere tavsiyeler

17-18 Haziran'da gerçekleşecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi aday öğrencilere bilgi veren psikolojik danışman Bahadır Recep Gündüz, başarıyı artırmaya yönelik tavsiyelerde bulundu.

Uzmanından YKS’ye girecek öğrencilere tavsiyeler

TYT sınavının daha çok zamanı kontrol edebilmeyi, okuma, anlama ve yorum becerisini ve analiz yeteneğini ölçtüğünü ifade eden İstanbul Rumeli Üniversitesi'nden Psikolojik Danışman Bahadır Recep Gündüz, “Bu sebeple TYT çalışırken süre tutmalı ve paragraf sorusunu çözerken, yanlış ve eksik bilgi dahi içerse sadece paragrafta verilen bilgileri ve öncülleri kullanarak cevaplamalısınız. AYT daha çok ezber yeteneğini ve formül bilgini ölçen bir testtir. Bu noktada sorulara acele etmeden yaklaşmalısınız. Kalan zamanda eksik konularının üzerine giderek doğru sayını arttırabileceğinizi unutmayın” diye konuştu.

“STRES DURUMUNDA TEMEL NEFES TEKNİĞİNİ UYGULAYIN”
Öğrencilere sorularla inatlaşmama uyarısında bulunan Gündüz, “Turlama tekniğini kullanın. İlk önce bildiğiniz, size kolay gelen soruları çözün. Kalan zamanda ise boş bıraktığınız sorulara dönerek zamanı daha verimli kullanabilirsiniz. Çalışmalarınızı 45 dakika ders 15 dakika mola şeklinde planlayın. 45 dakika dikkatinizi toplayamıyorsanız farklı zaman yönetimi tekniklerini deneyebilirsiniz. Örneğin pomodoro tekniği 25 dakika çalışmayı ardından 5 dakika mola vermeyi içerir. Bununla başlayabilirsiniz. Denemede zor bir soruda stres yaparsanız temel nefes tekniğini uygulayabilirsiniz. Arkanıza yaslanıp 1 dakika boyunca derin nefes almak hem bedeninizi hem de zihninizi sakinleştirecektir” dedi.

“SERİ DENEME ÇÖZÜMLERİ YAPMAK ÇOK ÖNEMLİ”
Aday öğrenciler, konu eksiklerini bir an önce gidermeli ve farklı kaynaklardan soru çözümleri yapması gerektiğini ifade eden Gündüz, “Bu noktada seri deneme çözümleri yapmak çok önemlidir. Öğrenciler konu eksiklerini giderdikten sonra her gün 1 TYT ve 1 AYT çözmeye ve denemeleri analiz etmeye gayret etmelidir. Her denemeden sonra analiz yapmalı, yanlış yaptıkları soruları incelemeli ve kalan zamanı bu şekilde değerlendirmelidir” diye konuştu.

“SINAVA KADAR HER GÜN 30 PARAGRAF ÇÖZÜN”
Öğrencilere konu çalışması yaparken internetteki kaynaklardan yararlanma tavsiyesinde bulunan Gündüz, “Kalan zamanda eksikleri giderebileceğiniz, zamanı değerlendirebileceğiniz ve seviyenize uygun sorularla uğraşacağınız bir ders programı oluşturun. Tüm çalışmalarınızı süre tutarak yapmaya gayret edin. Özellikle sınavda hızlı ve doğru yapabilmek adına sınava kadar her gün 30 paragraf çözmek önemli olacaktır” dedi.

“ÇALIŞMA ORTAMINIZI, BESLENME VE UYKU DÜZENİNİZİ AYARLAYIN”
çalışma ortamının rahat ve ferah olmasına özen gösterilmesi gerektiğini söyleyen Gündüz “Bazen farklı ortamlarda ders çalışmayı deneyin. Çalışmalarınızı kütüphane, dershane gibi yerlerde yapabilirsiniz. Soru çözerken ortamın sessiz olduğundan emin olun. Beslenme ve uyku düzeninizi ayarlayın. Kalan zamanda her gün en az 7 saat uyumaya, iyi bir kahvaltıdan sonra derse başlamaya ve 3 öğün beslenmeye dikkat edin” ifadelerini kullandı.

“KENDİNİZE İNANMAKTAN VAZGEÇMEYİN”
Öğrencilere, en önemli konunun kendilerine inanması olduğunu vurgulayan Gündüz, “YKS’nin zekayı değil çalışmayı, analiz becerinizi ve ezber yeteneğinizi ölçtüğünü unutmayın. İyi yaptığınız şeyleri kendinize hatırlatın ve geliştirmeniz gereken alanların üzerine gidin. Sınavdan önce ve sınav anında olumlu düşünmeyi asla bırakmayın” diyerek konuşmasını sonlandırdı.(DHA)

 
Göztepe'de gözler iç transferde
 
15 yıl hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşlenmiş gıdalar 5 hastalığa zemin hazırlıyor
Günümüzde sıkça tüketilen işlenmiş gıdaların insan sağlığını tehdit ettiğini ...
Uzmanından gömülü diş uyarısı: Çekilmesi gerekmiyor
Gündelik aktiviteleri bile yapamaz hale getirebilen diş ağrısının, dişin ...
Uzmanı açıkladı: Sınav kaygısını yönetebilirsiniz
Sınav kaygısını yenmek için önerilerde bulunan Uzman Klinik Psikolog Kübra ...
 
Beyin çipi firmasına insan deneyi onayı
ABD'li iş insanı Elon Musk'un sahibi olduğu Neuralink firması, beyin çipi ...
Ölümcül virüsü yenebilecek antibiyotik keşfedildi
Yapay zeka bu kez, tehlikeli enfeksiyonlara neden olabilen A baumannii ...
Uzmanı açıkladı: Demans ile Alzheimer aynı hastalık değil
Bunama olarak da adlandırılan demansın yaşlılıkla ortaya çıktığını ve ...
 
Uzmanı uyardı: Kızamıkta vaka artışına dikkat!
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Tuğçe Tural Kara, ...
Uzmanı uyardı: Şeker hastaları kalıcı körlüğe dikkat!
 Kalıcı körlüğün en büyük sebeplerinden birinin şeker hastalığı olduğunu ...
Alınan her 1 kilo vücuda 5 kilo yük bindiriyor
Türkiye’nin yaklaşık yüzde 20’sinin obezite sınırında yer aldığına dikkati ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva