HABERLER>EKONOMİ
8 Mart 2021 Pazartesi - 13:53

Uzlaşma çıkmadı... İZBAN'da grev çanları!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığında bulunan İZBAN'da, Demiryol-İş ile yürütülen Toplu Sözleşme (TİS)  sürecinde 'Arabulucu' sürecinde de anlaşma çıkmadı.  Anlaşmazlık sonrası 60 günlük grev sürecinin başlayacağını belirten Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral, "Burada çalışan arkadaşlarımız asgari ücret alan kişiler. Bundan kaynaklı olarak bizler yüzdesel bir rakamdan ziyade, TCDD ve  Büyükşehir'in şirketlerinde verilen ücretlere yakın ücretler verilsin diyoruz" dedi.

Uzlaşma çıkmadı... İZBAN da grev çanları!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir ulaşımı için önemli bir yere sahip olan İZBAN'da toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri hız kesmeden devam ediyor.

İzmir'de her gün binlerce yolcuyu taşıyan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyet Devlet Demiryolları ortaklığında bulunan İZBAN'da Demiryol-İş Sendikası'na bağlı 330 işçinin TİS görüşmelerinde 'arabulucu' sürecinde sona gelindi. Taraflar arasında 'arabulucu' sürecinde anlaşma sağlanamazken, gözler sendikanın alacağı karara çevrildi.

2018 yılında gerçekleştirilen grev sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ile anlaşma sağlanamamasından dolayı İZBAN'da grev kararı alınmıştı. Bu yıl gerçekleştirilen görüşmelerde 'arabulucu' sürecinde de görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine TİS sürecinde 'grev' sinyali verildi.

Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral her fırsatta konunun masada çözülmesini istediklerin belirtirken, uzlaşmanın sağlanamamasından kaynaklı olarak 60 günlük grev sürecinin önümüzdeki günlerde başlanacağını belirti.

GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDECEK
Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral, Büyükşehir ve TCDD'ye 'masa' çağrısını bir kez daha yineledi. Giral, "Toplu Sözleşme sürecinde yeni bir aşamaya geçildi. Görüşmeler sonrasında 'arabulucu' seviyesinde de bir anlaşma sağlanamadı. Arabulucu kararı İŞKUR'a teslim etti. Şu an bir tebligat süreci var, bu Genel Merkez'e sanırım hafta sonuna kadar gidecektir. Bunun ardından bizlerin 60 günlük grev süreci başlamış olacak. Görüşmeler devam ediyor, masanın etrafında oturan hiçbir kademe şu an görüşmeleri kestirip atmış değil. Biz arkadaşlarımız ile birlikte bu 60 günlük süreci başlatmamızın ardından, zaten bu süreçte grev tarihini belirlememiz gerekiyor.  Gerekli grev kararını grev başlamasından en geç 1 hafta öncesine kadar işverene belirtmemiz gerekiyor. Tabii ki dediğimiz gibi bu süreçte görüşmelerimiz kesintisiz devam edecektir" diye konuştu.

GENEL MÜDÜRLER BİR ŞEKİLDE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİ YANILTIYOR GİBİ
Sözlerine devam eden Giral, şu şekilde konuştu; "Bizim ve işveren arasında gerçekleşen anlaşmazlık tabii ki ücret konusunda. Rakamları yüzdesel olarak söylediğimizde yanlış algılar oluşabiliyor. Burada çalışan arkadaşlarımız asgari ücret alan kişiler. Bundan kaynaklı olarak bizler yüzdesel bir rakamdan ziyade, TCDD ve  Büyükşehir'in şirketlerinde verilen ücretlere yakın ücretler verilsin diyoruz. Ancak baktığımız zaman genel müdürler bir şekilde üst düzey yöneticileri yanıltıyor gibi geliyor bize, ancak biz kendilerine elimizden geldiğince derdimizi anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

 
İngiltere varyantlı vakalara yeni test kararı
 
Yolcuları taşıyan otobüs lastiği patlayınca devrildi!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ksk 9 Mart 2021 Salı 19:39

Hepsini işten atın diyen arkadaşlar sizde izbana binmeyin zorlamı biniyorsunuz taksi var dolmuş var otobüs var galirelerde sıfır kilometre arabalar var alın binin işinize gidin

Yorumu oyla      2      4  
9 Mart 2021 Salı 10:30

izban kapatılsın. yerine adam gibi hızlı metro yapılsın. Egekent Çiğli-Bornova Evka3 metrosunu 10 yıldır bekliyoruz. Hiçbir ön çalışma bile yok.

Yorumu oyla      2      3  
mert 8 Mart 2021 Pazartesi 23:26

İNSANSIZ YAPIN ŞU SİSTEMİ BU ARKADAŞLARDA MAAŞLARINI BEĞENMİYORLAR KENDİLERİNE ÇOK YÜKSEK MAAŞLA İŞ BULSUNLAR ONLARDA KURTULSUN BİZDE.BU İZBAN DA MAAŞINI BEĞENMEYENLERİ ZORLA MI ÇALIŞTIRIYORLAR

Yorumu oyla      4      4  
8 Mart 2021 Pazartesi 21:58

Aldıkları maaş 5500TL'nin üzerinde ve ikramiyeler. benim kuzenim çalışıyor yaklaşık 2 yıldır ve dediği şey grev kararı emir gibi bir yerlerden gelen karar diyor ben memnunum diyor aldığım maaşla.

Yorumu oyla      4      3  
tcdd 8 Mart 2021 Pazartesi 20:19

TCDD'nin temel görevi zarar etmektir. Çin'e gidiyor dediği treni boğazı geçtikten sonra geri çevirip, gümrükleme işlemlerini tamamlamaktır. Belediyeyle ortak olduğu İzbandan döviz cinsi kira almaktır. Halkı ceczalandırmak için sinyalizasyonu yükseltmemektir. Daha sayayım mı? Sorun çıkarmaktır halka, temel işlevi budur.

Yorumu oyla      4      3  
TC misafir 8 Mart 2021 Pazartesi 19:50

izmirli isimli arkadaş neredeyse idam edin diyecek. İnsanlar geçim derdinde haklarını arıyorlar bu nasıl bir bakış açısı? Herkes insanca yaşamanın gereklerine sahip olacak düzeyde gelir elde etmelidir. Ben şu kadara çalışıyorum bunlar bu parayı beğenmiyor demeyeceksin sende işçisin onlar da işçi onlar kadar sen de onların talep ettiğini eminim hak ediyorsun, ha ben patronum diyorsan o ayrı.

Yorumu oyla      2      5  
Kaan 8 Mart 2021 Pazartesi 17:41

Ne kadar zam verirseniz hep daha fazlasını isteyip greve gidecekleri bi gerçek var. Olan İzmir halkına oluyor.

Yorumu oyla      4      3  
izmirli 8 Mart 2021 Pazartesi 16:56

Hepsi asgari ücreti üstünde maaş alıyorlar desteklemelerden kimse bahsetmiyor. işe girene kadar her şeye razı geliyorlar calışmaya başladıkları günün 1 ay sonrası hepsi kral kesiliyor Faturasını izmirli ödüyor ceremesini izmirli vatandaş cekiyor.

Yorumu oyla      4      3  
Gerçekler'e 8 Mart 2021 Pazartesi 16:17

Bildiğim kadarıyla komşumun izbandan aldığı maaş ikramiye vesayire ödemelerle asgari ücretin iki katından fazla

Yorumu oyla      9      6  
Gerçekler 8 Mart 2021 Pazartesi 15:20

İzban da çalışan 10 yıllık donanımlı ve tecrübeli arkadaşlar asgari ücret alıyor ve halen onları eleştirenlere pes diyorum.

Yorumu oyla      6      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İhracat liginde' ikinci sıra değişti
Türk sanayisinin merkez üssü Kocaeli'den şubat ayında yapılan ihracat, ...
Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla istifa etti
Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla istifa etti
Milyonlarca çalışan için karar ayı
Bu ay son kez verileceği açıklanan kısa çalışma düzenlemesinde, taleplere ...
 
KOSGEB desteklerinde teminat şartı kaldırıldı
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ...
İzmir'de okul servis ücretleri belli oldu
Pandemi şartlarından olumsuz etkilenen servisçiler, okullarda yüz yüze ...
'Vincin Sultanı' İzmir'deki yüksek binalara imzasını atıyor
İzmir'de kule vinç operatörlüğü ehliyeti alan 3 çocuk annesi Nuray Yurt, ...
 
İzmir gevreğine tescil girişimi
İzmir Pide ve Gevrekçiler Odası, Türkiye'nin diğer illerinde satılan simitlerden ...
Borsa İstanbul'da Hakan Atilla görevi bırakıyor!
Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla'nın kendi isteği ile 1 ay izne ...
Dolar, Ağbal'ın açıklamaları sonrası düşüşe geçti
ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki hızlı tırmanış sonrası dün 7.58'i geçen, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva