HABERLER>POLİTİKA
6 Ekim 2022 Perşembe - 09:03

Uyuşturucu kabusu meclis gündeminde... CHP'li Kılıç'tan 'acil' çağrı!

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “Bir anne olarak sesleniyorum; uyuşturucudan kaç evladımızın daha gözümüzün önünde erimesini bekliyorsunuz. Uyuşturucu bataklığından çocuklarımızı korumalıyız" dedi. 

Uyuşturucu kabusu meclis gündeminde... CHP li Kılıç tan  acil  çağrı!

CHP İzmir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Sevda Erdan Kılıç, “uyuşturucu maddelerin zararlı etkilerinin araştırılması” amacıyla sunduğu araştırma önergesinin acilen gündeme alınmasını istedi.

CHP Milletvekili Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, kamuoyunda “metin amca”, ‘met’, ‘şeker’, ‘kristal’, ‘buz’ ve ‘ateş’ olarak da anılan Metamfetamin uyuşturucu maddesinin zararlı etkilerinin ve kullananlar üzerinde bıraktığı olumsuz etkilerinin tespit edilmesi ile bu konuda alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla hazırladığı Araştırma Önergesini 7 ay önce TBMM Başkanlığına sunduğunu anımsattı. CHP’li Sevda Erdan Kılıç, Afganistan’da üretilen uyuşturucunun İran, Türkiye ve Balkanlar üzerinden Avrupa’ya ulaştırıldığını, uyuşturucu kaçakçılığının Avrupa kapısı olan Türkiye’nin “transit ülke” konumundan, uyuşturucunun sokaklarda satıldığı “pazar ülke” konumuna geldiğini bildirdi. 

TBMM Divan Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Avrupa Uyuşturucu Raporu’na göre; Türkiye’nin uyuşturucuya bağlı genç ölümlerde ilk üçte, “fakir kokaini” olarak bilinen metamfetamine bağlı ölümlerde ise ikinci sırada yer aldığını kaydetti.
     
“Ucuz olması nedeniyle ‘bir tane alana bir tane de eşantiyon’ verilir hale geldi”
CHP Milletvekili Av. Kılıç, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2022 Uyuşturucu Raporu’na göre, Türkiye’de yakalanan kokain miktarının yüzde 44,9, şüpheli sayısının ise yüzde 6 oranında artış kaydetmesinin, ülkede uyuşturucunun neden bu kadar yaygınlaştığını ortaya koyduğunu bildirdi. Uyuşturucunun artık Türkiye’nin her yerinde yüksek oranda tüketildiğini dile getiren Av. Sevda Erdan Kılıç, “Metamfetamin fiyatının ucuz olması nedeniyle neredeyse ‘bir tane alana bir tane de eşantiyon’ verilir hale gelmiştir; sokak aralarında internetten sipariş alan ‘torbacılar’ tarafından satılmaktadır. Limanlarımız ise adeta uyuşturucu deposu haline geldi. Gençlerimizin uyuşturucu batağına saplandığı gerçeği ise hep göz ardı edilmiş belki de konuşulmasından dahi korkulmuş bir gerçeklik olarak önümüzde duruyor.” ifadesini kullandı.

Başkanlık Divanı Üyesi Av. Kılıç, uyuşturucuya ulaşmanın bu kadar kolay olmasının, özellikle gençler ve çocuklar arasında yaygınlaşmasına neden olduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Türkiye’de son 5 ayda aileler ve çocukları arasında yaşanan 16 ayrı olayda 12 ölüm, 8 yaralanma meydana gelmiştir. İstanbul Bağcılar’da madde bağımlısı olduğu söylenen kişi, annesini bıçaklayarak öldürüp kafasını kesip insanların gözlerinin önünde balkondan sokağa attı, ardından da evi ateşe verdi. Bu vahim olay, psikolojik sorunları veya uyuşturucu etkisinde olan kişilerin neler yapabileceklerini ve ne kadar tehlikeli olabileceklerini göstermektedir. Bu olay haber olduğu için büyük yankı uyandırdı, ancak bağımlı olan kişilerin ailelerine, akrabalarına uyguladığı şiddetin birçoğu haber olmadığı için kamuoyuna yansımamaktadır.”

CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, psikolojik rahatsızlıkları olan kişilerin mutlaka Alkol ve Madde Tedavi Merkezlerinde (AMATEM) tedavi edilmesi gerektiğine işaret ederek, “Ancak ülkedeki AMATEM sayısı yetersiz. 81 ilde 29 AMATEM var, 4,5 milyonluk İzmir'de AMATEM'lerin yatak kapasitesi sadece 63. Acilen AMATEM'lerin sayısının arttırılması gerekiyor.” dedi.

“Kaç ailenin daha dağılmasını, kaç evladımızın daha hayatını kaybetmesini bekliyorsunuz?"
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Biz uyuşturucu illetinin önüne geçebilmek her yolu denerken iktidarın buna kayıtsız kalmasını, 14 yaşında bir evladı olan anne olarak anlayamıyor, korkuyor ve öfkeleniyorum. Uyuşturucu ile etkin bir şekilde mücadele etmek için kaç ailenin daha dağılmasını, kaç evladımızın daha gözümüzün önünde erimesini, kaç evladımızın daha hayatını kaybetmesini bekliyorsunuz? Son yıllarda uyuşturucu kullanımının ve uyuşturucuya bağlı suçların artması artık bu konuyu bütün yönleriyle ele almamız gerektiğini gösteriyor. Meclis olarak gençlerimizi, çocuklarımızı, toplumumuzu bu uyuşturucu bataklığından korumak gibi bir sorumluluğumuz; bu sorumluluğumuzu da kuracağımız ‘Araştırma Komisyonu’ ile yerine getirmek gibi bir zorunluluğumuz bulunmaktadır. Uyuşturucu kullanımının ülkemizde son dönemlerde neden bu kadar çok yaygınlaştığını, ülkeye girişini engellemek ve kullanımını azaltmak için neler yapılması gerektiğini mutlaka araştırmamız gerekmektedir.”

 
İzmir’in su kaynağına koruma kalkanı!
 
Türkiye'nin doğal gaz ithalatı temmuzda azaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Yeni bir başlangıç yapma zamanı gelmiştir'
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "Artık yeni bir başlangıç yapma ve ...
İYİ Parti ilçe başkanı görevden alındı
İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş ve ilçe yönetiminin görevden alındığı bildirildi.
CHP Lideri, Erdoğan'a tazminat ödeyecek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir konuşmasında kişilik haklarının ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a şartlı kabul
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ...
AK Partili Hızal’dan Büyükşehir’e güvenlik tepkisi: Yapılan, kamu alanında zorbalıktır!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın Büyükşehir Belediyesi Çiğli Arıtma Tesisi ...
Bakan Bozdağ: Talimatı aldık
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımızın grup toplantısında ...
 
CHP'ye çağrı: Başörtüsünü anayasayla çözelim
AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin Meclis'e ...
AK Parti’den arbede sonrası açıklama: Arıtmanın yüzde 70’i çalışmıyor!
Çiğli Arıtma Tesisi önünde meydana gelen arbede sonrası basın açıklamasında ...
Akşener'den 'Onur Şener cinayeti' tepkisi
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ankara'da öldürülen müzisyen Onur Şener ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva