HABERLER>GÜNCEL
25 Temmuz 2021 Pazar - 11:23

Uyuşturucu için eşi tarafından fuhşa zorlandı!

Antalya'da, 9 yıl önce evlendiği Ö.K. tarafından uyuşturucuya başlatılan, bir süre sonra uyuşturucu madde parası için fuhşa ve hırsızlığa zorlanan 2 çocuk annesi Ceyda K.'nin (32), bağımlılıktan kurtulma isteği, DHA'nın gündeme getirmesiyle karşılık buldu. Tedaviye başlayan ve 2 aydır uyuşturucu kullanmayan Ceyda K., şimdi iş bulup, uyuşturucu nedeniyle koptuğu çocuklarına kavuşmak istiyor.

Uyuşturucu için eşi tarafından fuhşa zorlandı!

Ceyda K., evde yaşadığı sıkıntılardan kaçabilmek amacıyla 13 yaşındayken T.A. ile evlendi. Bu evliliğinden kız çocuk sahibi olan Ceyda K., bir süre sonra şiddet gördüğü için boşandı. Ceyda K., 21 yaşında ise Ö.K. ile hayatını birleştirdi. Bağımlı eşi Ö.K. tarafından uyuşturucuya başlatılan ve hamileliği boyunca uyuşturucu kullanan Ceyda K., 7'nci ayında krize girerek, erken doğum yaptı. Prematüre dünyaya gelen bebek, Ceyda K.'nin hamilelik sürecinde kullandığı uyuşturucu nedeniyle 4 ay kuvözde tedavi gördü.

EŞ ZORUYLA HIRSIZLIK VE FUHUŞ
Ceyda K., evliliğinde uyuşturucu madde parası için eşi tarafından önce hırsızlığa, ardından da fuhşa zorlandı. Eşi Ö.K., yol kenarına bıraktığı Ceyda K.'ye 'Burada erkeklerle birlikte ol, akşama krizlik paramızı bulalım' dedi. Ö.K. cezaevine girince Ceyda K., çocuğunu yurda verip sokaklarda ve parklarda yaşamaya başladı.

ÇOCUKLARINA KAVUŞMAK İSTİYOR
Uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak isteyen Ceyda K.'nin talebini, DHA'nın gündeme getirmesinin ardından Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'nün de devreye girmesiyle tedavi süreci başladı. Tedavisi boyunca Ceyda K.'ye maddi destek ve barınmasıyla ilgili Antalya Yardımlaşma Platformu üyesi gönüllüleri destek oldu. Tedavi süreci devam eden ve yaklaşık 2 aydır uyuşturucu kullanmayan Ceyda K. şimdilerde ise kitap okuyor, yürüyüş ve spor yapıyor. Ceyda K., şu an tek isteğinin ise normal bir işe sahip olup, çocuklarını yanına almak olduğunu söylüyor.

'ÇOCUKLARIMLA ÇOCUKLUĞUMU YAŞAMAK İSTİYORUM'
Yaşadığı kötü günleri geride bıraktığını belirten Ceyda K. “Eşimin yüzünden madde bağımlısı olup, kötü günler yaşamıştım. 2 ay önce bırakmaya karar verdim. 2 aydır da kullanmıyorum. Daha mutlu ve huzurluyum. Yeni bir hayat kurmaya çalışıyorum. Çalışmak ve çocuklarımla beraber mutlu bir hayat kurmak istiyorum. Çocuklarımla gezmek, onlarla çocuk olmak, tekrar çocukluğumu yaşamak istiyorum" dedi.

'ARTIK RAHATÇA UYUYABİLİYORUM'
Uyuşturucu tedavisinin ardından hayatının tamamen değiştiğini söyleyen Ceyda K., “Kitap okuyorum, gezmeyi, bisiklet sürmeyi seviyorum. Yürüyüş ve spor yapıyorum. Çok uykusuzluk çekiyordum, artık rahatça uyuyabiliyorum, yemek yiyebiliyorum. İnsanlar beni görünce tuhaf bakıyorlardı ya da bana öyle geliyordu. Şu anda benim de insanlara bakış açım değişti" diye konuştu.

'BİR İŞE İHTİYACI VAR'
Tedavi sürecinde Ceyda K.'nin tüm ihtiyaçlarını karşılayıp yanında olan Antalya Yardımlaşma Platformu üyesi Halit Mert, “Yapılan haberin ardından Ceyda'nın durumundan haberdar olduk. Kendisiyle iletişime geçip, tedavi sürecinde, hukuki süreçte, barınması konusunda ve diğer ihtiyaçları konusunda kendisine destekte bulunduk. Yaklaşık 2 aydır kendisi temiz ve hayata tutunmaya çalışıyor. Biz de onun bu mücadelesine destek oluyoruz. Daha fazla desteğe ihtiyacı var. Hayatını idame ettirebileceği, geçmiş sıkıntılarını unutacağı, kendi ekmeğini kazanabileceği bir işe ihtiyacı var. Bunun için de gönüllülerimizden destek bekliyoruz" dedi.

 
Aşı karşıtı olan kişi virüsten hayatını kaybetti!
 
İskoç oyuncu Mitchell, Fethiye'de yaşamını yitirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sabiha Gökçen'deki kazanın raporu bitti
Pegasus Hava Taşımacılığı AŞ işletmesindeki Boeing 737-800 tipi yolcu ...
İzmir'de yaz yağmuru zamanı! İşte yağış alacak bölgeler
İzmir’in bazı ilçelerinde meydana gelen yerel yağışların bugün de devam ...
İzmir'de otomobil metro inşaatına düştü... Finlandiya vatandaşı can verdi
İzmir'in Balçova ilçesinde otomobilin metro inşaatındaki 25 metrelik boşluğa ...
 
Karşıyaka'da hareketli anlar... Benzinliğe oyuncak el bombası attı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, kimliği tespit edilemeyen bir şüpheli elindeki ...
Alkol yine can aldı... 25 metre yüksekliğindeki metro inşaatına düştüler!
İzmir'in Balçova ilçesinde otomobilin metro inşaatındaki 25 metrelik boşluğa ...
Kirpi aracına saldırı: 2 asker şehit oldu!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde bir üs ...
 
Gündoğdu'da 'sema' gecesi
Tasavvuf Vakfı İzmir Temsilciliği semazenleri, Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda ...
'Evde kal Türkiye' mesajı için özür
Türkiye'deki bazı iPhone kullanıcılarına bu sabah acil durum uyarı mesajı ...
İzmir'de dönüş yoluna helikopterli denetim
İzmir'de dönüş yoluna helikopterli denetim
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva