HABERLER>YAŞAM
10 Haziran 2019 Pazartesi - 10:46

Urla'nın iyilik dükkanı: Elde edilen gelir çocuklara harcanıyor

İstanbul'da başlayan yolculukları İzmir'e uzanan Sinem Can ve Murat Asilcan, kendilerine destek olanlardan topladıkları ikinci el kitap, oyuncak ve kırtasiye ürünleriyle, köy okullarında bugüne kadar 21 'Ütopya Atatürk Kütüphanesi' kurdu. Daha önce de İstanbul'da açtıkları aşevinde sokak çocuklarının karınlarını doyuran, yaptıklarının bir iyilik paylaşım hareketi olduğunu söyleyen çift, bugünler de İzmir'in Urla ilçesinde kurdukları Hobbit House'da, organik kahvaltı verdikleri müşterilerinden elde ettikleri geliri, yine çocuklar için harcamayı sürdürüyor.

Urla nın iyilik dükkanı: Elde edilen gelir çocuklara harcanıyor

İstanbul'da ressam olan Murat Asilcan ile 'yol arkadaşım' dediği sinema televizyon bölümü mezunu Sinem Can, 4 yıl önce sokaklarda yaşayan ya da maddi durumu iyi olmayan çocuklar için Balat'ta Hobbit House'u kurdu. Burada çocuklara bir yandan yemek verip karınlarını doyuran çift, yine kurdukları iş yerine gelen müşterilerin yardımlarıyla aldıkları ya da bağışlanan ikinci el kıyafetlerle, 300'den fazla çocuğa destek oldu, binlercesini kitap, oyuncak ve kırtasiye ürünleriyle buluşturdu. İstanbul'da kurdukları Hobbit House'u, birlikte çalıştıkları arkadaşlarına bırakan Sinem Can ve Murat Asilcan, kendi deyimleriyle çantalarını omuzlayıp, yine bir ütopyanın peşinden yola çıktı. İzmir'e gelen çift Urla ilçesine bağlı Barbaros Mahallesi'ne geldi. Mahalle sakinlerinin de destek verdiği Sinem Can ve Murat Asilcan, 8 ay önce bir köy evi kiraladı. Bu evin tadilatını yapan çift, ikinci el ürünlerin ya da hurdacılardaki malzemelerin geri dönüşümlerini sağlayıp, onlardan masa sandalye yatak, oturma alanları yaptı, kendilerine yepyeni bir yaşam kurdu.

21'İNCİ KÜTÜPHANELERİNİ KURDULAR
Evin samanlığını kendileri için müze haline getiren Sinem Can ve Murat Asilcan, üç odayı 'anneanne odası' adı altında pansiyona çevirdi, bahçesinde ise gelen müşterilerine kahvaltı servisi yapmaya başladı. Kahvaltılık malzemeler de çevredeki köylülerden tamamen doğal olan ürünlerden sağlandı. 5 aylık hazırlık döneminden sonra üç ay önce kahvaltı hizmetine başlayan çift, kısa sürede bölgenin bilinen mekanlarından oldu. Günün her saatinde misafirlerine kahvaltı hizmeti veren Sinem Can ve Murat Asilcan, elde ettikleri gelirle ikinci el kitap, oyuncak ve kırtasiye ürünleri satın aldı. Yine projelerini anlattıkları müşterilerinin getirdiği, çocuklarına ait olan kitap, oyuncak ve kırtasiye ürünlerini belli bir alanda topladı. Urla'daki Hobbit House'da kısa sürede istedikleri rakamlara ulaşan çift, geçen 23 Nisan'da Urla'nın Torasan Mahallesi'ndeki ilkokulda 3 bin kitap, bin oyuncak ve bin kırtasiye ürününden oluşan 21'inci Ütopya Atatürk Kütüphanesi kurdu. Çocukların yaşadıkları mutluluğa ortak oldu.



DESTEK BEKLİYORLAR
Müşterilerine, tamamen sağlıklı ve doğal ürünlerle hizmet vermenin yanı sıra ihtiyacı olan çocuklar için de katkı verdiklerini anlattıklarını söyleyen Murat Asilcan, "Yaptığımız bir iyilik paylaşım hareketi. Projemizin ismi de 'Ütopyalar güzeldir.' Balat'ta Ütopya Çocuk Aşevi açtık, aşevini Sinem ile dört yıl sürdürdük. Dezavantajlı bütün çocuklar gelip ücretsiz yemeklerini yiyorlardı, kıyafetlerini, kırtasiye ihtiyaçlarını, oyuncaklarını temin ediyorlardı. Orada çocuklar için ücretsiz birçok etkinlik düzenliyorduk. Biz aşevini gönüllü olan bir annemize bağışladık ve yollara düştük. Köy çocuklarına kalıcı kütüphaneler kuralım, onların umut tohumları olalım istedik. Bunu yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımız tüm bu çalışmaları da, 'Ütopyalar Güzeldir/ Utopias Are Beautiful' adlı hem Türkçe hem İngilizce çıkaracağımız bir kitapta toplayacağız" dedi.

Sinem Can da, sundukları kahvaltının sadece doğal ürünlerden elde edildiğini, müşterilerinin kendi evlerindeymiş hissiyle Hobbit House'da bulunduklarını dile getirerek, "Kütüphane kurmaya devam edeceğiz. Çünkü bunun dünyanın en anlamlı ve kalıcı iyiliği olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Hobbit Hosue'u ziyaret eden müşteriler ise yediklerinden çok çocuklar için verilen mücadeleden etkilendiklerini vurguladı ve desteklerinin devam edeceğini ifade etti. (DHA)

 
Demokratik Sağlık Sen'de Doğruyol güven tazeledi
 
İzmir futbolunda ilginç olay: Başkan takım değiştirdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deniz tutkunu Miço ilgi odağı oldu
İzmir'in Çeşme ilçesinde 'Miço' adlı Golden Retriever cinsi köpek, yüzmeyi ...
Doğal yaşamı sıcak vurdu
İzmir'de özellikle çocuklu ailelerin ilgi odağı olan Doğal Yaşam Parkı, ...
Motosikletiyle İzmir'den Mardin'e karne hediyesi götürecek
İzmir'de yaşayan Öznur Vardar (42), Mardin'de bulunan ilkokullara karne ...
 
Ünlü oyuncu Haktan Pak'tan acı haber
Son olarak Yasak Elma'da rol alan Haktan Pak yaşamını yitirdi.
Pasaport çıkartılan 'Tombi' İsviçre yolunda
Bayraklı ilçesindeki Ticaret Borsası İlkokulu'nun bahçesinde yaşarken ...
Doğal Yaşam Parkı'na bayram akını!
İzmir Doğal Yaşam Parkı'na, Ramazan Bayramı tatili süresince 55 bin 203 biletli ziyaretçi geldi.
 
Bıçaklanan ‘Mister’ sağlığına kavuştu
Bornova ilçesinde 6 ay önce bıçaklanmış halde bulunan ve İzmir Doğal Yaşam ...
Genç yaşta kalbine yenilen Derin'e yürek yakan veda
Çeşme ilçesinde, kalp krizinden yaşamını yitiren halkla ilişkiler bölümü ...
Başkan Sandal'ın acı günü
Sandal'ın halası Emine İl kalp krizi sonucu 66 yaşında hayatını kaybetti. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva